Lussebullar

Jag fösökte i alla fall. Hörde min värdmamma säga att de var "awful" till de andra..

Jag tycker iaf de var goda. Lite för lite saffran och degen ville inte jäsa, men annars så :)


Min julhelg

Den 25: Hade ställt klockan tidigt för att jag inte ville missa julklappsöppningen. Men det gjorde jag ändå. När jag vaknade klockan 7 var ingen uppe. När jag vaknade 7.10 hörde jag hela familjen där nere öppna julklappar. De väntade inte, väckte mig inte eller någonting.

När jag kom ner var allt öppnat och barnen satt och lekte. Föräldrarna gav mig två presenter: en reseguidebok och bodylotions. Jag gav de mina presenter också. Följde med de till kyrkan, vilket var enda stället jag fick liite julkänsla på.

Senare åkte vi till Connecticut och på kvällen var vi på ett julparty. Det var faktiskt riktigt trevligt. För att komma in i bostadsområdet behövde man en kod (!). Och för att få bo där måste man vara 55 år, alltså inga barn. Husen var medelstora och rätt fina.

De har inte ens någon typisk julmat här, men det vi åt var gott - potatisgratäng, skinka, kalkonköttbullar, cheesecake, mm. 

När man smakar ny mat, så ska man nog vara lite försiktig med såser. Jag skulle smaka en jätteräka och fyllde över med såsen som hörde till, min mun höll på att brinna upp. Ska vara försiktigare med sånt nästa gång.

Men dagen kändes inte alls som julafton. Nästa jul ska jag vara antingen i Florida eller hemma!

Den 26: New York för andra gången!!!

Åkte in dit med tåg (min värdfamilj släppte av mig på tågstationen och jag fixade allt själv!), och mötte upp Emelie och Emma från förberedelsekursen. Har nu alltså varit på Grand Central Station:


På Grand Central- en av världens största tågstationer!

Vi gick till Times Square och besökte den största (?) Forever 21 butiken, åt på Hard Rock Café, besökte M&M shopen och gick på lite souvenirbutiker. Och det var snöstorm! Så att ta sig hem igen tog fyra timmar pga försenade tåg! Men vi tog oss iaf hem, och jag sov hos Emelie.


Rubrikerna i Sverige dagen efter...

Idag åkte vi hem från Connecticut.


Snökaos

Befinner mig hos Emelie i Connecticut just nu! Igår var jag i New York med henne och Emma mitt i snöstormen, sedan sov jag här, och nu har de sagt att tågen inte går. Så jag vet inte hur länge jag kommer stanna här. Får uppdatera mer sen!


Julkänsla?

Vad konstigt detta känns! Pratade med släkten på skype i nästan 3 timmar, jag "var med" i deras julfirande lite, haha. Sen nu efteråt känns det tomt, eftersom jag inte har någon julkänsla här. Undra hur mycket julstämning det kommer vara imorgon, den 25:e. Maten är ju inte julmat för mig och ja..

Längtar redan till nästa jul då jag får fira den på riktigt, om jag inte stannar kvar här under min resemånad. Men just nu vill jag bara fira riktig jul!

Vi får se hur dagen blir imorgon, det kan ju bli spännande ändå! Dock kan jag kanske inte uppdatera ifrån Connecticut.


God Jul

God jul till alla er i Sverige, idag är det julafton när ni vaknar. Hade hemskt gärna viljat vara hemma! Inte så att jag vill ge upp au pair livet, men julen är speciell, och det märks extra när man inte varit hemma på ett tag. När jag också har vaknat så ska jag skypa med min familj och släkt :) hade viljat vara med när ni öppnar presenterna, alla på samma gång, julklappspapper över hela rummet, det är bäst!

Min julafton börjar på lördag den 25:e, då vi öppnar julklapparna på morgonen och sedan åker till värdfamiljens släkt i Connecticut. Vi stannar troligen där i fyra dagar.

Planerna framöver är ändå ganska bra. Vi ska baka lussebullar i Connecticut, tack för receptet mamma! Jag ska få äta svensk julmat, eftersom min tyska vän Claudias värdmamma är svensk (men född i USA) och har lovat att ta med svensk julmat från sina föräldrars hus tilll mig. Så snällt!

Har dessutom varit på tredje playdaten i rad idag samt shoppat några timmar efter jobbet, affärerna har öppet till 23, crazy amerikanare.

