Snow tubing sunday

Snow tubing går till så att man åker på mage på en rund kudde nerför en backe. Och det är kul! Det dåliga var att det tog så lång tid i kön så att vi bara kunde åka 4 gånger på tre timmar..

På eftermiddagen var jag med värdfamiljen och åt middag hos farmorn. Jag fick de att inse att de äter ost till allt i detta landet, ja nu när de tänker efter så hade jag rätt sa de, hehe. Det var ost på kycklingen, ost i salladen och till det hade de extra ost över maten. Jag har även sett att man har smält ost på pommes och på varmkorv, för att inte glömma Philadelphia cheese steak.

Nu kollar jag på Oscarsgalan och ärligt talat så har jag inte sett en enda film som är nominerad.. okej jag ska bestämma mig för att se de filmer som faktiskt får pris idag :)


Ser ju ut som att jag var själv i backen, men nej i alla fall i kön fanns det folk!


Snow tubing nerför backen..


Turnpike

Nu har jag kört på Turnpiken! Pennsylvania turnpike och det var kuuul! Passerade EZ-passet, jag behövde alltså inte betala, sen gick det i 120 till Willow grove, haha :D Har ju min super Audi med inbyggda gps:en, så gick lätt som en plätt!


Oj

Fick just reda på att jag kommer att träffa min gamla värdfamiljs nya au pair ikväll. Jag ska ut och äta och någon hade bjudit med henne, så det kan bli lite jobbigt.. Vad ska man säga?

A & F

Jag tänkte visa min fina tygväska jag köpte på Abercrombie & Fitch för ett tag sedan! Den är helt perfekt att använda som skolväska till mina böcker och papper. Här på colleget går alla runt med ryggsäckar. Usch det är så fuult! De flesta är väl inte så utseendefixerade i övrigt heller.

När jag var där igår så glömde jag mitt USB-minne i datorn :( Så jag hoppas det är kvar på tisdag när jag har nästa lektion, jag orkar inte köra 30 min dit och 30 min tillbaka för att hämta det. Försöker komma på om jag hade något viktigt på det också, jag hoppas inte det..

Här är väskan!




Ny vardag

Det går inte beskriva hur generösa och omtänksamma denna värdfamiljen är. Det är sån skillnad mot den förra så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Igår när jag kom ner på morgonen hittade jag en lapp "Nicolina, thanks for all your help yesterday- you did great. have a nice day!". Jag blir jätteglad bara av något sånt.

Nu i helgen väntas bl.a. restaurangbesök, Melodifestivalen live och snow tubing!


Gissa vikten

Jag vägde mig för första gången sen jag kom hit idag!! Eftersom detta huset har en våg haha.. Jo, ehm.. 

hur många kilon tror ni att jag har gått upp
?

Den som gissar rätt vinner!

Lucky amish horseshoe

Denna ska ge mig lycka, världens minsta hästsko! Jag köpte den i amishlandet för ett tag sedan. Söt va?







Allt går jättebra i det nya hemmet. Jag måste ha kommit till en dröm-värdfamilj. Allt är ju perfekt?! Vågar jag säga det ännu eller ska jag vänta.. Men jag är så glad just nu.


President's day

Idag har alla varit lediga pga President's day. Jag har umgåtts med värdfamiljen, kört den nya bilen och lite sånt. Vi åt faktiskt köttfärslimpa och potatismos till middag, vilket inte är särskilt amerikanskt. Till efterrätt bakade vi peanut butter cookies. Sedan slappade vi framför tv:n till Seinfeld, House och Two and a Half Men. Känner mig mycket mer som en familjemedlem här! 

Nya rummet

Såhär tjusigt är mitt nya rum! Kan inte klaga på någonting, har till och med en liten walk-in closet och en tv (har knappt tittat på tv något sen jag kom hit).






Sea Isle City

I helgen var jag alltså med nya värdfamiljen i Sea Isle City, vilket ligger på stranden i New Jersey. Jag gillar verkligen det där! Och kommer gilla det ännu mer på sommaren! Nu i helgen var det något som kallas för "the polar bear plunge" som vi tittade på. Flera tusen personer rusar ut i havet för att ta ett dopp (i februrari, huu) och hela helgen är lite festlig. Tänk på sommaren där! ^^


Utsikt från balkongen


På fredagen var det så varmt så att man kunde gå på stranden i kortärmat!


Transition

Min nya värdfamilj är grym. De är allt som den förra inte var och jag trivs super. Jag vet att en del undrar varför jag gick in i rematch, det gör alltid jag när jag hör andra au pairer som gör det. Men jag kan inte skriva om den förra familjen här precis, eftersom det skulle väl inte vara så trevliga saker.

Jag känner mig redan lite bortskämd, de betalar för allt. Vi gick till en gigantisk mataffär (Wegmans) och min värdmamma gav mig en korg och sa att jag fick fylla den med vad jag ville. Allt känns så bra, nästan för bra. Jag jobbar inte helger eller kvällar och barnen går i skolan på dagen, så kommer vara så chill här. Ja, familjen är rik också ^^

Nu ska jag snart gå och äta middag, men ska berätta om helgen sen. Och visa hur mitt nya rum ser ut!

