Mot Stockholm

1 (!!!) vecka kvar

Om nån timme flyger jag till Stockholm. Imorgon ska jag nämligen vara hos ambassaden tidigt för att kunna få mitt visum, så jag bor en natt hos moster.

Det ska bli kul att flyga :) själv dessutom, spännande när man inte har gjort det innan! Denna resan tar knappt en timme, flygningen till USA kommer ta sammanlagt tio timmar.




My friend Ixus

Kamera - check!

Det blev en Canon Ixus 130, rosa!
Känner att jag ska nog inte köpa mer rosa saker nu, men kunde inte låta bli att välja denna istället för svart.

Hemma har vi en modell av Canon PowerShot som är grym, så hoppas nu ixusen tar lika fina bilder!


Jesuskrubban

Igår var sista dagen jag jobbade på dagis och träffade alla söta barn. Men jag sa inte till barnen att vi inte kommer ses mer.. tror inte de skulle förstått riktigt eftersom jag sa hejdå, bjöd på fika och allt efter min prao. Och så kom jag ändå tillbaka, haha.

Iallafall. De hade julpyntat och gjort fint på avdelningen, verkligen jättefint. Bland alla julsaker så hade de en jesuskrubba, fast i mjuka figurer. Jag och några barn satt och kollade på den, så fick jag för mig att berätta den historien om när Jesus föddes. Hehe. Ja men iallafall så tyckte de det var jätteintressant att höra. Tre vise män, en ängel, gåvor och så dära. Men hur slutar den? Haha, jag bara eh (sen när de hade kommit med presenterna) "så blev Jesus jätteglad... och... hm.. när han blev stor kunde han göra magiska saker". Ungefär sådär. Men liksom hur slutar den berättelsen? Vise männen kom med presenter. Sen gick de bara eller?


Snö

Jag blir glad varje gång jag tittar ut. Snö är så mysigt och fint. Det är mycket roligare att titta ut och se att allt det vita lyser upp än att det är grått och trist. Jag älskar snö! Det hade tydligen snöat borta i Lower Gwynedd nu också, men jag vet inte om den ligger kvar. Hoppas att det är snö på julafton, både här och i USA.

Förresten hörde detta av Peter Jihde nyss
"Hej, mitt namn är Peter, och här står jag med tiotusen av mina bästa väääännneeeer!"

(ja, jag tittar på idol just nu)

Åh Pär

Au pair au pair au pair.. det är typ det enda jag tänker på. Men hur skulle jag kunna undvika det? Eller nej vad säger jag, jag vill inte ens undvika det. Jag måste ha det i huvudet, jag måste vara mentalt förberedd. Nästa vecka måste jag säga hejdå till alla som är kvar här i Sverige. För vi kommer inte att ses på ett år. När jag träffar någon jag känner säger de ofta "Snart  åker du...", med sorgset tonfall, som om det vore slutet. Det är inte slutet, det är början. Början på något nytt för mig. Jag förstår att det är tråkigt för de som är kvar att sen försvinner jag, det är ju tråkigt för de. Men de måste tänka på mig också, tänka att vara glada för min skull. För det blir inte lättare om jag får känslor som säger att nu sviker jag alla jag lämnar. Det är egoistiskt av de faktiskt. Lite iallafall. Så var glada för min skull.

Nu ska jag gå till Turistbyrån och se om jag hittar några svenska souvenirer. :)

I'm a viking

Pratade nyss med mina hostföräldrar på Skype, fan vad bra det känns!

Det första som dök upp på skärmen när videosamtalet satte igång var värdpappan, som satt i en vikingbåt utklädd till viking med andra vikingar. HAHA! "Looks like I'm a viking!", sa han. Så kom deras nuvarande au pair och tryckte väck det från datorn. Men det är ju kul att börja samtalet med ett skratt :)

Hela samtalet gick bra, de är verkligen trevliga och lätta att prata med. Jag ställde nån mer fråga som jag inte hade frågat innan. Bl.a sa jag "Do you have any religion?" (säger man så?), så skrattade de och sa att ja, de var katoliker och de går till kyrkan nästan varje söndag. Min engelska känns bra också, så jag hoppas jag kommer kunna prata flytande efter iallafall någon månad där. Nu läängtar jag!

Hm, vad var det nu?

Det är alltid så att jag börjar skriva ett inlägg, sen orkar jag inte skriva hela på en gång, så jag går in och läser på andra au pair bloggar (love it!), och sen när jag går tillbaka i min blogg har jag glömt vad jag skulle skriva så jag får börja om på nytt. En ond cirkel kan man kalla det.