Har inte tänkt på hur långt hemifrån jag är egentligen. När jag betalade med mitt svenska kort idag kollade expiditorn på det och mumlade "wow, Sweden..". Jag känner mig som en av de, engelskan är helt naturlig, konstigt att jag kan vara så hemmastad här. (Men Sverige är fortfarande bästa landet!)

I alla fall, God Jul!!!

En vanlig au pair-dag

Har haft så mycket för oss idag så stackars M hann inte ens ta en nap (sova middag). Haha, får väl kompensera det imorgon.

Såhär såg dagen ut:
Var uppe tidigt som vanligt, fixade frukost och hjälpte barnen. Körde 10-åringen till skolan. Åkte hem och tvättade, städade undan och lekte med 4-åringen. Körde till värdmammans jobb för att lämna något hon glömde och åkte därefter vidare till biblioteket med M. Kom tillbaka till huset och åt. Sedan vidare på playdate hos Fernanda. Sedan hem igen fort innan C kom hem och när han kom hem har vi ungefär tio minuter på oss att komma iväg till simträningen, blev försenade eftersom vi glömde hans väska. Vid YMCA lämnar jag fyraåringen i lekrummet och sitter på en stol uttråkad tills jag nästan somnar (måste ta med bok eller dator nästa gång). Efteråt åker vi hem och äter middag. Vid 9-tiden åker jag till YMCA igen, med Pauline (fransk au pair), för att relaxa med bastu och jacuzzi. :)


Playdate

Har varit med 4-åringen på playdate med Fernandas fyraåring idag. Med det menas att man träffas och låter barnen leka. Det gick bra, min fyraåring lyssnar bättre och bättre på mig.

Sen åkte jag med ett par au pairer och kollade på en julavslutning på en skola, de går verkligen in för det här. Verkligen fint var det! Barnen måste ha övat jättemycket och hade slips och allt på sig. Varför dras jag alltid till kakbordet? Kan ju sluta illa, haha!

Sen åkte vi till McDonalds (åt glass), och vidare till Marshall's. Känner mig nästan som en tonåring som smyger ut för mina värdföräldrar ska alltid veta vart jag ska, vem jag ska träffa osv. Och jag måste vara hemma senast klockan elva på vardagar. Ni ska se det pappret med regler som jag har fått.. Har frågat en del au pairer om de har några regler, nej, säger de flesta. Men jag har en hel hög ^^

Jag och Fernanda:

F: Did you see the Eclipse?
N: Yes! it was good (pratar om att jag sett de andra filmerna osv..) have you seen it?
F: I mean last night, the eclipse?
N: ...hahahahha!

Jag vet inte exakt vad eclipse är för något, men jag förstod att det inte var filmen hon menade ^^


Empire state of mind

In New York, concrete jungle were dreams are made, oh
There's nothing you can't do, now you're in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you, let's hear it for New York
New York, New York


Här kommer då en sammanfattning av New York-besöket- i bilder! Kan inte beskrivas i text utan måste upplevas själv.


Desto fler taxibilar- desto närmare centrum är du. På andra sidan syns en trevåningars M&M affär.


Den stora julgranen och skridskoåkningsbanan.


På Top of the Rock med Empire State Building i bakgrunden, den utsikten va? :D


Köpte självklart en I love NY t-shirt.


Häst mitt på Times Square :O Först tänkte jag att shit, jag kan inte ta kort för då skrämmer jag den, men sen kom jag på att om den kan gå i NYC så har den nog inget emot en kamera, haha.


Frihetsgudinnan lååångt borta och alltför suddigt.


Måste självklart hit en gång till!


Frågor

Tänkte svara på ett par frågor för de som inte vet så mycket om au pair-jobbet. En del saker beror på vilken familj man kommer till, men jag skriver hur det ser ut för mig.

Vad har du för arbetstider och hur ofta jobbar du?
Jag jobbar alla vardagar och ibland på helgen ifall föräldrarna t.ex. ska iväg.

På vardagarna jobbar jag först från kl 7.15 - 10 ungefär. Då förbereder jag barnen för skolan och skjutsar de dit. När jag har lämnat de har jag en del hushållsarbete och tvätt att sköta (barnens).

Sedan jobbar jag från 14.45 till ca 18.30/19-tiden. Det är då barnen slutar skolan och jag skjutsar de till aktiviteter, leker med dem osv. Jag slutar när föräldrarna är hemma och pappan har lagat mat.

