Laddar för Starbucks

Städerskorna är här, pojkarna är hos kompisar och jag har som vanligt en massa ledig tid. Så nu sitter jag här och försöker fylla på mitt Starbucks-kort. Ikväll blir det nämligen Starbucks-fika!


Skinnshorts


Köpta på H&M! Sofi Fahrman inspirerar! (bilden nedan) http://blogg.aftonbladet.se/sofissnapshots

L1030579.jpg

Vi överlevde.. hehe

"Vi köpte 3kg potatis för att ha tillräckligt med mat för hela veckan när vi nu skulle gömma oss undan IRENE i källaren, men den bitchen förstörde våra planer, nu får vi lida, eftersom vi måste ju ändå äta alla de skitpotatisarna!!! Jag kommer att dö av matförgiftning!! God Bless America!! Tack för bra PR!!"

(citerade någon på facebook)

Dagen efter stormen (nedgraderades från orkan till tropisk storm) var det definitivt inget katastrofläge. Några vältna träd, broar avstängda och vi var utan ström. Men annars.. media förstorade upp hela den här grejen. Historisk orkan? Var..?

Tornado warnings

Om vi hör något som låter som ett tåg så ska vi rusa ner till källaren..!:!! Flera gånger i rad nu har ett läskigt meddelande dykt upp på tv:n som säger att en tornado drar fram, vårt county, Montgomery, var bland de dem räknade upp. !!!!!!!!!!!!


I väntan på the Hurricane

Hahahahhaha, jag var ute i affärerna tidigare idag och det var helt galet! Gången med bröd var HELT tom!! Även vattnet och chipsen (vi är i USA) var slut. Och D-batterier. Sen hade de massa extraerbjudanden på första hjälpen-kit, våtservetter och sånt.

Det har börjar regna och blåsa lite, men inte mer. Under natten eller på söndag morgon kommer hon. Den har gått ner till en kategori 1 men de säger att det är lika illa ändå. Det kan komma tornados också!

Au pairerna i en annan organisation hade fått mejl om att de ska "keep in contact with your family at home" och vad de ska ta med sig om de behöver evakuera.

Det börjar bli spännande att se om den är så farlig som det verkar!

Lugnet före stormen

"Who is that f*cking Irene, and why is she coming to ruin our weekend?"



Hela aftonbladet.se är ju fullt med rubriker om orkanen: "Dra för helvete", "historisk orkan" och "vänta inte-evakuera". Mitt i allt detta befinner jag mig, waah! Vad ska hända egentligen?

Folk köper upp allt på affärerna och man stänger av flyg, tåg, bussar mm. Vi vet att vi kommer att bli utan ström minst ett par dagar (hoppas det inte blir mer än så!!!). Och det värsta kommer tydligen att bli gigantiska översvämningar.

Irene ska träffa hela östkusten, och det ska gå långsamt. 2 miljoner människor har uppmanats till evakuering, främst de som bor på kusterna.

Imorgonkväll kommer hon hit, i'll keep you updated!

Lyckomoment

För första gången på nio månader satt jag på en hästrygg!!

Min värdmamma tog med mig och pojkarna till en ranch idag, Red Buffalo Ranch, som ligger bara en minut bort. Vi red ut med en guide i skogen. Min häst var ett 6-årigt rocky mountain-sto som hette Misty. Hon var liite slö och vi skrittade bara, men det var ändå lyckokänsla!


Irene is coming

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13526793.ab

Borde man bli rädd nu? De har döpt orkanen till Irene och hon ska träffa östkusten, HÄR, i helgen. Folk har blivit evakuerade och man varnar och uppmanar folk att förbereda sig nu och inte vänta tills sista sekund, "time is running out". Det är just nu en kategori 3-orkan, men är på väg att bli en 4:a. Jämför med Gudrun i Sverige som var en kategori 1.

Hjälp, jag ska få uppleva en riktig orkaan!!

Hurricane Irene Closer to US

Home sweet.. IKEA

Det blev besök på Ikea ikväll med Emilia och Sofia! Det är inte lätt att få ihop svenskar här men vi lyckades få lite swedish feeling, Ikea är hemma. Det ser precis likadant ut och alla varorna har svenska namn som Fniss och Torbjörn.

Behöver jag nämna att vi åt köttbullar? Och mjukglass för 1 dollar :)

Apple cake



Håller precis på att göra en repris av helgens lyckade äppelkaka, yum! :D

Va, jordbävning?

