Cancun the movie

Jag och Rebecca håller på med vår Cancun-video, den är nästan färdig! Vi filmade inte alls mycket när vi var där, men tänkte ändå göra en film av de klippen vi har :D Får se om jag lägger ut den haha.



At PJ:s


Helt plötsligt gick strömmen på PJ:s ("college-baren") och allt blev mörkt. Då sattes det ut små värmeljus överallt tills strömmen till slut kom tillbaka. Mysigt!

Helgen i NYC

Det blev ingen pool idag! Att gå till en public pool om man inte är medlem skulle kosta motsvarande 100 kr. Dyrt!?! Så enda alternativet vi hade var att svalka oss med vattenslangen hos Rebecca haha. Det finns inga sjöar eller nånting här heller!

Iaf- NY. Nu har jag betat av lite mer av vad som finns att göra där. Har gått på Wall Street och sett Wall Street-tjuren, varit i the Apple Store, gått på Brooklyn Bridge igen, varit i Century 21-affären (massa märkes-saker billigt, fast vi har ju Marshalls här så inget speciellt för oss..), tagit bild med modellen inne på Abercrombie & Fitch på 5th avenue (tips! det står alltid modeller utan tröja i deras ingång så de tar en bild på en gratis som man får direkt) och hängt i Central Park lite grann. Vi bodde i en fin lägenhet i East Harlem, helt ok område.


Apple Store


Phini och jag


Brooklyn Bridge


Wall Street


Tror tjuren var symbol för att kicka igång den aggressiva marknaden på Wall street


Från takbalkongen på vår lägenhet, nästan alla hus/skyskrapor i NY har tak man kan vara uppe på


Utsikt från Sky Room, har inte fått resten av partybilderna ännu!


Hemma!!

Hemma från NYC och stålande väder, 30 grader ute! Nu bär det av till poolen så uppdaterar jag ikväll :D

Gratis på Giant

Sitter på Giants utomhuscafé och lånar deras internet. Min värdfamilj åkte till stranden och tog med sig det vi har hemma. Snart åker jag till Kathi och imorgon blir det New York!


<3

Jag hade lite ångest för jag hade bokat in att åka till NYC denna helgen igen. Och ska då betala ca 30 dollar för lägenhet och sen buss dit, mat osv. Ångest, jag behöver ju verkligen spara! Men sen, så postade någon detta på Facebook, och då visste jag att jag måste bara dit, det kanske blir sista gången..



Så denna gången ska vi köra all in, bli tagna av NY:s nattliv, lost i dimman i staden som aldrig sover, kanske hamna på flera olika klubbar, göra misstag, ångra sig, skratta åt allt efteråt och få fler härliga minnen från världens bästa storstad!


Dagens shopping

Jag var en sväng på King of Prussia mall eftersom jag hade ett ärende åt min värdmamma. Fan. Det går inte låta bli att shoppa själv då! Kom hem med ett halsband och ett par klackskor. Det svider i plånboken nu när jag försöker spara inför resemånaden. Har ju ingen inkomst då!


Fick en parfym på Sephora och halsbandet är från Arden B

2 weeks

2 veckor kvar att jobba. Jag vet inte om jag är mentalt förberedd. För dagen efter att jag gjort min sista dag som au pair åker jag till LAS VEGAS och har en hel resa framför mig. Jag kommer inte hinna fundera på att mitt vardagsliv här är slut.   



Geno's Steaks

Det blev en tur in till Philly idag för att äta känd cheesesteak i South Philly. Det finns två ställen som säljer cheesesteaks mittemot varandra och båda påstår att just DE är bäst. Så vi köpte en från Pat's och en från Geno's och delade. Vann gjorde utan tvekan Geno's!




Såhär ser cheesesteak ut! Det är inte en "stek" med ost på som jag trodde först..



Så om man är i Philadelphia är det nästan ett måste att äta cheesesteak. Efter utekvällar t.ex. så går folk inte och äter pizza som i New York, utan här frågar folk om man vill följa med och äta cheeeesesteak.

Sixers WON!!!!!!!!