16 grader +

Vet ni hur varmt det var här idag? 16 grader sol! Och imorgon ska det bli ännu varmare. Nu ser vi fram emot våren här i Pennsylvania :D

Bye bye

Nu åkte familjen iväg på semester och vi sa hejdå. Imorgon åker jag. Det var lite jobbigt att säga hejdå och krama om den minsta, jag har ju ändå passat honom i två månader nu.. Men samtidigt vet jag att det blir bättre i nästa familj, jag har en bra känsla!


Vi ritade en fjäril-familj, M sa att den längst uppe till höger var au pairen :)


American Eagle

Nya jeans-leggings (jeggings) från American Eagle. $20, vilket är ca 140 kr, billigt, men de var ju sönder så.. hehe.


Shopping

Kommer allt kunna packas ner? Jodå, men tänk sedan efter ett helt år här! Har köpt en hel del som ska ner ner ner i resväskan, färdas 30 min och sedan packas upp igen. Tur att jag inte behöver tänka på maxvikt den här gången :)


Packar

Jag har börjat packa! Jag flyttar om tre dagar, på fredag, då värdmamman kommer och hämtar mig. Sedan, över helgen, åker vi till deras strandhus i Sea Isle City, New Jersey. Spännande :D

Lycka :D

Wiiieee, har matchat med en ny värdfamilj nu!

30 min härifrån bor de och de känns så mycket bättre än här jag bor nu. Fick en bra känsla direkt när jag kom till deras hus och hälsade på idag! De två pojkarna, 9 och 11 år, visade mig runt i huset, vilket är sjukt fint. Och de ville ha mig som au pair, det märkte jag redan innan jag åkte. Pappan: "såg du ditt rum.. jag menar det som skulle vara ditt rum?", haha.

Jag flyttar nu i veckan! Stoppa alla paket till denna adressen, det nya stället heter Collegeville.

The good au pair

Värdföräldrarna skulle bara ut lite ikväll, till någon random bal i Philly sådär.. haha. Så jag passar barnen nu på kvällen och det har gått brabra. Först pusslade vi lite, sen badade jag M, lagade middag till de, satte på film och bakade kladdkaka som vi sedan åt innan de gick och la sig. Lite tråkigt att jag snart ska åka ifrån dem :/ 



På Disneyaffären på Times Square, haha


Schnitzel

Min tyska kommer att utvecklas enormt under året! Ikväll var jag ute med ett gäng på kanske 75 procent tyskar, och eftersom jag ofta hänger med de så hör jag också en hel del tysk-prat. För mycket ibland (vissa pratar hellre tyska än engelska även om någon icke-tysk är med). Så jag har redan lärt mig förstå en hel del när de pratar, haha. 

Vi var på en tysk restaurang, Otto's Bauhaus, och jag åt wiener schnitzel :)

French manicure

Att fixa naglarna regelbundet verkar vara lika vanligt som att gå till frisören för många här. Såhär blev mina naglar gjorda för någon dag sedan:



Rematch

Det är bestämt. Jag är i rematch, jag ska byta familj. Har inte skrivit något om det innan, men allt har inte varit så bra här. Jag älskar au pair-livet, men jag och familjen passar inte ihop. Vi har bestämt att matcha om. Inom två-tre veckor ska jag hitta en ny värdfamilj.


2 av 12

Jag har nu varit i USA i två månader!


Super bowl sunday

Denna söndagen var jag först ute och sprang/gick på morgonen. Har varit så lat med träning så det behövdes! Sen träffade jag Lollo och vi gjorde svensk mat (köttbullar, potatis, gräddsås och FELIX lingonsylt) till lunch. Gud vad jag saknat sås till maten, vi har väl det till typ allt i Sverige? Men här är det inte så populärt haha.

Kvällen spenderades på UNO:s för att titta på Super Bowl, den stora finalen i amerikansk fotboll. Det är stort här, de flesta amerikaner har super bowl-partyn hemma. Egentligen är det inte matchen som är det stora, utan även de dyra reklamerna och uppträdanden. Vet dock inte hur det slutade haha, själva spelet var väl inte så kul eftersom jag inte kan reglerna!




Har något helt annat att berätta också :O inte bra, men samtidigt helt rätt!

Da Nico





Ibland är det bra att ha en reseguidebok. Läste nämligen om denna restaurangen, så vi hittade den i Little Italy i NY. Jag åt någon slags tortellini-soppa med kycklingspad. Gott, plus att de hade bästa servicen och vi fick gratis efterrätt. Rekommenderar min restaurang :)


New

Jag är nog rätt nöjd med dessa ändå, tur de har H&M även på denna sidan av Atlanten!



Boots från H&M


College, here I come

Angående college! Två dagar i veckan ska jag läsa web design and development, där man lär sig göra hemsidor, mm. Även om jag egentligen inte känner för att plugga här ska det bli kul.

Jag var på första lektionen igår, och det verkar helt ok. Läraren är bra och de andra eleverna är blandade åldrar. Skolan, Montgomery Community College är inte den bästa, eftersom det är ett lokalt college. Som när jag gick in i biblioteket, "vad fan liksom, ska detta likna ett bibliotek?", inte fint.

Men det kan ju vara bra att ha på cv:t i alla fall, att jag har läst på college i USA!


Asher Roth - I love college, haha, jag gör nog detta till en för stor deal

Om någon undrar vad det blev av franskan så skickade inte läraren ett mejl, fastän hon sa att hon skulle.

RSS 2.0