Det är ganska så olika från dag till dag, ibland har jag inte så mycket hushållsarbete och ibland kommer föräldrarna hem tidigare. Denna veckan har 4-åringen börjat sitt jullov så då jobbar jag under dagen.

Får du lön?
Ja, alla au pairer får 195.75 dollar per vecka = 1330 kr. Sedan får man boplats, mat och värdfamiljen betalar 500 dollar för att man ska kunna läsa en kurs också.

Får jag ta mat från deras kyl?
Ja! Jag frågade värdmamman om det var något jag inte kunde ta, nej, sa hon. Men det känns konstigt att gå och rota i deras skafferi efter mat, men vänjer mig nog mer och mer vid det ^^

Är det någon som funderar på att åka? DO IT :) Om man inte tycker om barn (haha) kan man hitta en familj med äldre ungar. Vet en au pair här som jobbar i en familj med två tjejer på 13 och 15 år.

Fråga om det är nåt mer ni undrar över :)


Söndagshändelser

Har haft så himla kul idag!

Åkte på shopping med Fernanda från Brasilien. Vi var på ett köpcentrum och jag köpte egentligen bara lite nödvändigheter. På en affär träffade vi Ushers vän!! När Fernanda sa att hon varit på Ushers konsert nyligen så berättade han i alla fall att hans kompis bodde i Ushers område, så han kände honom.

Efter shoppingen åkte vi till TGI Fridays med Elin (från Sverige) och åt middag. En av servitörerna kände igen mig och Elin från förra gången så han bjöd på extra dricka ^^ När vi skulle betala skulle Fernanda göra det med sitt kort, men så kom servitrisen tillbaka och sa att det var ungefär 2 dollar kvar på det. Fernanda kollar på henne och säger, "Ehm, I did some shopping today" :) haha!

Sen skulle vi egentligen gått på bio, men vi var för trötta så vi åkte hem till Fernanda och kollade på film där istället.

Och idag ringde de från modellfirman. De berättade lite mer, de tar typ bilder som finns i olika mall. Jag ska få komma på intervju, men först så måste vi hitta en guardian till mig, eftersom mina föräldrar är hemma i Sverige. Så kanske mina hostföräldrar då, men jag vet i tusan vad de säger haha. Får se, men detta känns coolt :D


På T.G.I. Friday's


Elin och Fernanda


På bio i USA

Förresten måste skriva om bion också, annorlunda var det!

Bion hette Regal och är STOR. De har 20 biosalonger. Först köper man en biljett. Sen går man in i "lobbyn" för att visa sin biljett. Där sitter en mini-mystiskt-människa. Alltså vad var det där? Förlåt, men om det inte hade varit ohövligt att stirra hade jag stått där ganska länge. Han var som en dvärg med minihänder, som han tog biljetten med, men helt jätteliten, så mindre än en dvärg. Jag hade lätt kunnat lyfta upp honom i en hand. Stackarn..

Sen så går man in i rätt biosalong. Man väljer plats själv. Sen tittar man på reklamen, som helt ärligt varar i 30 min. Tur vi var sena så vi slapp det mesta!

Men det konstigaste av allt: DET FANNS INGEN UNDERTEXT :( :(


Haha lite skämt här, men helt sant!

Thanks

Eftersom jag inte varit ute på hela dagen så följde jag med mamman och barnen till ett ställe där de sjöng julsånger. Det var inte så många där, men haha, så typiskt amerikanskt var det. Trots den lilla gruppen så sjöng alla med och var jätte-entusiastiska. Sen kom tomten på en brandbil och de började hojta ännu mer. Jag stod och skrattade rakt ut, men det hördes ju inte då bland alla andra .

Det är detta som verkligen gör att jag får uppleva det amerikanska på riktigt och inte som en turist. Jag är med i vardagen hos en vanlig, troende, amerikansk familj. Och jag är så glad att jag är här! Trots att jag bara har varit här i knappt två veckor så känner jag att detta kan vara det bästa som jag har gjort. Och jag växer som person varje dag. Igår var jag på banken och ordnade ett amerikanskt bankkonto, se, jag klarar mig själv!

Tack alla som skriver och stöttar, man kan aldrig få för många kommentarer :)


Modell?