Det enda jag ser på min facebook-sida när jag öppnade den i eftermiddag var en massa inlägg om någon jordbävning, whaaat? Liksom var, när hände det?

Jo, det hände klockan 14 här idag (östkusten) och det var tydligen ganska allvarligt. De fick uttrymma Pentagon och vita huset och Washington monumentet står och lutar nu (??). Ungefär varannan person jag pratade med sen hade känt av den. Men inte jag!!

Vid poolen hade någon stått på betongkanten precis jämte bassängen, den personen kände inget, men samtidigt bara några meter bakom satt några andra i solstolar och de skakade minsann. Hörde att något vinglas-skåp välte och någon annan höll på att trilla ur sängen, haha.

Men om det inte varit för FB och nyheterna (de svenska faktiskt) så hade jag gått och lagt mig helt ovetandes om att det var ett jordskalv här idag. Så nej, jag gick inte på efterskalv-festen heller, lol (finns ju alltid en anledning till att fira).

Ang förlängning

Förlängningstankarna är igång.. jag pratade med värdföräldrarna ikväll och nästa vecka får jag veta om jag kan stanna kvar hos dem eller inte. Om inte blir det hej Sverige till jul (ifall jag inte vill leta efter en ny värdfamilj.. oj, hade jag viljat det?), och om jag KAN stanna kvar så kommer jag ändå ha beslutsångest tills jag har gjort ett val. Just nu ligger iallafall stenen hos dem vilket känns skönt.


MATBIO



Såhär ser det ut när man går på bio som serverar mat samtidigt! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men det funkade ju! Alla i biosalongen satt med mat framför sig haha..

 Vi såg One Day där Anne Hathaway spelar, den var ok men det finns bättre filmer att se på bio ;)

Kom kom kom

Nu väntar jag på att Lollo ska komma! Min värdfamilj stack iväg över helgen, lämnade mig utan bil (man kommer ingenstans utan bil här), ensam att ta hand om hunden.. Nej men så farligt är det inte ;) Som au pair gäller det att ge och att ta, nu var det min tur!

Bo i USA

Jag såg en sån där fråga på Facebook, vilket land man helst skulle vilja bo i, gissa vilket som fått flest röster? USA såklart!! (Sverige var inte med..) Blir så glad ibland när jag tänker på att JAG BOR HÄR, i USA! Kanske en once in a lifetime opportunity..


Uppe på Rocky-trapporna vid konstmuséet, blir alltid en tur dit när man guidar någon runt i Philly ;)

Bye bye Julia

Då har min kära Julia åkt hem till Tyskland. Känns tråkigt eftersom vi har haft så kul här tillsammans. Speciellt de senaste månaderna har vi umgåtts varje helg och det har blivit både parties, Niagarafallen, NYC och 4th of July. MEN nu har jag en god anledning att åka till Tyskland. Party i Tyskland och swedish fika i Sverige, det är ett löfte!



Julia, my crazy German girl! Thank you for all the fun things we've done here together, the last months have been awesome. I will miss you a lot but as you said we will meet in Europe and we're gonna rock to quickie and obama again. Mwah!

Dra till Jersey shore?

Fick en fråga av Johanna:

Har de nya säsongerna av Desperate Housewives och Jersey Shore börjat sändas i USA?

Svar: Desperate Housewives - nej. Det börjar i september här, så tror det är ungefär samtidigt som i Sverige? Det är ju också den sista säsongen de gör av den serien.. all good things come to an end.

Jersey Shore - ja. Det sänder de den senaste säsongen från. När de är i Italien haha.. Jag vet inte om de ska spela in mer säsonger i New Jersey, men iallafall stället där de håller till, Seaside, är en av de närmsta stränderna på Jersey-kusten för oss. Så nästa gång vi ska till stranden kanske vi åker dit haha!



Frukost-nyttigheter


Förra helgens frukost på Collegeville diner, kolla in Emelies beställning där i bakgrunden ;)

Förlänga.. eller åka hem?

Nu har jag fått det som alla au pairer vet att de någon gång ska få. Förlängningspapperna OCH ett mejl om "return flight information". Nu har jag drygt en månad på mig, sedan ska det vara bestämt om jag ska stanna eller åka hem.. Förstår ni vilken press? Det värsta är att jag har ingen aning om familjen vill att jag ska stanna längre, de har inte pratat om det alls med mig!