Men jag kommer nog att ha lite mer fantasi sen när jag verkligen är au pair. Om jag har tid, jag vet inte ännu hur mycket jag kommer att jobba, men inte överdrivet tror jag eftersom barnen går i skolan (även 4-åringen) och mamman är hemma måndag och tisdagar. Man kan ju undra lite varför de ska ha en au pair egentligen. Haha, nej men jag förstår att de tycker det är smidigt och så. Dagis är inget alternativ där utan skulle de inte haft au pair så skulle det ha varit nanny. Imorgon ska jag skypa med the L*** family igen. Ska fråga de sen när jag kommer dit om jag får skriva deras namn i bloggen.

Just det, edast 2 veckor kvar!


FLYGTIDERNA!!

Nu har flygtiderna kommit!! :D:D:D

Måndagen den 6 december kl. 10:35 går flyget från Kastrup och mellanlandar sen kl. 11:40 på Heathrow, London. Två timmar senare går nästa flyg vidare mot New York där vi landar kl. 16:25 lokal tid. Åhh, New York! Ska tillbringa de första fyra dagarna utanför NY på au pair-skolan. Är så glad också för att jag har resesällskap hela vägen av åtminstone en till au pair tjej :D

Nu börjar det verkligen närma sig, det är på riktigt! Och jag har fortfarande saker kvar att ordna, hjälp! Nu måste jag sätta fart, jag vill inte stressa sista veckan ;P


Resväskan

Här är då resväskan jag köpte i tisdags. Den är stooor! Jag vet faktiskt inte hur mycket jag kommer att packa med ännu, men jag är lite orolig över maxvikten som är 5000 kg, 23 kg (gaah, min syster som kladdade när jag var iväg). Väskan väger 5 så det är "bara" 18 kg jag får ta med. Hur ska man lyckas med det när man behöver packa ner tunga jackor, skor, osv?

Sen är det så fin färg också, rosa! De flesta resväskor är väl svarta så förhoppningsvis sticker min ut och jag ser den direkt när jag ska hämta den på rullbandet eller var man nu hämtar den. Hämtar man bagaget på rullband? Jag var så liten sist jag flög så jag kommer inte ihåg något alls av hur allt går till. Så det ska bli spännande att flyga, fast innan USA så ska jag flyga till Stockholm, så det blir "första" gången.




Visste ni att...

... nästan var åttonde amerikan har blivit dömd för något (var tredje svart man)

... och var femte svart man i USA har suttit i fängelse

Det låter ju bra att jag ska till detta landet och dessutom bo i en förort till staden som kallas Killadelphia och ligger i Pistolvania (Pennsylvania). Men ni behöver inte vara oroliga, det är mest vissa områden som är väldigt kriminella. Jag ska inte bo i något ghetto precis, utan i en förort som verkar trevlig, har fina hus och ligger en bit utanför. Men tänk att generellt sett var femte mörkhyad manlig person man möter har suttit i fängelse.

Idag har jag förövrigt riiidit! Red ut med Nina på hennes islandshäst Affe. I framtiden måste jag ha häst igen. Gammal bild men hade ingen annan på datorn 


Driving in Philly

Så här ser det ut när man kör i Philadelphia :)



Eller ja det är väl inte filmat inne i, utan längs med Philly tror jag. Min värdfamilj har tre bilar- och en av de kommer att vara min bil under året :D Härligt! Men de hade två relger angående bilkörandet för sina au pairer, 1. Får ej köra på the Highways 2. Får ej köra inne i Philadelphia. Detta förstår jag för de ville inte att något skulle hända sina au pairer, de sa att det hade hänt olyckor. Sen så hade jag ändå inte velat köra på såna vägar ändå- med en massa filar + många många bilar.


Monday

Tre veckor kvar :D

Eller om man räknar i dagar... 21 dagar kvar! Jag hade gääärna åkt imorgon om jag bara var klar med allt som måste göras innan. Man tar sig inte in i USA:s så lätt kan jag ju säga. Ibland får jag såna panik-känslor bara, shiiit hur ska jag hinna allt? Det är ju inte så att man kan börja packa dagen innan precis när man ska vara borta ett år.. Men sen ibland så är jag jättelugn och känner att allt är under kontroll, det skiftar! Men jag längtar alltid.

Idag var jag på hälsoundersökning (doktorn fyllde i ett papper och tog tuberculin test) och snart är det dags för dagis nån timme. Sen imorgon ska bli en effektiv dag- hämta pass, banken, resväska, göra färdigt visumet, mm.


Any good songs?