GUESS WHAT?! :D

Framme på bion, inne i lobbyn, kom en tjej fram till mig och sa "Hi, you are really beautiful," och presenterade sig någonting med att de letar modeller, och så frågade hon om att få mina kontaktuppgifter. Ni vet såna som sitter i typ köpcentrum och letar modeller, face models tror jag, eller vem vet detta kanske var något inom filmbranschen? Så hon tog fram kort och penna och skrev ner mitt namn och telefonnummer och sa att de skulle höra av sig. "You have great potential" sa hon flera gånger och när jag sa att jag var från Sverige sa hon också något smickrande ^^.

Could only happen in America, right? :D


Time for lunch

Gick inte blogga igår :(

I alla fall så åt jag frukost på IHOP (International House of Pancakes) med några au pair tjejer som jag inte hade träffat än. Trodde bara de hade pannkakor där, om man tänker på namnet, men det var typ en sida i menyn som var pannkakor. Åt några slags choklad-pannkakor, gott!

Idag ska jag snart träffa en svensk tjej och äta lunch på TGI Friday's och på kvällen blir det troligen bio, The Tourist, med tjejerna från igår :)




Ser ni svenska flaggan i bakgrunden? Fint va? På den tavlan går det också bra att sätta upp kort, så jag väntar på att ni ska skicka några :)


New bag

När barnen var i skolan idag hängde jag med en tysk och en dansk au pair, jättehärliga! Hittade såklart inte vägen till danskan först, (I get crazy på these roads, ser ju likadant ut överallt! När året är slut ska jag köra riktigt riktigt bra!!) men sen kom jag fram och då åkte vi till ett outdoor mall ungefär. Köpte denna väskan som enligt mig är perfekt :D


Köpt på DSW

Till Carro, som frågade hur dyrt shoppingen är här:
SVAR:
Det är billigt!! Eller jag har inte handlat så mycket än och har inte riktigt kommit in i dollartänkandet, men alla säger det så jag antar det. Väskan kostade USD 63,55 = 430 kr. Sjortan och tröjan kostade ungefär 350 kr tillsammans. Sen vet jag inte vilka som är de billiga och dyra märkena ännu. :)



Var också sååå himla godissugen då jag inte ätit godis på länge och de har inget gott här i huset. Så på en mycket bra mataffär (ordet mataffär fick en helt ny innebörd då de hade ALL mat) köpte jag Lindt choklad och sen nåt amerikanskt(?) godis. Kan konstatera att godis är godare när man inte har ätit det på ett tag!


Köpt på Wegmans


Spoiled American children

Det ska bli så skönt imorgon äntligen, när mamman går till jobbet och jag har min första dag. Känns inte riktigt som att man jobbar när hon är med, fast hon var ju tvungen att hjälpa mig de första dagarna.

Men jag tycker inte riktigt om amerikanernas barnuppfostran.. på något sätt så är de faktiskt bortskämda barn. Man får typ inte säga till de vad de ska göra och man får inte säga nej. Man ska säga det på ett annat sätt.

Som idag när jag och mamman kom in med 4-åringen, så sa jag att han skulle ta av sig skorna. Nej, han ville att jag skulle ta av dem. Nej, du kan göra det själv sa jag, tänkte att han försökte testa mig. Det ville han inte. Jag sa att jag kunde hjälpa honom. Nej, det ville han inte ens. Han ville inte ta av sig skorna själv och eftersom han inte fick som han ville blev han helt jätteskrikig och ville gå till mamman, men det var ju jag som "jobbade", så hon gick bort. Men han blev helt crazy för han inte fick som han ville. Sen sa mamman att det var jag som gjort fel? Men jag måste ju visa vem som bestämmer, hon sa själv att han skulle testa mig, och liksom man måste ju kunna säga till barnen saker utan att de blir helt galna.

Sen har han en spjälsäng som han inte kan gå ut från själv (han är 4år?!) och ibland när han har lagt sig börjar han gallskrika som en galning på sin mamma, (hade varit kul om jag spelade in det ljudet va? haha). Hon går upp och säger åhh little baby, blablabla. Stör mig på det!

Förövrigt så är de trevliga och ungen är jättesöt :)

Var på cluster meeting idag på ett närliggande Starbucks, var awsome! Har träffat jättemånga au pairer och vet inte hur jag ska hinna med att träffa alla igen de närmaste dagarna :D

Lokalsinne på topp

Känns lite sådär idag faktiskt. Körningen har inte gått bra alls, eller jag tyckte det först men sen gick det jättedåligt. Jag hittar ju inte!! Trodde mitt lokalsinne var bra, men tydligen inte.

