It's New York City baby

Vi är tillbaka efter äventyr i NY och nu kan jag pricka av flera saker på min bucketlist för the Big Apple. 9/11 Memorial (minnesplatsen), vandrat över Brooklyn Bridge, varit på Yankees match (baseball), sett broadwayshow och åkt limo genom Times Square.

Vi hade hotell också och förstår ni hur skönt det var? Slippa åka buss utan fixa sig på hotellet och sen dra ut på kvällen. Vi var på Marquee igen. Det var Rebeccas värdfamilj som hade gett henne en natt i NY som present så vi tackar för det sjukt fina hotellet med utsikt to die for ;) 


Här ser ni en del av gänget vi var ute med!

Wie wie wie

Äntligen helg och imorgon åker jag till NY. Har nog packat lite för mycket för bara en natt, men ändå. Det är inte ofta vi stannar på hotell där! Vädret hade kunnat vara varmare, det ska bli 16-17 grader, men det ska iallafall bli soligt. Så jag bjuder på bilder och visar vad vi har hittat på när vi är tillbaka :)

Baseball och snart helg!

Jag har frusit häcken av mig på Lukes baseball game ikväll. 1,5 timme på en iskall bänk. Och baseball är såå segt. Speciellt ju yngre de är för då blir det inte så bra "bats" eller "catches". Men de vann iallafall så L var glad! Jag med för då kunde vi köra hem till det varma huset. 

I helgen blir det:


New York City! Jag och Rebecca ska bo på ett Residence Inn/Mariott-hotell mitt på Manhattan, nära Times Square. Och vi ska bland annat fira en kompis födelsedag och det ska bli oslagbart, längtar!

Hart of Dixie

Hart of Dixie, så jääkla bra! Sitter bänkad framför tv:n varje måndagskväll med Phini och Kathi. Visas serien i Sverige också?



Ugly Sunday

Det har regnat konstant hela dagen, vilket händer väldigt sällan här. Så till slut var det bara att sätta på sig löparskorna och springa mina 7 miles i regnet. Jag tror förresten jag har benhinneinflammation nu, men det är okej. Två veckor till Broad Street Run och sen ska jag låta benen vila. Det är inte så illa heller, det är mest lite irriterande ömt. Och jag vill verkligen springa nu när jag har chansen. Broad Street Run:et är USA:s största 10 miler-lopp. 30.000 people, and i'm gonna be one of them.


Good bye party


Lollo hade sin hejdå-fest idag, hon åker nämligen hem snart! Hon är nog den som jag har känt här längst eftersom hon har förlängt sitt år som jag. Vi kommer ses igen innan hon åker, och när hon väl åker är det bara 2 månader tills jag åker hem. Och det bästa- vi bor bara 30 min från varandra i Sverige!

Ps, jag åt tårta idag. 1,5 vecka utan sötsaker blev det. Men, you only live once. Ska bara vara lite nyttigare i veckorna i fortsättningen :)

We went from winter to summer

Vi har haft underbart väder idag. Mitt äldre värdbarn har börjat med träning direkt efter skolan så jag är själv med 10-åringen nån timme varje dag. Vi spelar basket och kör med hans mini-motorcykel runt trädgården, det är skitkul haha :D


Kolla vad seriös jag är :P nejmen, jag måste köpa ny kamera så jag kan fota annat än med min webbkamera!

Fast iochförsig så skriver jag alltid när vi har det som varmast- vi har kallare dagar också, så ni inte tror jag bor i VÄRSTA paradiset ;)

Det är inte lätt alltså



Jag har varit jätteduktig och klarat mig utan sötsaker och sånt i en vecka nu. Det var inte så svårt faktiskt när man väl bestämt sig. Men idag råkade jag frossa i cinnamon swirl-mackor, de smakar som kanelbullar och äter man en så måste man äta hundra till. Och peanut butter också bara sådär med skeden i högsta hugg. Det ligger liksom på gränsen. Hmmm, ska jag kanske banna sånt också?

Hola

Varmare än i Cancun och inget hav i närheten.. Jag har haft härlig träningsvärk hela dagen och jag såg på resultatlistorna att jag kom tvåa i min åldersgrupp (F19-24). Det var i och för sig inte så många med i den åldern, men ändå!

