Trick or treat?



Happy Halloween! Grannpojken Danny hade helt klart bästa utklädnad, Patrick i Svampbob. Dräkten var awesome, hemmagjord. Men helt stel, så varje gång han skulle vända sig om såg det så kul ut! Och man fick ducka för armarna lite då och då.

Mina värdbarn var utklädda till något jag inte fatta riktigt, typ maskerade mördare? Eller såna som är i Call of Duty? Med vapen och allt.

Fick en fråga om att klä ut sig för halloween, men svarar imorgon ;)

This is Halloween



Tyvärr har jag inte sett några såna här (fint) pimpade hus här i närheten, detta är i Kalifornien.. men idag är det Halloween så det behövs lite halloween-stämning! Ska bli spännande ikväll när alla barnen går bus-eller-godis och sen följer jag med värdfamiljen till grannarna för en liten halloween-fest. Ska sätta låten på min iPod nu haha..

Horror behind the walls



Buuuuu.. bakom dessa väggarna gick vi på skräckrunda ikväll. Det var samma sak som det jag var på tidigare: special-effekter och folk som klär ut sig och skräms. Dock släppte de in för mycket folk utan mellanrum så det var inte särskilt läskigt, lite kanske, men det hade varit mycket värre om man bara var några få.

Men det som är kul är att detta är ett RIKTIGT fängelse, eller snarare var. "Eastern state penitentiary prison" heter det och är faktiskt den första straffanstalten i världen!

Cellerna är jättehemska, riktiga såna med galler och de satte folk där som aldrig någonsin fick komma ut. De skulle ångra vad de gjort. Men grejen är att folk blev galna av det (har full förståelse för det). Al Capone har suttit här innan han åkte till Alcatraz. Så nu vill jag hit på en dagstur också, idag var det mest fejk och gick ut på att skrämma folk.

Men kul..

Sitter just nu pa bibblan for vi har ingen strom hemma. Sa det blev inget party igar och det ar sa himla trakigt.. Halloween-helgen liksom!?

Snart ska jag iaf in till Philly och ikvall besoker vi ett hemsokt fangelse. Far bli pa battre humor haha..

Winter, wtf?



FAAAN. Detta håller på att förstöra våra halloweenplaner.. mitt första och kanske sista halloweenparty i USA som jag håller på att missa. Ahhhhhhhhhhhhh

för det är ju så farligt att köra när det snöar..

Outfit spikad

Har hittat min halloween-dräkt nu! Blev SUPER verkligen! Jag kommer att visa imorgon eller på söndag om jag inte hinner före festen. Kan ni gissa vad jag ska vara? Det börjar på T...

Tidsoptimist javisst

Imorgon måste(!!) jag köpa min halloweendräkt. Jag ska vara effektiv- först springa på löpbandet (älskar att man kan kolla på film samtidigt), duscha och göra mig iordning, sen köra till Plymouth Meeting. Hoppas de fortfarande har den dräkten jag nu har bestämt mig för!

Det blir house party på lördag. Nu när jag har fått smak på NYC:s nattliv känner jag egentligen inte för att gå på amerikanska hemmafester i halvdana hus och slaskig beer, men joo, jag ska nog bli taggad när man ska klä ut sig och allt. 

Lite (ok) bilder från helgen..







Jag hatar vimmelfotografer ibland.. vi gjorde oss iordning klockan tre på dagen innan vi åkte bil, tåg, buss och kom till klubben efter 11 någon gång så man ser ju inte alltid ut som man vill på alla bilderna haha.

Från Cops:

- Where are you going?
- Home.
- Where do you live at?
- I'm homeless.

Haha, förlåt..

Big Apple



Denna fina presenten fick jag av Melly, Marnie och Janika i lördags. Ett halsband, och det kanske inte syns så bra på bilden, men det är ett äpple som man kan öppna. I äpplet står det ingraverat NYC 2011. Sååå fint! Fint minne av en födelsedag i USA..