Jag har blivit ett riktigt basket-fan! Sixers är i sina play-offs så allt är så spännande och idag hade de ännu en match mot Boston Celtics. Egentligen ville vi dit och kolla men biljetterna hade blivit för dyra. Istället åkte vi till sports-baren Champps. Men Sixers var riktigt kassa och vi trodde seriöst de skulle förlora, så vi åkte hem. Sen fortsatte jag kolla på matchen hemma med min värdfamilj och helt plötsligt leder de med jättemånga poäng och vinner! Det är riktig äkta glädje som känns i magen :D Wow, vi är inte ute ur spelet ännu!


Såhär lång (hrm, kort) är jag jämfört med basketspelare


I'm Katniss


Jag testade skjuta med 10-åringens pilbåge idag, det är inte så lätt ska ni veta. Men jag lyckades träffa annanasen vi ställt upp efter ett par försök. Sen visade L mig hur man skjuter med ett annat slags gevär han har. Ja mina värdbarn är väldigt förtjusta i vapen och sånt. (Ej riktiga dock!)

Air Berlin

Au Pair in America har bokat våra (ja jag åker hem tillsammans med Emelie, såååå glad för det) flygbiljetter hem med Air Berlin och nu när jag kollade bestämmelserna för hur mycket baggage man får ha med sig blir man inte lite besviken. Endast EN liten handbagage-väska och en stor resväska. Kommer dock checka in två stora. Men det här kommer inte bli lätt alltså! Så blir det när de sätter en på lågpris-flygbolag..



Levis 501



Säg hej till mina nya levis 501:or jeansshorts. Köpta på Urban Outfitters.

Valley Forge Park

Vi har sommarvärme här nu så idag åkte jag till en park som ligger 15 min bort, Valley Forge National Historical Park. Typ världens finaste park! Och jag har precis "upptäckt" den. Nu, när jag bara har några veckor kvar.. Typiskt. Ännu mer typiskt är att jag glömde ta bilder. Jag och Christine låg och solade i gräset och jag tränade min tyska eftersom hon är från tyskalandet. Som att ha en privatlärare, perfekt!


Testar nya kameran! Nu kommer det inga fläckar!

=


Canon IXUS 220 HS (i USA heter den ELPH 300 HS)


15 timmar i NY

Det blev en liten tripp till New York i fredags kväll. Jag, Rebecca och Emilia tog kinabussen, det funkar alltid för man behöver inte boka biljetter innan. Så halv 10 var vi på väg. När vi kom fram mötte vi upp med ett gäng från Sverige. Alltså gud, vad konstigt det var att vara ganska många och alla pratar svenska! Min svenska är så bra så att jag hälsade genom att säga ett riktigt HI och inte hej.. Och jag trodde på riktigt att Polen hette Poland även på svenska haha. Det blev party all night, sen lördag eftermiddag åkte vi hem.

PS, jag har äntligen köpt ny kamera. Det blev en uppgraderad version av den jag hade innan, så den ska vara bra, MEN på inomhusbilderna är det fläckar på dem?!


Ser ni fläcken på Rebecca? Och kameran är ny..


Cool effekt på en bild tagen i Central Park


Någon lycklig blev friad till genom ett meddelande på HIMLEN, ett flygplan skrev "Marry me" nånting och sen ett hjärta, så himla fint och alla kunde se det!


Best game ever!

Oj oj oj, vilken match! Det var jämt hela spelet och Sixers låg precis före Chicago Bulls enda tills slutet, då Bulls började gå om och till slut ledde. Men sista minuten hände allt- kan inte förklara i skrift för det var så händelserikt haha, men när det var 2 sekunder kvar gjorde Sixers sista poängen och gick i ledning och vann!! Wohoo, arenan bröt ut i skrik och glädje. Vi skreeek.

Detta är första gången 76ers vunnit när jag varit på plats, men som sagt, det går bra för de detta året!


Denna gången satt vi allra högst upp! Förresten så brukar Will Smith vara på Sixers hemmamatcher, men tyvärr inte idag ^^

Imorgon blir det..


BASKET!!! Senaste NBA-matchen jag såg var i mars förra året, så det kommer bli en kul torsdagskväll. 76ers är tydligen i sina "playoffs", så nu får vi heja!