Alltså vad har hänt med min svenska?! Jag fick rätta hur många stavfel som helst i denna lilla texten..


43 min

Yaay, det gick bra idag! Jag sprang på 43 min så jag är nöjd. Vet inte vad som är normal takt? Men jag slog både värdmamman och 13-åringen ;) 



PS. imorgon får vi 31 grader och strålande sol!

Good night

Ikväll lägger jag mig tidigt för imorgon ska jag springa ett 8km-lopp (har väl inget annat väl då min värdmamma anmälde mig hehe). Wish me luck! Och att mitt ben som känns bättre nu inte blir sämre igen!

I passed it!

Fredagen den 13:e



Jag tog amerikanska körkortet! Äntligen! Ni måste ju tro att jag har kuggat ett x antal gånger för det var ju ett tag sen jag pratade om det, men nej, jag var bara lite seg på att anmäla mig.

Jag var inte alls nervös före. Och när jag fick se min examinator tänkte jag yes!. Det verkade vara en snäll liten gubbe med glasögon och ljus rös. Men han var inget lamm på insidan inte! Eller inte efter min katastrofala start iallafall.. Först bad han mig nämligen sätta på olika lampor och det blev sådär.. Jag hittade t.ex. inte huvudbelysnings-knappen! De är alltid på automatisk. Till slut fick HAN sätta på de åt mig. Sedan råkade jag skriva fel namn på något papper, för här måste man skriva sitt förstanamn även om man har mellannamnet som tilltalsnamn. Det kändes som att han blev mer och mer ilsken.

Sen var det dags för fickparkering som gick helt ok eftersom jag har en backkamera. Sedan en liten körningstur, jättelätt, bara att svänga på olika gator. Min examinator var som en automatisk röst. Inget småprat och frågade jag han om något igen upprepade han med samma automatröst.

Men jag klarade det. Så nu får jag köra i USA, lagligt igen.

Grilled Cheese National Day

Jag gjorde grilled cheese till middag idag (ja vi har ätit det till middag innan och det är ok då och då) eftersom det tydligen var den mackans dag. Det är en amerikansk favorit, speciellt bland barnen. Smör på utsidan och ost på insidan, sedan steker man den i en stekpanna. Enkelt och gott!



Stressigt läge

Hej alla glada. Jag har ett problem. Mitt ben gör fortfarande ont/ömmar när jag springer, så nu har jag inte sprungit på en vecka utan cyklat, powerwalkat och till och med styrketränat. Jag googlade runt och det kanske är så att jag har en stressfraktur.. Jag ska springa ett 5 miles-lopp på söndag och har drygt 3 veckor till loppet i stan. Blir ju stressad av bara det här så stressfraktur låter som ett passande namn..

Men jag vet ju inte säkert vad det är. Bara att man ska kunna springa utan att det ömmar eller gör ont, inte sant?

Förövrigt så har jag ett annat problem. Jag äter alldeles för mycket sötsaker!! Varje, vareviga dag. Idag hade jag paj och choklad till lunch. Efter middagen åt jag saltade nötter och choklad och godis. Dåligt samvete!!

Så nu antar jag utmaningen med inga kakor, godis, choklad, snacks, osv.. FRÅN OCH MED NU. Tävlar med Rebecca! Så om jag lägger upp en bild på en nybakad paj eller nåt får ni säga till, för då betyder det troligen att jag fuskar..


Bye bye sweet stuff

Swedish lunch

När jag var på lunch på IKEA med Lollo idag träffade vi en gubbe som var från Sverige! Det är så ovanligt att träffa andra svenskar som inte är au pairer (jag känner till 6 svenska au pairer här omkring). Denna gubben hade bara bott här ett par månader nu, men när han var yngre hade han arbetat som skådespelare i självaste Hollywood! Men vi kände inte igen han så han kan inte ha varit känd hehe..


Kangaroooo



Åhh, ser ni vad jag håller? En känguru-unge! Rebeccas värdbarn fyllde 4 år förra veckan så familjen ordnade så att ett litet mini-zoo kom hem till dem på kalaset. I trädgården fanns det massa smådjur som get, lamm, minigris, marsvin, kaniner, osv. Sött barnkalas!