Halloween is coming up









Lite grann har min värdfamilj pyntat. De är inte av den extrema sorten som gör allt så stort som möjligt, men det verkar vara obligatoriskt att pynta inför Halloween. Och snart är det dags! Nästa måndag är själva halloween då alla barn går trick or treat och det kommer vara något halloweenfirande, men på lördag är de flesta halloweenfesterna då man MÅSTE klä ut sig. Vi har en hel del att välja på, vilket ska man gå på? NYC (tror inte det blir denna helgen igen), Sean Paul i Philly, några house parties, collegeparty..??

Happy birthday to ME

Då var det slut på tonårsfasonerna och nu börjar mitt nya liv som 20-åring, typ haha.. Men det känns faktiskt inte så gammalt, kanske för att jag är i USA och här är jag inte ens myndig ännu.

Dagen har bestått av skype-samtal och grattis-önskningar. Jag fick välja middag och kände för tacos! Vi hade tårta också så Kathi och Phini kom över och sjöng och sen tittade vi på Gossip Girl. Känns som att firandet i NY gjorde sitt också.



Tack för alla födelsedagsönskningar!

20



För idag fyller jag år!


Millesime



Whaat a night! 7 tjejer från Philly åkte vi in till NYC för fest (hrm, hade lite problem först då vi 1. missförstånd så vi hade ingen bil till tågstationen 2. fick tag på bil men missade tåget till city med typ 10 sec 3. Tog ett annat tåg men missade bussen till NY med 4 min). Iallafall räddade chinabussarna oss (thank god).

Klubben var helt ok. Börjar vänja mig hur det går till på såna här klubbar haha. Först när man kommer dit är allt lugnt, alla sitter vid sina bord och sippar på drinkar. Så småningom börjar folk röra på sig och senare blir det galet med folk överallt, folk dansar i sofforna och på borden.. haha.

Vi tog bussen tillbaka 6.30 på morgonen. Vi hittade aldrig något boende, men det blev ju billigare (behövde förresten inte ens betala för inträde den här gången). Jag var hemma vid mitt hus vid 12 och sov några timmar. Nu har jag käkat middag och ska sova igen, imorgon är jag inte tonåring längre!

Cheesecake factory



Min värdfamilj tog mig ut på födelsedagsmiddag igår (några dagar i förväg). Jag fick välja restaurang och det blev såklart ostkakefabriken! Denna gången provade jag en ny smak de har för säsongen- pumpkin cheesecake. Såå gott.

Sky Room


Utsikten från förra fredagen på Sky Room- Empire State building lyste i Italiens färger. Amazing, fattar fortfarande inte att vi bara betalde inträde på 10 dollar och sedan fick allt gratis. På lördag testar vi nya klubben Millesime!

På lördag!

Jaaa, på lördag åker vi till det stora äpplet igen för att fira min födelsedag. Börjar redan bli taggad på att slå klackarna i taket!

Enda problemet är boende. Allt är slutsålt. Jag vet, som vanligt är det vääldigt sent att kolla sånt samma vecka när man ska till en av världens största städer.. men det har alltid funkat innan. Annars är det bara att ta bussen tillbaka på morgonen hehe.


Förlänga!

Kanske är dags att förklara varför jag nu vill förlänga? This is why!

Nummer ett: jag trivs super. Mår aldrig dåligt (t.ex konflikter med värdfamiljen, jobbiga barn, hemlängtan osv), nej- my life is good here.

Nummer två: jag lär mig så mycket nytt hela tiden, möter nya människor, upplever nya saker fastän jag nästan bott här ett år nu.

Nummer tre: jag vill inte stressa, det finns sååå mycket mer jag vill göra- en massa resor i första hand, upptäcka NY och Philadelphia bättre osv.

Nummer fyra: jag får ha min resemånad på sommaren istället för i vinter.

Nummer fem: jag hade ingen plan för vad jag skulle göra till våren om jag kommer hem i december, nu kan jag istället börja plugga till hösten nästa år om jag vill det (känner inte alls för det just nu, åh jag vill bo i NYC!!)