Aningen trött tjej

Lite träningsvärk har jag, speciellt när jag går nerför trappor. Men jag tycker om den känslan, det betyder att musklerna har jobbat. Nu har jag varken college eller träning att tänka på (även om det inte blev så mycket veckorna innan loppet pga benhinneinflammationen), så vad ska jag göra dessa sista 4 veckorna? Om jag får bestämma, och det får jag hehe:

- Hänga med kompisar
- Åka till NYC
- Planera sista detaljerna inför resan
- Inhandla kamera + nya resväskor

och fundera på hur jag ska få hem allt jag har handlat här?!?

I made it!



Jag är så stolt- min första 10 miler! Och det kändes super. Det var verkligen en upplevelse att springa genom Philly med alla människor som stod och supportade, med skyltar och uppmuntrande ord. Och live-musik överallt. Sen var det som att se ett hav av löpare framför sig- det var nästan 40.000 deltagare! Största 10 milern i USA. 

Jag sprang på 88 min vilket för mig är bra! Jag var faktiskt snabbare än medel på allt- overall, kön och åldersgrupp. Här är mitt resultat:



Wish me Luck!


Nu har jag laddat upp med en stor tallrik pasta och lite glass. Jag åker in till city med mina värdföräldrar imorgon för de ska också springa. Dock ska vi köra härifrån 6 på morgonen på grund av trafiken.. Så dags att sova så jag är utvilad :D

2 months left

Tänk vad tiden går snabbt. Nu är det bara en månads jobb kvar för mig här. Fyra veckor. Sedan resemånaden. Det är lite läskigt att tänka för långt framåt. Jag kan tänka mig fram till söndag istället. Då är det dags för Broad Street Run i Philly och jag är såå taggad! Jag var inne i city idag och hämtade upp våra startpaket. Det kommer att vara hur mycket folk som helst där. Men L har anmält oss genom någon organisation så de donerar pengar, vilket innebär att vi kommer att vara i en typ vip-sektion. Vilken lyx haha!

aand, the Party!

New York's nattliv är nog det bästa. Åh, jag kommer sakna att bo så nära den staden, hur ska jag överleva?! Här är iallafall lite bilder från lördagskvällen!


Härlig utsikt från 15:e våningen


Fixade och fina






Sen tog vi lite bilder som.. spårade ur?


Men sen skärpte vi till oss ändå och mötte upp kompisar på Times Square


Här är vi som firade Hannahs födelsedag!

Go Yankees

Ännu en sak som vi gjorde i helgen var att gå på en Yankees-match. Jag är inget baseball-fan, men Yankees är ändå kända så vi tog oss upp till the Bronx för att kolla när de spelade mot Detroit Tigers. Och för att se stadion. Tyvärr vet vi inte vilka som vann eftersom vi gick tidigare (vem vill kolla på matcher som varar i minst 3 timmar?), men tigrarna ledde iallafall när vi gick. Vi var tvugna att fråga de som satt jämte om det också för det står inte ens tydligt på skärmen vilka som leder hehe.


Det fanns gott om såna NY-kepsar som är populärt överallt ;)


Popcorn, yum!


Heja


På plats på läktaren!


Vältränade? Nä..

Brooklyn Bridge

Efter Mermorial-platsen gick vi till Brooklyn Bridge, vilket blev första gången för mig! Det var lite construction (svenskt ord??) i början av bron, men vi gick lite längre så kunde vi se skylinen av Manhattan. Jättefin vy!


Alla vill gå över bron..


Lower Manhattan i bakgrunden


..och här ser vi.. hm, tror det mesta är Midtown, med Empire State building i topp

Jag har Final exam på college på torsdag så gör inte så mycket kul innan dess, och jag måste fortfarande köpa ny kamera! Dessa bilderna är tagna med Rebeccas.

9/11 Memorial

Där de två tvillingtornen stod i NY har de nu en minnesplats för alla som dog. Två stora avgrunder med vattenfall och allas namn inskrivna runtom. Jättefint. Det är gratis, men man måste boka biljett online innan och sen gå igenom security och scanning-saker (amerikaner you know..). Såhär ser det ut:




Man ska nog inte se glad ut på bilder här?


De håller på att bygga två nya torn som ska bli ännu högre än vad World Trade Center-tornen var(!)


Survivor Tree. Ett träd som överlevde.

RSS 2.0