VS-show 2011

Ikväll kollade jag på Victoria's Secret fashion Show 2011, magiskt! Det var första gången jag ser en VS-show, men finns det ens något som slår det? Modellerna (the angels) är så vackra. Nu blir det inga kakor på ett tag haha.


Tror inte jag fick med hela spellistan? Isf klicka på youtube-knappen så finns alla klippen

Stolthet



...när man ser Noomi Rapace på reklampelare på mallet. Stolt över att se svenska namn här. Några andra svenska inflytanden jag märker av är 

* Swedish House Mafia
som är überpopulära här
* Alexander Skarsgård of course, han spelar i True Blood som är populärt här och jag brukar se honom i US weekly där de alltid skriver hur snygg han är
* Stieg Larssons Millenium-trilogi, många pratar om att de har läst böckerna (min värdmamma bl.a.) och de svenska filmerna gick på bio här, nu kommer den amerikanska versionen ut snart
* Malin Åkerman är också jämt med i US weekly
* Roxette spelas på radion med jämna mellanrum

Dock en sak som är dålig är att fastän många känner till dessa svenska namn så är det många som inte vet att de är svenska.. Sen har vi ju Volvo-ABBA-Ikea som man alltid drar om nån inte vet vad som är svenskt alls haha.

Thanksgiving dinner

Tänkte visa hur thanksgiving-middagen såg ut! På thanksgiving handlar allt egentligen om the foood. Kalkonen stekte i ugnen från morgonen och var gigantisk! Tillsammans med the stuffing (som lagas inne i fågeln), potatismos, sås, bröd, majs och lite andra tillbehör smakar det super.

Jag bidrog med lite svenskt också! Förutom pajen hade vi lingonsylt och en paradisask jag köpt på IKEA (innan de slutade sälja sitt märke..).


Bilden gör inte the turkey rättvisa, den var enoooorm


Pajer


Swedish pie var allas favorit (förstår inte det för den smakar så mycket godare när man gör den i Sverige, bottnen får en konstig smak här..)


Innan maten dukades fram


Lingonsylten var nytt för de flesta och blev populärare än traditionella cranberries (tranbär)


Kalkonsmör


och måltiden är serverad :D


Big Red and I



Åhh vad jag saknar ridningen! Var med värdmamman och pojkarna och red idag på Red Buffalo Ranch. Jag tyckte jättemycket om min häst, Big Red. Det var ett engelskt fullblod som varit galopphäst när han var ung. Och även om vi bara travade lite smög jag in lite galopp och det var så härligt, saknar den känslan!

Black Friday



Craazy! Klockan 4 i morse var jag och Rebecca på plats på King of Prussia. Första affären var H&M där det var en stooor kö utanför. De första hundra i kö fick nämligen kuponger som man skrapade och så stod det hur mycket rabatt man fick. Vi smet in i kön och fick $10 dollar var. Helt okej, men lite surt när man hörde någon som fick 75 i rabatt!

Det var sjukt bra priser verkligen och köerna var superlånga i vissa affärer. Jag köpte en del men inte så mycket ändå som vissa andra ;) Måste spara till alla resor och jag känner jag har inte så stor koll på hur mycket jag verkligen måste ha..

Men Black Friday är bästa shoppingdagen helt klart, 60% på allt i vissa butiker, so awesome.

Happy thanksgiving

Nu är thanksgiving över för mig och jag drar till Rebecca. Inatt ska vi shoppa på Black Friday-rean!! Hörs imorn!


SHE WILL









Ytterligare en dag som varit lite halvseg. Har dock förberett för middagen imorgon. Jag har bakat min svenska paj, värdmamman har bakat två pumpa-pajer och en äppelpaj. Vet inte vad jag ska skriva mer så ni får nöja er med att kolla på mina halvsura självporträtt. Brukar testa lägga lite olika make-ups innan jag tvättar bort sminket på kvällen ;)

100 cent


Här är alla en-centare jag har samlade för tillfället (om man nu kan kalla det samla, det är inte så att jag samlar på de med mening haha). Det är nästan exakt 100 stycken, alltså hundra cent- vilket är 1 dollar- vilket är ungefär 6 svenska kronor. Asså alla dessa onödiga småmynt..

Useless tuesday

Har haft så tråååkigt idag. Barnen är lediga från skolan denna veckan pga Thanksgiving som är på torsdag (ska förövrgit bli spännande med en ny högtid för mig), så de är hemma. Men värdmamman är också hemma så jag har i princip inget att göra. Pojkarna sköter sig själva. Ser fram emot Black Friday också som ska vara vansinninga reor och affärer som öppnar från midnatt, i'll be there!