Sen vet jag inte vad värdföräldrarna tycker om mig. Hör att de pratar om mig där nere ibland och fastän jag tjuvlyssnar så hör jag aldrig riktigt vad de säger.

Jaja.. allt är väl lite svårt i början. Har bara varit i USA i en vecka och hos värdfamiljen i 4 dagar.

Fick en chock när jag skulle gå in med tvätt i 10-åringens rum häromdagen. Först hördes ett konstigt ljud och sen fick jag syn på dessa:



Örk!! Några sorts grodor i vatten, trodde ju jag var ensam i huset då.


Montgomery mall

Kan redan konstatera att jag älskar shoppingen här!

Mötte upp Katja (tysk au pair) idag och satt på ett närliggande Starbucks innan vi drog vidare till Montgomery Mall, ett rätt stort köpcentrum. Utbudet är så himla stort här, mycket roligare än i Sverige, så kommer nog gå i affärer mycket när barnen är i skolan ;)

Köpte iaf två tröjor på Hollister:






Förresten idag när vi skulle äta så tog alla varandras händer igen och så sa de en bön, så de gör nog alltid så haha!

Julgransfix

Jisses vad aktiva min värdfamilj är. I allafall idag har det hänt en hel del. Barnens mormor är här över helgen också, men hon är jättetrevlig så det är bara kul.

Efter att ha varit ute och övningskört tidigare så följde jag med hela familjen till ett ställe där de skulle köpa en julgran. Det var speciellt eftersom man själv fick gå ut bland julgranarna och hugga ner den gran man ville ha. Det var faktiskt en massa folk där som bar tomteluvor och allt. Man fick gratis varm choklad och vi åkte häst och vagn för att komma till julgransfältet.

Om jag tänker efter känns det lite konstigt att umgås med familjen som att jag redan är en av dem, men de verkar väldigt avslappnade. Antar att de är vana eftersom de haft flera au pairer tidigare.

Vi valde ut en julgran (ja jag skriver "vi" eftersom de frågade vad jag tyckte också haha) och när vi kom hem klädde vi den och det resultatet blev såhär:


Öppna spisen och granen.

Har hunnit med att äta två
"måltider" här idag, först soppa och sen makaroner med räkor typ. Äckligt! Soppan var inte alls god och det var inte gott med ost på den andra rätten. Haha, får väl äta ute om det är sån mat de "lagar". Hoppas inte min värdfamilj hittar min blogg, isåfall ber jag om ursäkt, men jag vill vara ärlig i hur au pair livet är :)

Förresten, när vi skulle äta så var det jag, barnen och mormorn. Denna familjen är lite religiös och mormorn är nog lite mer religiös. När hon kom hade hon presenter med sig och bl.a. en bok om Jesus som barnen blev så glada över haha. Men när vi satt där vid bordet tog de varandras händer, även mina och sen sa de typ nån bön, min kommentar blev ungefär "oh, so you're going to do this thing" när jag insåg att de skulle be. Hahaha.

Sen spelade jag ett spel med 10-åringen som var typ som schack. Han är riktigt smart och typ diskuterade sina chanser och mina chanser till att vinna. Haha känns kul att jag satt där och spelade med honom.

Nu på kvällen skulle värdföräldrarna till nåt party hos sina vänner. De var lite uppklädda och sådär. Sen imorgon ska de till kyrkan så jag har lite tid för mig själv på förmiddagen. Sen ska jag träffa en tysk au pair här i närheten, hon ska hämta upp mig och så ska vi till Starbucks och till nåt mall eller liknande, ska bli kul!


The Arrival

Övningskörningen idag gick bra! Jag kan ju köra, så det svåra är egentligen att hitta och att göra rätt vid alla korsningar. Men värdpappan sa att jag blev godkänd haha!

Måste berätta om när jag anlände till Philadelphia. Jo vi åkte med tåg och vi var tre au pairer som skulle hoppa av i Philly. Det fanns också andra au pairer på tåget som skulle hoppa av på andra stationer och alla var jättenervösa. Hur ska man hälsa på familjen? Vad ska man säga? Kommer de vara som man förväntat sig? Vi var beredda på the au pair dance, vilket menas att man ska vara beredd och se om familjen hälsar genom att skaka hand eller kramas.