Nummer sex: mitt liv är så enkelt, "passar" barn några timmar i veckan, men behöver inte tänka på räkningar, skolarbete, plikter - bara leva.

Det var en hel del tvekande innan men nu känns det helt rätt, jag är inte redo att åka hem. Jag lever ett väldigt lätt liv här utan en massa att tänka på. Min värdfamilj är super, jag har tillgång till bil och tjänar en helt ok lön. Och när jag nu har chansen så kan jag passa på att leva såhär lite längre. Och USA är rätt bra också.

That's why.


"It looks awesome"





Philly lyser i rosa pga Rosa bandet-månaden. I fredags blev det college-party i city. Det var massa studenter ute. Och ni ska veta hur mycket det ser ut som i de amerikanska filmerna. Igårkväll åkte vi in igen och körde förbi fraternity-husen med de grekiska bokstäverna utanför, klubbarna, som alpha phi (apple pie haha), som man betalar tusentals dollar bara för att bli medlem i. Det gäller att ha kontakter om man ska få komma in på deras fester (eeeller att man är en snygg tjej).


Blonde supreme

Till "tesse" (tack förresten :)) som frågade om jag har min naturliga hårfärg:

Nej.. färgat! Jag är nog mökblond naturligt. Men jag färgade håret hemma för första gången nyligen och det blev rätt bra. Använde denna från L'oreal:


Det beror på vad du har för nyans i håret innan hur resultatet blir så mitt blev ju inte exakt som på bilden. Dock känner jag att färgen inte håller så länge! Har gått två veckor nu och färgen har tonats ner en del..


Nytvättad



Nästan värt att förlänga enbart på grund av bilen!


Typiskt USA




Haha, jo det är sant. Här får vem som helst gå med ett vapen på gatan, men kinderägg- nej de får inte ens komma innanför landets gränser. (man får inte "gömma leksaker i godis", suck..)


Hej bloggen!



Nej fy, "hej bloggen" låter väl rätt fult? Det är ju inte bloggen jag pratar med, utan ni som läser den.

Iaf, nu har jag anmält mig till en weekend class i upstate NY (ute i skogen?). Man måste läsa 6 credits totalt under ett au pair år så efter den har jag alla för detta året. Lollo och förhoppningsvis danska Sophie följer med!

Snart är det förresten någon som fyller år! ;) Hur ska jag fira?!

Hilfiger

Kände att det var dags för en ny plånbok! Eller nja, egentligen inte, men när jag kom in på Marshalls så gjorde jag det :)

 Den är rätt stor också vilket är bra för att alla korten man samlar på sig ska få plats, man får rabatter överallt och det gillas!

 
Från Tommy Hilfiger, $13 = drygt 80kr


Grattis till bloggen

Just det, två saker som jag har glömt:

1. Jag har nu bloggat i ett år!

2. Det har gått 10 månader sen jag kom till USA. Tänk om jag skulle åkt hem om två? Nej.. kan faktiskt inte föreställa mig det.


NYC = love

Firade Marnies 21-årsdag i NYC!

Vi tog alltså bussen upp på fredagen (chinabuss), gick vilse i chinatown lite innan vi hittade subway och tog oss till vårt hostel på Upper West Side, blev uppgraderade till ett bättre rum(!), pre-gameade lite innan vi fångade en taxi och åkte till Sky Room, gick in med promoter så hade vip-bord och gratis dricka hela kvällen! Utsikten var helt amazing där uppifrån!! NYC på kvällen är amazing!

Dagen efter var vädret underbart, chillade i Central Park, vi åt tårta där och jag somnade i gräset, på kvällen åkte vi hem.. ahh jag ville stanna kvar för alltid.


IKEA är inte min kompis längre

Vi möttes upp hela fem svenskar (och en dansk) för lunch på IKEA idag och då fick vi bekräftat det som jag hört från andra håll. De ska sluta sälja andra märken än sitt eget på matavdelningen. Alltså inget mera marabou, kexchoklad, hallonsaft, ahlgrens bilar, ost eller ens vaniljsocker! Så när det tar slut kan man knappt baka svenska kakor mer.. Varför gör de så när deras food market är jättepopulär bland utlandssvenskar??



