Varför är jag på ett bröllop med bergsturkar?

Haha! Jag har tydligen missat TV3:s serie "Varning för barn". Verkar vara typ som Pensionärsjävlar, fast med barn? Tur det finns TV3 Play :D





I have THE book

Man måste börja någonstans. Jag ska börja scrapbooka (om mitt au pair år)!! USA har affärer som A.C Moore och Michael's Art and Crafts som är helt otroliga "pysselaffärer". Massa massa saker till scrapbook och sånt. 


Scrapbook! Nu behövs bara lite tillbehör, foton, osv.. :)


PetSmart

Cooper var på klippning och frisering på PetSmart i måndags och jag hade som ärende att hämta upp honom. Min kommentar när jag kom dit: "Oh, he looks... different!". Minst sagt haha! Var ju tvungen att fråga värdfamiljen om det var rätt hund när jag kom hem..

Vilket var snyggast, före eller efter?


The brain runs on fun

Fönstrena är öppna, fläkten igång, flaska med vatten bredvid sängen och jag ska snart sova. Nu har sommaren kommit hit, hela veckan ska bli varm. Jag ska bli brun. Till helgen blir det kanske utgång i Manayunk och en dag in till NYC? Fick ett sms av Kat: "nyc this sat?". Älskar att vi bara har två timmar in till den staden och lätt kan bestämma oss för att åka in dit på helgerna. Life is good.


Happy Easter

Gå i kyrkan på påsk is the thing här, så jag följde med värdfamiljen dit idag. Sedan var det påskbrunch hos nana (farmorn).

Imorse innan kyrkan fick jag dock en chock när jag kom ner till köket och upptäckte att värdfamiljen var uppklädda över öronen. Barnen hade inte bara skjorta och finskor, utan kostym, slips och hela köret. Oh god, kände mig felklädd. Det är ju bara påsk!?

Men när vi väl kom fram till kyrkan var inte alla såå uppklädda, så jag stack väl inte ut alltför mycket med mina tights och tunika, hehe.


Easter gift, Thank you host family!

Glad påsk till alla er som följer min blogg :D


Fett dåligt, Wawa

Altså jag trodde Wawa hade god mat! Jag var där och beställde en wrap. Örk! För det första så var omslaget, alltså utsidan, helt fettigt kladdig. Sen så smulade omslaget av sig och fastnade på händerna och överallt. Och den var inte ens god.. :( no more wawa.

Kat's kommentar när hon såg "min" bil för första gången idag:
"Hooly crap! Is that your car?!" Haha!


Good friday

På Good Friday (långfredagen) i USA ska man tydligen inte äta kött, men eftersom vi inte är amerikaner åkte jag, Lollo och Emmie till Longhorn Steakhouse och åt en riktig STEK. Vi har tröttnat på kyckling, turkey, shrimps och allt annat som inte är riktigt kött. Efteråt blev det bion Source Code, lite förvirrande men faktiskt bra film!


Jake Gyllenhaal har huvudrollen ;)


Giant

Kom hem från Giant för en stund sen där jag pratade rese-planering med S och L. Så nu har min lista över platser jag vill besöka nästan fördubblats! Vad sägs om Toronto, Niagarafallen och Chicago?

Måste säga att Giant är verkligen toppen. Det är en mataffär som har öppet 24/7 och de har ett rum med soffor och öppen brasa där man kan sitta + wi-fi. Eftersom de har öppet dygnet runt brukar vi se folk komma och storhandla mitt i natten i pyjamas!


Random picture from Washington!


Livet på andra sidan Atlanten

Fick ett mejl från min morbror med lite nyheter från Sverige, såhär lät en del av det:

"..och idag är annika helt frigiven.du måste sköta dig och inte skjuta någon, och måste du det skjut ingen polis vad du gör. dom är hårda med straffen over there"

haha! Jag tror inte ni behöver oroa er. Visst finns det lustiga ställen här, och vill man utsätta sig för fara så är det nog inte så svårt, men det är inget jag är ute efter. Kanske en runda in till Camden skulle pigga upp tillvaron lite? Nää, fy nej!

Flytt-tv


Jag är fortfarande förvirrad, varför tog någon med sig en tjock-tv på Chinabussen??


Inga onyttigheter

Nu har jag lyckats vara duktig. Det är första dagen på väldigt länge som jag inte har ätit något onyttigt på (kakor, godis, efterrätter..). Annars bli det något sånt, varje dag. Det blev en ny vana sen jag kom hit. 

Men inte idag. Man måste ju börja någonstans!


New items

Lite nya plagg, kommer inte ihåg priserna men alla är köpta på Outletet för väldigt få dollar ;)


Forever 21


Charlotte Russe


Rue 21


Lön tack!

Hur säger man till värdfamiljen på ett snällt sätt att de har glömt att ge checken?

"I want my money."
"You didn't pay me this week, can I have my money.. thanks?"
"Why didn't you pay me? How hard can it be writing a check?"