Alla au pairer tog upp en väldigt stor del av tåget, massa tjocka väskor på hyllorna och alla stökade omkring. Hörde nån amerikan säga "looks like people are going home for christmas", haha, men det var ju bara vi au pairer. Men folket här är så himla hjälpsamma, nån hade svårt med att få upp sin tunga väska och genast erbjöd sig först en och sedan flera av amerikanerna som satt där att hjälpa till. Liksom de tog över helt och hållet!

Jag och Jenny höll på att freaka ut när det närmade sig vår station. Vi hoppade av och... tomt? Så kom en man med en väskvagn och frågade om vi var au pairer, var det så uppenbart haha? Han hjälpte oss med väskorna upp för hissen och när vi kom in i terminalen såg vi familjerna lite längre fram. Det var min värdpappa som hämtade upp mig och det blev en handskakning haha.

Detta fick jag när jag kom fram:


Starbucks kort laddat med pengar!


Från 10-åringen, kolla vad lång jag är ;)


Från 4-åringen och ett gosedjur. Cute!


In my new room

Sitter i mitt nya rum. Det är jättemycket jag hade kunnat skriva men kan inte ta allt idag. Imorgon ska jag nämligen upp tidigt och övningsköra med värdpappan. Familjen är jättebra verkligen. Det känns som de gillar mig och de är väldigt trevliga och lättsamma. 

Igår när jag kom på kvällen fick jag lite presenter, de visade huset och sådär. Och värdmamman pratade i flera miljoner år. Hon bara satt och pratade, pratade, pratade non-stop. Sen gick vi upp och så ställde hon sig utanför mitt rum och pratade, pratade, pratade, haha helt otroligt.

Men ärligt talat så kändes det verkligen konstigt att gå in på sitt rum och vara där helt själv nu efter orientation där man alltid hade nån att prata med. Hade ingen laddad dator heller så det var inte kul och på gränsen till "vad gör jag här?". Men nu känns det jättebra och jag har den "exciting" känslan igen :D

En konstig sak är att de går med skorna på inomhus här. Förutom barnen. Idag har mamman givetvis pratat en hel del också. Så pratade hon om städning och kollade på golvet och sa, "jag fattar inte hur det kan bli så smutsigt på golvet". Jag kollade på golvet och tänkte, hmm kanske om man tar av sig skorna när man kommit in?

Iallafall, detta är mitt rum:


Har inte packat upp ännu, men jag gillar rummet mer och mer! Har ett eget badrum direkt från mitt rum plus en wall closet.


Från ett av de stora fönstren i rummet.

Passar det att skypa imorgon??


Busy day

Nu är batteriet slut på min dator, så lånar en annan just nu. Därför kan jag inte lägga ut bilder från NY idag, men jag ska göra det sen, och berätta! Imorgon på eftermiddagen åker vi till värdfamiljerna, så kommer bli lite nervöst och en hel del som händer då. Have to sleep now!

Förresten, vad har de i kranvattnet egentligen, det smakar swimming pool..?

At orientation

Sitter på hotellet med mina room mates, en från Sverige och en från Nya Zeeland. På tv:n går Ensam hemma 2, vilket passar väldigt bra eftersom Kevin är i New York där- one of the biggest cities in the world, och det är dessutom jul. Vi ska till Manhattan, NY imorgon på en guidad tur!

På orientation går au pair lärarna igenom en massa saker som vi måste veta innan vi åker till värdfamiljen, på ett roligt sätt så man sitter och skrattar nästan hela tiden. Vi au pair-tjejer gick till Target och ett närliggande Mall här i närheten. Julstämning!

Hotellet här känns som värsta lyxiga, jättefint är det. Utanför kör en massa flashiga bilar, många jeepar, och en och annan limosin emellanåt ;)


På Kastrup


Blev hämtade och skjutsade genom NY med au pair organisationens minibuss


Hotellet


Utanför the mall


24 timmar

Är framme i Stamford utanför New York, och har nu varit vaken i 24 timmar, förutom lite sömn på planet. Planet från Kastrup blev försenat, så vi missade New York flyget, men hade tur och fick platser på nästa. Nu måste jag sova, uppdaterar mer när jag har tid. Det här känns bra, känslan när vi landade och åkte igenom New York var amazing, har nog inte fattat att jag är här ännu :D Kan ladda upp bilder också sen!