Hittar inga roliga låtar om Pennsylvania eller Philadelphia, det finns ju om jättemånga andra stater eller städer; Sweet home Alabama, Walking in Memphis, Emire state of Mind (NY), California (från O.C.), men inga om Philly, som ändå är USA:s 6:e största stad.

Hittade en parodi på Katy Perrys California Gurls- Philadelphia gurls (var ingen video till)



Omg, jag fattar det inte, jag ska bo utanför Philadelphia i USA, jag ska BO DÄR! Helt otroligt, jag ser fram emot detta så mycket, och jag ska bo där i ETT ÅR dessutom, :D

Sen ibland kanske det låter som att jag tror det ska bli en dans på rosor, men nej jag är beredd på att det även kan bli tufft, man kan få hemlängtatn osv. Jag är beredd på det också!

Alldeles för tidigt

Att fixa pass tog 2 minuter, trodde jag aldrig! Eller jag har ju inte fått det ännu, men själva besöket menar jag. Sen skulle det bara ta någon dag så skulle jag få det nya. Så nu känns det som jag kommer hinna med allt!

Men gud vilken julstämning det kändes som när jag gick i stan, redan :O Och vi har köpt pepparkakor, redan. Och de spelade jullåtar på radion, redan.? Tycker det är alldeles för tidigt! Men å andra sidan så är det bra att jag blir påmind, för jag hade tänkt köpa julklappar till min familj innan jag åker, annars blir det lite dyrt att skicka allt från USA. :)

Såhär ska det se ut:


Placement pack

Fick mitt placement pack idag! En massa papper på engelska, visumpapper och allt som man blir helt förvirrad av. Kom på att jag måste skaffa nytt pass också :O Annars kan jag inte förlänga mitt år, om jag nu skulle vilja det. Jag vill i alla fall att det ska vara möjligt! Så imorgon måste jag fixa det :)

Born in Pennsylvania

Pennsylvania kanske inte låter som den roligaste staten precis, men om man aldrig har varit där så vet man ju inte! Jag har för mig det var i PA allt började, USA:s historia, så det är en gammal stat.

Här finns också Amishfolket? Låter som nån sekt, haha! Men vad jag har läst så är de fredliga, lever för sig själva, har en gammaldags livsstil som på 1700-talet och vill att alla ska vara vänliga och hjälpa varandra.

Grace Kelly, Pink, Taylor Swift och Will Smith är några av de kända personer som är födda i PA!


Everything's ok

4 veckor kvar idag Gud vad jag längtar!

Det här kan låta virrigt, men jag fick ju massa information förra veckan och då också info om familjen. Så såg jag att de hade kryssat för att de ville ha en EduCare au pair och jag åker som "standard" au pair, så blev väldigt förvirrad och trodde att det hade blivit något fel. Att de egentligen letade efter en EduCare au pair och vår match skulle brytas.

Men till slut kom det fram att min familj nu hade ändrat till standard au pair. Vad nervös jag blev där ett tag, tänk om det verkligen hade blivit fel och jag inte skulle få åka till denna familjen? Började tänka massa på vad det skulle innebära nu när jag har planerat så mycket inför att komma just dit. Men är så glad att det löste sig! Min värdfamilj skrev att jag inte skulle bry mig om det där mer och att de valde just mig eftersom de trodde att vi skulle passa bra ihop och att de såg fram emot att jag ska komma. Jag vill inte åka någon annanstans nu, jag vill till min blivande värdfamilj i Pennsylvania!

Saknad

Det känns som att vi bara har tagit en paus och att du fortfarande är min, som när du gick på sommarbete. Men jag är inte hästägare längre och du finns flera mil bort. Det var veckor sen jag red nu.

Jag nämner det kanske inte särskilt ofta, men du är saknad, älskade ponnyn. Kan nog inte hälsa på honom innan jag åker heller så kommer dröja ett tag innan vi ses igen.. Men jag vet att du har det bra.


Höstlov

Har faktiskt jobbat hela "höstlovet" för en gångs skull, innan ville man alltid vara ledig, känns bra!

Nästa vecka måste jag iaf börja förbereda massa inför USA, fick massa mejl och dokument nu i veckan som skulle läsas, men har inte varit hemma nu så känns som att det är en hel del som ska tas igen. Men kul ska det bli :)


Köpa inför USA

Detta är de viktigaste inköpen innan jag åker, exakt 5 veckor kvar idag :)

     * Resväskor (STORA)

     * Digitalkamera (liten som man lätt kan ta med sig)

     * Större plånbok (annars kommer inte dollarsedlarna få plats, de är
        tydligen rätt långa)


Bu bu bu

Detta är Sophia, 3år som spöke på Halloween :)  Kolla filmen! Alltså den masken, haha :P




RSS 2.0