Äh det är väl inga problem egentligen, men man vill ju inte låta krävande - de är ju faktiskt mina chefer.. (väldigt schyssta också!).

Och ja, de är väldigt gammaldags här i Amerika- varje vecka får jag en check som jag får gå till banken för att växla in. Det där med automatiska överföringar har de inte förstått ännu.

Hold on

Jag får panik de dagar som jag inte har något planerat på, speciellt helgdagar. Jag ska inte stanna i USA föralltid, så jag måste passa på att se så mycket som möjligt. Utnyttja varje sekund, minut och timme som jag fortfarande befinner mig i landet. Jag bor inte i NYC eller på Miami beach, så jag kan inte bara gå utanför dörren och njuta av att vara här. Jag måste anstränga mig lite mer för att komma utanför Pennsylvanias skogar..

Det blir för mycket stress, jag kan inte slappna av när jag tänker såhär. Kan någon komma och planera mitt liv tack?


Idag löste det sig, jag hängde med Irantzu och Stefi till the amish village, men satt ute och väntade när de gick på guide-turen eftersom jag redan varit på den. Härligt med SOL!


The Påskbord

Nästan det första Elin och jag såg när vi kom till påskbordet igår var en stor, äcklig spya på golvet! Det var på grund av spyan vi fick ett stort bord där alla fick plats, för vem ville sitta där annars? Hmm, hur ska maten smaka om någon får såna kväljningar av den tänkte vi lite.. MEN någon lycklig person städade såklart upp på golvet och maten var faktiskt helt ok. Sammanfattningsvis: Inte som hemma, men ändå gott! 


Svenska au pairer! (Lånade bilden från Lollo)


Fynd!!


$40 = 280 kronor!! Såå billigt. Köpta på Converse-butiken på Outletet!


Smorgasbord

Ikväll blir det: smörgåsbord! Swedish Easter smorgasbord på IKEA med bara svenska vänner. Blir annorlunda på något sätt eftersom vi är i USA så ser fram emot det jättemycket. IKEA är bara för bra, hur skulle vi klarat oss utan? Undra om det kommer pratas massa svenska där nu eller om amerikanerna vågar sig dit?



F?

Usch, nu har jag missat ännu ett prov på college. Jag var helt oförberedd så kände ingen mening med att köra dit. På mitt slutbetyg kommer det att stå ett fint F.. Men jag har inte tid med sånthära! Måste man klara kursen för att få sina credits? Och hur ska det gå på sista lektionen när man ska redovisa sin hemsida som man har gjort? Help!!


House keepers

Hur störigt är det inte med städerskor i huset? Man känner sig ivägen överallt så nu sitter jag i mitt rum och irriterar mig på hur de stökar omkring i köket och pratar på något språk jag inte känner igen. Tur de inte är här så ofta. Nej, nu sticker jag ut en runda i det fina vädret!

Who's missing?


Vad gör vi på Obamas skrivbord?

Och varför snackar jag om obama hela tiden haha? Men tycker faktiskt han är cool!


DO NOT

Hahah, guud alltså!

Först sätter någon in Nutellan i kylskåpet, så den blir jättekonstigt och stel. Det går inte bre med den. Då tänker J att vi kan nog tina upp den i mikron lite. In i mikrovågen med nutellan. När den kommer ut är den ännu konstigare, den ser inte ens ätbar ut.

Då läser vi på baksidan:
1. Do not refridgerate
2. Do not microwave


White house



Det var så mycket coolare att se vita huset i verkligheten än vad man sett på bilder. Kunde inte slita blicken från det! Förresten hörde jag nu i efterhand att Obama var vid Lincoln-monumentet kl. 14.35 IGÅR. Vi missade det, vi missade Obama!! Vi var där vid 4-tiden :(


Capital city

DC är helt helt underbart. Om man jämför så känns Philly så smutsigt, tråkigt och jag vet inte vad. Men det finns väl inte mycket som kan mäta sig med USA:s huvudstad?

Irantzu hade sin proffskamera med så vi har jättefina bilder :)

@ the hotel

Sitter pa hotellet i Downtown, DC. Bara tva block fran vita huset! Hotellet ar mycket finare an vad vi trodde nar vi bokade, helt perfekt. Allt ar sa fint har, folk overallt och massa som pagar. Vi hittade en scen mitt bland ingenstans dar det var varsta konserten? Haha!

Dagens citat nar vi var lost imorse:
"Excuse me, where is the White house?"


DC tomorrow

DC tomorrow!! Bokat hotell och buss med Irantzu! Mamma, freaka inte ut nu, men vi var tvungen att ta china-bussarna igen, allt annat var fullbokat. Och det är extremt billigt, så det är ju bra.






Washington?

Washington? Yes or no?

Denna helgen ska det ändå regna oavbrutet här säger de, så varför inte? Dessutom pågår någon slags "cherry blossom" festival där, så hade ju passat bra. Jag vill se Vita huset och Obama ;)


Utanför the Art museum i söndags!