Förresten, min datorladdare-kontakt går inte i adaptern, så måste lösa det innan batteriet tar slut :/


American dream

Tiden har gått sjukt snabbt! IMORGON ÅKER JAG :D

Det känns helt otroligt och jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Väskorna är packade och jag flyttar till USA. Förhoppningsvis har de internet på hotellet vi ska bo på i Stamford de första dagarna så jag kan skriva vad som händer. Jag har ingen resfeber och jag är inte nervös, okej det känns att något är på gång. "Excited" är ett bra ord för att beskriva känslan just nu :)

US Dollar

Har växlat ut till dollar i olika valörer idag. Dennis frågade vem det var på 20-dollar sedlen, HAHA det är ju gryningspyromanen! Han som fanns på bild i tidningen idag, ser ni likheten? :D:D 


Gryningspyromanen? Jackson?


Stockholm is great

Resan till Stockholm har varit great!

Flygningen upp gick bra, inga problem, och det var kul att titta ner på alla samhällen man åkte förbi i mörkret. Tycker om känslan när flyget ska starta :) 

Jag anlände på Arlanda och hittade ut till kusin K. Han körde hem mig i sin bil, som verkligen såg ut som man hade kapat av den på mitten, en halv bil, det var bara två platser i den haha.

Nästa dag (igår) var jag uppe tidigt för att ta tunnelbana och buss till Amerikanska ambassaden. Mitt lokalsinne måste vara helt fantastiskt för jag gick inte fel en enda gång eller missade något ;) Så jag var där halv åtta, vilket var en halvtimme innan jag hade tiden bokad. Det var också tänkt att jag skulle vara där så tidigt eftersom de rekommenderade det.

När jag steg av bussen vid "ambassaderna" så visste jag först inte vilket hus som var USA:s, men när jag kollade efter var det inte så svårt att se. De hade nämligen ett högt järnstaket, vakter och en amerikansk flagga högt uppe i en flaggstång. Redan då fick jag känslan över hur patriotiska och försvarsinriktade amerikanerna är.

Det var bara en till man som kom dit samtidigt som jag. Men det jag inte visste var att de öppnade åtta och man fick inte komma in tidigare. Det var så sjukt kallt!

Men what to do? Det var bara att stå och vänta och det som var bra med att jag kom tidigt var att jag var tvåa i kön och sedan kom det fler och fler och hur många som helst som skulle ha visum.

Vid åtta släppte de in han som var före mig. Såklart fick bara en i taget komma fram till säkerhetskontrollen i ett hus. Vi andra stod i kön 20 meter bort.

Sen var det min tur att gå fram till vakten utanför säkerhetskontroll-huset. Han ville se en massa papper och jag frös så mycket om fingrarna så det tog lite tid. Så frågade han om jag hade ett frankerat kuvert. Ja, sa jag. Tystnad. "Can I see it? (tittar på mig) ... please?", sa han. "Yeah", sa jag lite trögfattat. 

Men sen gick allt bra, det var lite blandat svenska och engelska. Jag var den första som de ropad upp inne i det riktiga huset. Lät lite kul när de sa mitt namn på engelska. Sen var jag i alla fall klar och när jag kom ut var det en rolig liten kö som stod och väntade 20 meter bort och jag var glad att jag var klar så tidigt.

Eftersom klockan inte var så mycket åkte jag till gamla stan. Tog en varm choklad där, som var sååå gott i kylan, och väntade på att affärerna skulle öppna.

 


Detta var faktiskt den enda bilden jag tog, men det var alldeles för kallt för att ta av sig vantarna och plocka fram kameran.

Efter att ha köpt Sverige-tröjor till pojkarna åkte jag tillbaka till lägenheten. I tunnelbanan ser jag alltid massa konstiga människor. Nu var den en mysko typ som kom in och så fort han satte sig, jättenära mig dessutom :S, så somnade han. Inte så han bara blundade utan han somnade verkligen för han höll på att ramla framlänges på mig.

Sen iaf så åkte jag och moster till Kista galleria, ett jättefint och stort köpcentrum. Dessutom har de öppet till 21 alla dagar, så perfekt för shopping! Vi åt (jag råkade ta någon annans mat såg jag när vi satt oss haha), gick i lite affärer och sen tittade vi på bio som låg i samma byggnad. 11 biosalonger hade de(!). Vi såg nyaste Harry Potter och den var bra. Har ju sett alla de andra så ;)

Senare på kvällen körde K mig till Arlanda och jag flög hem igen, bra resa :) Nu bara 5 dagar kvar till det stora äventyret :)


RSS 2.0