Right now



Mild vinter, ja..

Förresten var L inte sjuk så jag kunde gå på min lektion. Älskar att komma till skolan med min audi, haha.

30:e januari

Uääh, ångrar att jag var UTE och sprang idag, halsen säger mig att jag kan bli sjuk.. och 10-åringen var sjuk ikväll så om han inte är frisk imorgon måste jag stanna hemma och då missar jag min lektion på college. Lite irriterande, men au pairandet kommer ju alltid i första hand. Vi får se, kanske jag har tur ändå!

Extremely loud and incredible close

Var på Movie Tavern och såg Extremt Högt och Otroligt Nära (den heter tydligen så på svenska). Den handlar om.. hm, en pojke som försöker hitta låset till en nyckel? Eller kanske i själva verket om att han inte kan släppa taget om sin pappa som dog i 11 september-attentatet.

Det var en lite konstig handling och jag tyckte inte om filmen precis men kan tänka mig att andra gör det. 3 stjärnor av 5..

Roligt är att svenska Max von Sydow är med i filmen och han har faktiskt blivit nominerad till en Oscar (för bästa bi-roll tror jag). Roligare är att han inte säger ett ord i hela filmen haha. Hoppas han vinner ändå!


Thank God It's Friday



Värdfamiljen har åkt på skidsemester över helgen och jag är hemma och passar Cooper. Har jag ens skrivit hur jobbig den hunden kan vara haha? Alltså han är världens snällaste egentligen men han blir så överexalterad ibland, t.ex. när det kommer gäster så man kan tro han är galen. Sen hoppar han upp med framtassarna på diskbänken heeela tiden och äter upp massa mat..

Men ja, ikväll ska vi nog till Drexel university och resten av helgen lämnar jag åt ödet. Trevlig helg!

Hawaii!!!

Jo för ikväll bokade jag och Emelie resa till HAWAII. Vi kommer att resa 2 veckor på västkusten i juni (Las Vegas, LA, San Fransisco) och avslutar med en vecka på Oahu (Honolulu/Waikiki beach). Tänk er naturen, berg, palmer, surfing, sol och bad.. Herregud det kommer vara en paradisö!!! :D 


25:e januari

Hade en stoor frukost hos Katja idag med amerikanska pannkakor, våfflor, croissanter och blåbärsmuffins. Efter två veckor på besök åker hon hem för andra gången, gud vad tiden går fort. Resten av dagen har jag hängt i huset, kan erkänna att det är rätt tråkigt. Vi har dock börjat planera vår resemånad på riktigt nu och det kommer bli absolut bästa avslutet på mitt au pair-år.

Angående mitt förra inlägg: no way haha!

U.S. Citizen?



 Lånade lite böcker på biblioteket idag...

After 9 at Applebee's



Lägg till lite snö på bilden så ser ni Applebee's som jag var och åt på ikväll med Katja och Kim. De har en mycket bra after 9 special och med en dessert shooter till efterätt blir det billigt. Jag sparar pengar för snart ska flera drömresemål bokas!!

Hibachi


Hemkommen från middag på en hibachi-restaurang (kinamat som de lagar och "leker" med vid samma bord som man sitter och äter). Den första au pairen som jag träffade här, Katja, åkte hem i juni men är redan tillbaka på besök. Så det är så kul att träffa henne igen!!

What ruins our plans

Vi har fått snööö. Samtidigt som den kom i Sverige märker jag (facebook haha). Det är helt ok faktiskt. Om bara 4 veckor åker vi till värmen ;)

Potatoes

Såhär kan man laga potatis i USA:


In med potatisarna i micron..


... och 8 minuter senare är de redo att ätas!

Smidigt smidigt, men det känns fel på något sätt. Ska man laga potatis så? Förövrigt så äter man inte så mycket potatis i USA..

Back to school

Jag hittade min byggnad och salen, där det istället för bord fanns massa såna stolar med armstöd som man skriver på. Typiskt amerikanskt! Förra kursen jag tog använde vi datorer så detta var annorlunda. Alla eleverna var unga också, annars är det vanligt med äldre som läser någon kurs vid sidan av jobbet på community colleges, för de är de billigaste. Alla fick säga sina namn och såklart kollade alla på mig när jag sa mitt för jag var enda "utlänningen", fy vad dumt det låter haha. Men ja, nu ska jag satsa på A+ ;)


Driving by the college


Det var lite kaos på colleget som började idag, alla ska dit samtidigt så då krockar de med sina automatare, hehe..

Jag börjar min kurs imorgon, äntligen. Det känns inte som att jag har något riktigt jobb, det är alldeles för enkelt. Äldre värdbarn ni vet plus en värdmamma som är hemma varannan vecka. Så ser fram emot skola faktiskt!

Finaste julgranen?



I know- det är lite sent för julen är ju över.. men här ser ni den stora julgranen på Rockefeller center! Fick se den även detta året då vi gick dit efter nyårsfirandet. Runt 5 på morgonen var det helt tomt på alla turister som trängs där annars (kommer ihåg från förra året hur mycket folk det var), haha!

Men visst är den fin?

I'm a fan

Gossip Girl är tillbaka!!! Måndagskvällar framför tv:n med vänner, gillas!

Måste dessutom tipsa om en sida som heter cuevana.tv. Där kan man kolla på massa filmer och tv-serier gratis, utan reklam och jättebra kvalité. Tar igen en massa gamla avsnitt där haha. Sidan är på spanska men använd google translatorn. Mina mexikanska vänner som tipsat ;)


That's what's up

Helgen har inte varit så jätte-händelserik. Eller ja, det kanske beror på att jag typ inte har några bilder att visa! Jag har varit inne i Philly lite med Rebecca. Vi skulle egentligen på college party men någon hade fått en flaska i huvet på fredagskvällen så de ställde in för hela helgen haha. Var ute och åt på Longhorn Steakhouse med Kathi ikväll också. Och jag springer flitigt antingen på löpbandet eller ute varannan till var tredje dag. Idag brände jag 600 kalorier på 8km, woop woop!