Breaking Dawn

Natten innan vi åkte på helgkursen var jag och Lollo på Breaking Dawns premiär! Varför hade de den före oss i Sverige förresten? Den var bra! Och för de som inte läst boken innan är den nog mer spännande! Och som alla andra längtar jag också till sista filmen kommer och stör mig på att det dröjer ett år, suck.

PS. var var alla galna twilight fans? på vår bio var det både poliser och radio, men inga typiska twilight-fans.






Svenskt godis ;)


Silver Bay Weekend Class

Nu är vi hemma från Silver Bay och det var det slappaste sättet någonsin för att få ihop sina credits. Det var inget seriöst plugg för fem öre haha. Men lärarteamet (som var volontärer) var roliga och lektionerna var mest att lyssna på deras roliga historier. Lektionerna var typ scrapbooking, tips på resa i usa och amerikansk slang.

Resan till och från var dock lite rolig. När vi åkte dit tog det en evighet på motorvägen, men sedan svängde man enligt vägbeskrivning av och fortsatte på en väg som var becksvart i minst trettio minuter. Och då var det verkligen becksvart- inga gatlampor, inga andra bilar, inga reflexstolpar, bara skog skog skog. Sedan kom vi iaf fram och dagen efter såg vi att det var riktigt fint där.

Restiden hem tog längre tid pga tågtiderna.. Vi åkte bil igen, sen tre olika tåg och sen buss ut till mig. Så sammanlagt var restiden nästan lika lång som en flygresa från USA till Sveriga, hahah.






Bodde i huset bakom



 
Digital photography class


Typisk amerikansk lunch: turkey sandwich and french fries. Alltså två brödskivor med kalkonkött emellan och SÅS till haha, och pommes..



Silver Bay




Hahaha, som ni ser verkar au pair-kursen ligga in the middle of nowhere! 6 timmar med bil tar det. Och inga mobiltelefoner fungerar där uppe. Ska ändå bli kul att åka på road trip. Bara torsdag också sen åker vi!

Svensk hallonpaj



Nästan! Det är nog tredje gången jag bakar denna pajen här i Amerikatt och det blir bättre och bättre för varje gång. Den har nämligen aldrig blivit så som när man gör den i Sverige, med svenska ingredienser och svensk ugn. Och idag testade jag baka den igen för min värdmamma vill att jag gör den till thanksgiving! Då fåår jag inte misslyckas.

Men jag kanske ska göra flera nästa gång för på bilden är vi bara 2 som har ätit av den haha!

Put a Smile on

Förlåt för hunden i förra inlägget, kanske lite osmakligt haha. Micans kommentar på Skype: "Vaa? Ska de äta den?", hahahhaha.

Men iaf. Ny vecka och jag ska samla nya krafter för jag är förkyld! Det är bra med ett slappt jobbschema så man kan krya på sig. Har stannat i sängen nästan hela dagen. Imorgon ska dock pappan i familjen jobba hemifrån och L ska nog vara hemma från skolan för han spydde idag när hemläraren var här och dessutom kommer städerskorna.. störigt haha.

Natten till fredag är det premiär av Breaking Dawn här in the US och vi ska ha bästa platserna! Sedan bär det av på weekend class så helgen kommer gå snabbt :)

Hot dog

Hahahahhahah



bild från Google

The place to be


Chillin' in Central Park


Tre små apor


On the streets of NYC


Med en modell inne på Abercrombie & Fitch


Strosar på 5th Avernue


Me and Becca


Times Square


Här samlas... världen, sjukt mycket folk!

Partyyy in NYC


Hittade än så länge bara en bild från i helgen- på mig, Rebecca och våran norska vän Joachim

Just nu är jag egentligen sjuk, trött, har halsont, ömma fötter och ont i magen. Meeen skriver ändå. Vi åkte smidigt till NYC på fredagskvällen, tog kanske bara 1,5 timme. Sen anlände vi till Sky Room där vi tänkte festa. Det var sjukt mycket folk och en fet kö. Vissa av oss kom in, men de accepterade inte en av tjejernas id... så allt blev fel. Om en inte kommer in så lämnar man ju inte henne så det var inte så kul. Rebecca hade dock inte åkt med bilen så jag kunde inte lämna henne. Så istället för 10 pers så blev vi 2.

Men vi hade kul! Gratis boende igen haha. Sen lördagen blev en heldag i älskade New York City. Ska visa bilder sen!

11/11/11

Fick ett meddelande av Laura igår på FB, om att We have a SITUATION here! Det är nämligen så att vi har någon som kan köra oss raka vägen till NY ikväll. Vi hade redan bokat buss men lyckades boka om den. Så nu ska vi åka, 8 pers tror jag, i en "government car" (hahaha?) där alla skulle få plats. Wooho :)



Fråga!