Några av oss bunkrade upp med paradis-askar. Det var specialerbjudande och jag fick för mig att kolla datumet. Hrm.. Vi har en vecka på oss att äta upp dem haha!

It's official!

Jag förlänger med 6 månader i awesome Philadelphia!! Sverige, vi ses sommaren 2012!

NYC, here we come

Då har vi bokat NYC till helgen. Fredag-lördag. Anledningen kan jag inte skriva ännu, eftersom det ska bli en överraskning för ett födelsedagsbarn. Men jag kan säga att det kommer bli grymt grymt grymt! Måste börja planera outfit!


Monday

Har varit och shoppat på King of Prussia, ätit cheesecake, "jobbat", lagat middag (mina potatisar gör framsteg) och haft Gossip girl-kväll hos Phini.

Det är allt jag har att skriva för nu måste jag sova! So- good night and don't let the bed bugs bite.


Skräck på Field of Screams

Det borde vara allas rättighet att få uppleva ett riktigt "skräck-nöjesfält" som vi var på igår. Field of Screams. Fy fan vad bra det var. Amerikanare är bäst på sånt här! Är ni i USA runt halloween måste ni gå på något liknande.

Egentligen så trodde jag att det inte skulle vara så nöjesfält-aktigt, men det var det visst med allt folk och på det sättet som området var uppbyggt. Jag är inte heller säker längre på att det var ett riktigt gammalt mentalsjukhus?

Det fanns iaf tre attraktioner och vi började med "the hayride". Vi var genomblöta av regnet efter att ha stått i kön och sen trängde oss in bland alla andra i höet på vagnen. Den körde hela tiden inne i ett majsfält och första gången den stannade var inne i ett "hus" där dörrarna stängdes och värsta grisslakten började!! Sedan fortsatte det och vi såg folk bli halshuggna och hela köret.

Andra huset var "Den of Darkness" och tredje "Frightmare Asylum". Man gick igenom huset en hel grupp i taget och blev skrämd av allt möjligt. T.ex. ett rum med lik och där det dessutom stinker lik! Båda slutade med att vi blev jagade av nån galning med motorsåg!! Man sprang ju för livet haha. Ja det kändes faktiskt som att vara med i en skräckfilm på vissa ställen.


Här började och här slutade fotandet.. man fick inte ta bilder där inne :(

Om jag skrek? Ja! Men vi skrattade som bara den också. Vi har planer på att också besöka ett hemsökt motell och ett gammalt fängelse där de gör något liknande.

Förresten idag har jag äntligen blivit av med den missfärgade hårfärgen jag hade och blivit lite blondare. Visar imorgon!


Black heels





$35 = drygt 200 kr. Dollarn är låg! Dessa skorna kommer funka till allt, så länge de håller.. men annars är det bara att satsa på ett par dyrare nästa gång :)

Top Gun

- You can be my wingman anytime.
- Bullshit! You can be mine.

Såg precis Top Gun med Tom Cruise på tv och den filmen var riktigt bra. Att jag inte sett den innan!

Imorgon imorgon imorgon.. vet ni vad som händer då? Det är den första oktober och vi ska till Amerikas läskigaste "spökhus", ett gammalt mentalsjukhus. Kolla hemsidan https://www.fieldofscreams.com/ . Jag kommer dö!! Tänk er typ Gasten på Liseberg, den är rätt läskig, men tänk er då detta! Jag har ingen aning vad som väntar där inne. Bara man skulle se en främmande person med t.ex. en motorsåg, hur rädd hade man inte blivit då?

Ska se om jag kan filma lite där borta, hade varit kul att ha inspelat haha!

Förresten idag köpte jag mina drömklackar. Egentligen rätt basic sådana, men jättefina. Visar imorgon! Godnatt!


RSS 2.0