Philly's skyline är så fiiiiin, utsikten är från Drexel

College spring 2012

Har varit fullt upptagen senaste tiden med att fundera ut vad jag ska läsa på college nu på vårterminen!

Har nämnt det innan att man som au pair även måste plugga ett visst antal credits. Och jag anmälde mig till Introduction to Business. Vet inte om jag ska skrika för att det låter så tråkigt eller om jag ska sätta på mig kostym och bli värsta business-woman. Det fanns inga roligare kurser kvar..

Äh, det är nog bara en liten inblick- kan ju vara bra i framtiden om man hamnar på något företag!

Så två gånger i veckan åker jag till Montgomery county community college med början nästa torsdag. Ska bli spännande med lärare och klass och sånt igen!



Euww

Har ni läst om den stora råttan som de hittade i någon lokal i NYC? Fy, den ser helt gigantisk ut.

Jag har själv sett råttor i NY ibland (men aldrig så stora haha), typ om man kollar ner i kloakerna. Det är alltså ingen myt om nån trodde det!


bild från aftonbladet.se

Big Easy

Här kommer lite fler bilder från New Orleans, eller "the Big Easy" som staden också kallas. Staden är verkligen värt ett besök! Det är så mysig stämning- överallt kan man höra jazzmusik, typ någon som spelar på en trumpet. Sen de franska kvarteren är jättefina och så Mississippifloden. Det handlar också väldigt mycket om spöken och vodoo, finns läskiga vodoo-dockor att köpa överallt!

På kvällen är det fullt liv. Bourbon Street är ganska galet för där är det fest inte bara på helgerna utan VARJE kväll, VARJE dag, året runt. Det är en lång gata full med barer och det känns lite Amsterdam-influerat haha.

Vädret var kanske 15-18 grader på dagarna när vi var där. Så lite varmare men ingen solsemester precis.




Första dagen var det jättedimmigt..


.. så dimmigt så att man inte såg Mississippifloden fastän vi stod precis jämte




Men här ser man floden bra!


Massa mulor/mulåsnor överallt


På en kyrkogård- gravarna är inte under utan över marken :S






Jag och min tyska vän Stefi!

Save money weekend

Denna helgen blir lugn med massa filmer. Inga köpcentrum eller NY-resor för nu rensades mitt konto inför Mexiko-resan. Haha nejdå. Men jag måste faktiskt spara till resemånaden också!

Idag var det 17 grader här, i januari! Alltså vädret, kan det aldrig vara stabilt här? Börjar det regna så vräker det ner som sjutton, hurricane Irene, 40+ i somras, jordbävning, mm..


MEXIKO!!

Äntligen är resan bokad och jag kan avslöja att det blir Cancún, Mexiko!

Jag och Rebecca åker den 19:e februari och stannar 7 nätter. Jag lääängtar!!  Vi har kollat på resor hit ett tag nu och nu när nyår och allt är över så bokade vi. Hotellet är all-inklusive och ligger precis vid stranden. Det är faktiskt mindre än 2 månader kvar tills vi åker!







Sviker USA lite som åker "utomlands", men det är inte varje år jag bor såhär nära Mexiko så då måste man passa på :D


New Years pics








Asså hans hår hahahah




Jag är glad att jag förlängde... för annars hade jag nog aldrig firat nyår i NYC. 2012 kommer bli ett bra år. Iallafall första halvan- till juni är allt tryggt. Resten av året är ett stort, tomt hål. Vad ska jag göra när jag kommer hem?? Min framtid är oklar!

Swamp tour

New Orleans dag #3 - träsk-tur!









Vi åkte på en guidad båttur i träsket och själva turen var lite seg- vi såg bara två alligatorer som var mindre än jag hade förväntat mig och sen en död också. Men den slutade bra med att vi fick hålla i en liten en! Jag var helt excited över det resten av resan haha, att ha fått hålla en alligator :D


Happy New Year

Jag hade världens bästa nyårsafton i NYC igår firandes med Rebecca och hennes kompis Stefanie. Och stället vi var på.. jag måste få skryta lite haha.

Biljetterna vi hade fått var till the Dream Downtown. Samma ställe som Victorias Secret Fashion shows efterfest hölls 2011 och där bl.a. Marc Jacobs haft något event. Alltså massa kändisar som har varit där. Priset för biljetterna igår var uppe i 7000 kronor(!).

Vi hade inte varit där innan så vi visste
inte riktigt hur det skulle vara. Men direkt när vi kom fram med taxin var det någon som kom fram och öppnade bildörren för oss. Alla var skitsnygga när vi kom in. Det var jättefint därinne. De hade open bar, servitörer som gick runt med appetizers, grym musik och vid tolvslaget hade de stora skärmar med direktsändning från när de släppte bollen på Times Square. Vi skålade i champagne och alla var glaaada.

Efteråt blev det årets första måltid: pizza! Och sedan vandrade vi till Times Square där det hölls på att städas upp allt skräp från firandet. Innan klubben hade vi kollat hur nära vi kunde komma Times Square men det var inte nära haha. De stänger av blocken i takt med att de fylls med folk. Så om någon har planer på att åka dit på nyår.. var där tidigt haha. Gott nytt år!


RSS 2.0