Hade du velat flytta till usa för alltid? och vad hade du velat jobba med isf?

Nej, jag hade inte viljat bo i usa för alltid.. Sverige är ändå bättre. Men jag hade kunnat tänka mig att bo i New York något år och plugga eller jobba eller vad som helst. Det hade varit sooo awesome! Det är faktiskt många svenska au pairer som kommer tillbaka för attt plugga på college här efter att deras au pair-år är slut. Men i framtiden vill jag bo i Sverige. Man märker inte hur bra vårt land är förrän man faktiskt lämnar det och ser hur annorlunda det är på andra ställen.



Sweet & Swedish



Träffade Sofia ikväll som jag inte har sett på länge nu eftersom hennes familj har varit här och hälsat på henne. Hon överraskade mig med en försenad födelsedagspresent- svenskt lösgodis från godisbutiken Sockerbit i New York. Blev såå glad!!

Åk till NY så ofta du kan

Citerar min awesome vän Rebecca: "do what you love and do it often..... ps. go to NY as much as you can".

Så varför skulle jag inte kunna åka till NYC varje helg om jag så ville det, när man ska göra det man tycker om? Vad har jag att förlora, tänka att "nej men jag var ju där förra helgen"? Det spelar faktiskt ingen roll. Jag kommer inte att bo här hela livet, så visst borde jag passa på nu när jag har möjligheten! 2 timmar med buss, äsch- It's the big apple! Detta är mitt liv och jag vill leva det till max.

Så- utan tvekan, NYC på fredag igen!! <3

Cinnamon rolls

Var schysst och bjöd min värdfamilj på bullarna vi bakade. "Jaaaa, kan vi äta de till frukost?", säger pojkarna. "Suuuure", säger mamman. Jag förklarar att man inte äter de till frukost, det är ju liksom bullar. Äh vadå då, tycker de. Kanelbullar, munkar och andra söta saker är helt ok och faktiskt vanligt som frukost här!

11 månader

Nu har jag bott utomlands i hela elva månader. Tänk om en månad skulle jag kunnat vara hemma.

Söndagar brukar vara rätt lugna, och så även idag. Man ställde tillbaka klockorna här (undrar varför man inte gör det samtidigt överallt), så efter en timmes extra sömn åkte jag till Lollos place. Vi bakade kanelbullar enligt svenskt recept och jag skojar inte- de blev helt perfekta :D



Give me everything



Sick. Gick och la oss runt 8 på morgonen. Sov till 12 kanske. Gick ner och skulle käka hotellfrukost. Men kom på först nu att frukosten måste ju har varit över då, eller rättare sagt vi borde ha fattat det. Och det vi åt innan vi gick och la oss (såg att de hade banan och muffins) måste ha varit frukosten, hahahahhaha.

Sky Room var alltså the place igår. Vissa saker blev som det blev men vi hade kul ändå! Spenderade hela lördagen med att vandra runt i NYC, i Soho. När jag har sparat upp pengar ska det bli stor shopping där ;)

I want to be a part of it

New York, New York.. NYC:s nattliv kan vara det bästa. Jag har blivit besatt, det är det enda jag tänker på. Jag kan inte längre planera andra weekendresor eller pricka av saker på min bucketlist. Det enda jag vill är tillbaka till NY och storstadsruset. Is it bad? Eller är det ok?

Ikväll åker jag och Rebecca dit. Allt kommer typ vara gratis. Förutom bussen, men då joinar vi kineserna så det blir inte så dyrt. Det kommer blir grymt. Återkommer med bilder på lördag!

In the car



Det är inte bara barn jag skjutsar runt på. Igår tog jag Cooper till PetSmart för en trimning som är lika dyr som ett besök hos frisören. Han fick också tänderna borstade med tandkräm med kycklingsmak, klorna blev klippta och han badades så förhoppningsvis slipper man lukten av "wet dog" åtminstone ett par dagar.

Dress up!

Så någon frågade hur man klär ut sig för halloween i USA typ. Eftersom i Sverige så är man ju läskig på halloween-fester och om man går bus-eller-godis.

Men här i USA kan man vara vad som helst! Så enkelt är det. Halloween är liksom maskerad, man behöver inte vara läskig, bara man är någon annan än sig själv. Exempel på vad mina vänner köpte för dräkter är Snövit, Bi, Djävul, Harry Potter.. och jag, jag hade tänkt vara Tingeling.


Provade dräkten och det är ungefär såhär jag skulle ha sett ut..


RSS 2.0