Ugly fugly

Lektionen på college idag var faktiskt rätt kul. Vi skulle hitta webbsidor som var antingen "good", "bad" eller "ugly". Haha, vad fula sidor det finns egentligen! Visste ni att det finns en hemsida som heter http://thebiguglywebsite.com/ ? Haha, kika in där ;P


4 av 12

4 månader i USA! Fyra månader sedan jag lämnade Sverige, min familj, och allt som var och fortfarande är "hemma"..

Vad passar inte bättre än att jag hittar ett paket i brevlådan då, till mig, som innehåller hälsningar från er där hemma i Sverige ♥ Dagen kunde inte ha varit mer svensk (förutom om jag var i Sverige såklart). Min värdfamilj älskar numera svensk mat. "Åh, lingonberry, det måste vi ha till thanksgiving (eller vad det nu var)", hallonsaften var "the best ever" och daimtårtan "veery good".


Go IKEA

Laddar upp för kvällens middag med mat från IKEA. Det som följde med hem i Kexchokladlådan var: köttbullar, gräddsås, hallonsaft, daimtårta och marabouchoklad!


That's America

Man ser mycket konstiga saker här i USA.. jag kom ihåg när jag var inne i city med Kat:
En liten flicka gick med sin mamma och nån till inne på tågstationen. Bakom oss hör jag en man säga till mamman något i stil med; "Heyy, din flicka räckte ut tungan åt mig". SMACK, var det jag hörde sen. Jo, mamman slog flickan rakt i ansiktet. Så hemskt var det att se och flickan sa inte ett ord och ingen reagerade..

C as in Cooper


Cooper följer mig som en... hund.


Swedish dinner

På  onsdag ska jag laga svensk middag till min värdfamilj! Köttbullar, potatis och gräddsås med lingonsylt till. Väldigt svenskt och inte särskilt svårt. Det kan man väl inte misslyckas med? Men för mig känns det ändå som en ganska "big deal", jag googlade nyss hur man kokar potatis, haha.

Måste iallafall göra ett besök på IKEA för lite nödvändiga ingredienser innan.


Såhär ska det se ut!


Old times



Jag och Lollo, gamla minnen det.. nejmen hehe. Suger bara att vi bor så långt ifrån varandra nu.

See the art


Rocky hade en jättefin tröja på sig idag ^^

Har besökt Philadelphia Museum of Art denna söndag. Ärligt talat så var det inget speciellt. Museumet är ju känt men det kändes ändå som klassresan till något museum i trean. Lite deprimerande där inne eftersom alla är tysta och bara.. vandrar omkring. Men vi var inte i alla rum så vem vet, vi kanske missade något?

Fashion utställningen får bli en annan dag eftersom övriga museumet hade "pay what you want", så passade på att ta det alternativet.


Livet leker

Just nu svävar jag på rosa moln, allting ser ljust ut!

Shopping på Philli outlet, love it! Imorgon blir det förhoppningsvis fashion utställning och nästa helg kanske Washington!

Jag, I och S har också bestämt oss för att vi ska prova på att ha en varsin amerikansk pojkvän. Detta efter att vi helt häpet mötte ett par som skulle in i en affär. Tjejen gick först, men så stannade hon och väntade på att killen skulle öppna dörren, fastän han kom efter. Ja, killarna öppnar dörrar och spelar gentleman här. Har hört innan att så gör de men ändå liksom, så annorlunda. Haha, nejmen första meningen var väl lite på skämt ;P

HAR VARIT LITE SEG PÅ ATT TA BILDER MEN DET KOMMER :D

April Fools' Day

Är det bättre att inte blogga alls än att skriva ett tråkigt inlägg?

Ikväll har jag iaf hängt med Irantzu. Vi käkade pretzels och crackers, kollade på Wall-E (hur kan en film där de nästan inte säger någonting faktiskt vara bra?) och gjorde upp lite planer. Om man vill att det ska hända saker så får man faktiskt ta tag i det. Det är jobbigt att planera. Det kräver energi och tålamod, men annars blir det ju inte något av. Vi är inne på samma spår, man får faktiskt anstränga sig lite!

Förresten, det funkade finfint med mitt trick imorse, jag rusade in i nioåringens rum och låtsades vara jättestressad. L var uppe på två röda, men när han kom ner till köket tittade jag på honom med ett stort smile och sa "L, I'm just kidding. We're not late.". Han tog det med ett skratt :)

Baking time

Today I baked a kladdcake

Vet ni vad skillnaden är mellan amerikanska brownies och vår kladdkaka? Största skillnaden var nog att i kladdkakan har man inget bakpulver, så det kommer ingen luft i mitten och den blir mer kladdig och god. Det verkar som att kladdkakan håller på att bli känd utomlands också som "the Swedish Kladdkaka"!

Imorgon är det första april och jag funderar på hur jag ska lura mina värdbarn. L tänkte jag lura att vi har försovit oss när jag väcker honom, undra om det kommer att funka? På morgonen är man ju inte alltid så snabbtänkt, haha.


RSS 2.0