Glad påsk från Sea Isle


Sea Isle City, fast bilden är tagen förra året

Jag har tappat greppet om högtider och såntdär. Påsk i USA är ingen påsk för mig. Ändå har vi färgat ägg och pojkarna hade en "egg hunt" idag. Jag är lite uttråkad här. Lite ensam. För de är väldigt snälla människor men det är inte min familj. Det ska bli skönt att åka hem imorgon och träffa mina kompisar!

PS: lite kul att Kissie tydligen är i New York nu och festade med personer som jag brukar träffa när vi går ut där ;)

The final countdown

Jag har fått min flygbiljett hem! OMG. Jag har två månader kvar att jobba och om mindre än tre månader åker jag hem.

Jag är övertygad om att jag är klar med au pair-grejen- passa barn och det jobbiga med att bo och jobba på samma ställe. Jag har haft ett jättebra år men tänk er själva att aldrig få vara lite slarvig, t.ex. lämna en tallrik framme efter att man har ätit utan att diska den. Det går liksom aldrig att göra så här för visst bor jag här men jag är samtidigt en gäst i en annan familj. Det är så svårt att förklara om man inte har varit au pair själv.. Men jag är inte säker på om jag är klar med USA. Jag får se hur jag känner i Sverige, det känns som jag har glömt så mycket där hemma!

On the 4th of july sätter jag mig på ett flyg påväg hem, och den 5:e juli landar jag i Köpenhamn.


I New Jersey!

Jag har följt med värdfamiljen till strandhuset i Sea Isle City för att stanna över påskhelgen. Det är så mysigt här. Ett par meter till havet och lukten av saltvatten, härligt. Internet är kasst eftersom vi lånar grannens, men imorgon kommer värdpappan också hit så förhoppningsvis tar han med sig det vi har hemma.


Wtf, Nicki?!

Vet ni vem jag såg i stan idag? Nicki Minaj! Om det nu räknas med en liten bit av håret och ansiktet genom en glasdörr..

Jag och Rebecca åkte in för hon skulle ha en "signing" och träffa fans, men vi visste inte att det skulle vara så omöjligt att få se henne.

För det första- hon var inne i en skivaffär där bara de som hade köpt en skiva av henne från den skivaffären (i begränsat antal) fick komma in efter att ha stått i långlång kö. För det andra var det vakter utanför alla glasfönster så man fick inte stå och kolla in. Och för det tredje- om vi nu hade fått tag på en skiva och stått i långlång kö skulle vi ändå inte ha fått ta några bilder med henne.. LOL på detta.

Får väl vara nöjd med att ha skymtat lite av hennes gula hår och bruna hud genom en glasdörr, det var ju iallafall utan tvekan hon hehe.

4 miles



Jag sprang en av veckans korta distanser idag på 6,5km. Det känns bra, MEN min ankel känns inte helt rätt. Det är nåt därinne som känns när jag springer. Problemlösning någon?? Det försvann nästan när jag vilade 1,5 vecka men sen kom det tillbaka. Och jag vill springa nu så jag kan vara i form till loppet.. I feel WEAK, åhhh dumma ankel skärp dig!

Will Smith

Kändisen som bor i huset är WILL SMITH! Och jag bor så nära att jag kan köra dit haha :D Egentligen har han ju sitt hus i L.A. eller någonstans, men eftersom både han och Jaden filmar i Philly hyr de detta huset just nu. Snart är det också premiär för Men in Black 3!


Jaden och Will

På onsdag ska jag träffa en kändis på riktigt! Ledtråd: en sångerska/rappare med väldigt speciell stil ;)

Kändisspaning

Gissa vilken kändis som för tillfället bor 35 min från mitt hus?? Jag och Rebecca kollade in hans crib idag- stort, dyrt, tennisbana, pool osv. Dock såg vi ingen där, bara 3 feta bilar..



Ledtråd: Han kommer från Philadelphia och just nu spelar de in en film i staden där bland annat hans son spelar en roll ;)

RSS 2.0