Så det får troligen bli jag som frågar om de behöver en au pair längre än till december..

Senaste tiden har jag känt mer att jag saknar.. alla. Men samtidigt så hade 6 månader extra gett mig mer tid. Tid att fundera på vad jag ska göra när jag kommer hem igen. Och jag får min resemånad i juni, när det är varmt.

Jag kommer ha beslutsångest fram tills den 21 september.


På Ursinus College



The LOVE-sign i Philadelphia är överskattad, ärligt talat blir folk förvånade över hur liten den är.. men jag och Emelie hittade en ny här i Collegeville!

Weekend update

En helg med ett fullspäckat schema. Det blev ett återseende med Emelie i Norristown på torsdagskvällen och innan vi körde hem till mig så åt vi på typ världens billigaste kina-restaurang. Sedan kom vi hit, hon hälsade på mina värdföräldrar och vi kollade på Jersey shore innan vi somnade.

Fredagen åt vi frukost på Collegeville Diner och sedan kollade vi in colleget här i Collegeville (inte det som jag pluggade på). Sedan "jobbade" jag, fast L var hemma så jag och Emelie behövde bara åka till poolen med pojkarna. Vi blev jättebruna såg vi sen haha. Sedan skulle de iväg så vi tog bussen till outletet. Shopping! På kvällen såg vi the Change Up på bio. Rolig film!

Lördagen bar det av in till Philadelphia för lite sightseeing. Fast vi började med en frukost på the Continental som var ett lite annorlunda men tufft ställe. Vi åkte buss, tåg, trolley, city-buss, tunnelbana, tåg och sedan buss igen allt som allt. Tur vi hade independence-pass så vi åkte obegränsat för dagen ;) Sedan gick vi en hel del också.

När vi skulle tillbaka var tåget försenat så vi fick vänta nästan en timme på nästa buss i Norristown. Då bestämde vi oss för att ta oss till McDonalds för lite käk. Ja, två blonda tjejer i Norristown innebar att varannan bil tutade eller ropade någonting. De är tydligen inte vana vid sånt haha.

På kvällen körde vi för att umgås med lite amerikanare som har lärt oss roliga drink-spel.

Söndagen blev det shopping igen, denna gången på King of Prussia mall. Middag blev det på California Pizza Kitchen och efterätt på Cheesecake Factory. Sedan dags för hejdå på tågstationen!



Emelie tack för en kul helg!! Vi ses i NYC snart ;D ♥

Bye bye Emelie

Oj vad helgen gick fort, tidigare lämnade jag av Emelie på tågstationen så hon kunde åka tillbaka rundan Philly-NYC-Connecticut.

Vi har haft kul, så kul som två Swedish fish kan ha (haha), uppdaterar mer imorgon :)




Welcome to Philly

Emelie är här!! Det ska bli en bra weekend! ;D


Från Midsommar i NYC

Kingda Ka

Hittade ett klipp på Kingda Ka :D


Six Flags GREAT adventure

Ni har hört om Six Flags-nöjesfälten va? De är kända ju kända ;) -speciellt för sina berg-och-dalbanor. Vi (när min familj var här) var på Great Adventure i New Jersey.

Det fanns hur många roller coasters som helst och vi åkte så många som vi hann med. Jag älskar sånt haha. Det fanns alla möjliga sorters också -som man både hänger i luften eller står upp i.

Den bästa var nog en med superhjälte-tema där man liksom hängde i luften/låg på magen, så man flög som en superhjälte i loopar, genom eld osv. Vi testade åka längst fram så det kändes verkligen som att man flög.

Och den största, Kingda Ka, Världens högsta berg-och-dalbana! Iiih, det kändes som världens snabbaste också när den satte fart.



Six Flags (mitt ute i skogen)!


Kingda Ka, världens högsta åk!

Besök på torsdag!

torsdag kommer Emelie från Connecticut på besök! Hon stannar över helgen, wiiiee :D


Hittade en bild på oss tagen på Hard Rock Café i NYC förra vintern!

Tuesday nights are karaoke nights

..eller det brukar iallafall bli varannan tisdag för mig. Och man behöver faktiskt inte sjunga ;) Stället är typ som en pizzeria/karaokebar.

Ikväll var det så många nya au pairer där (alla var tyskar såklart!!), och visst är det kul, men det gör mig på något vis stressad att inte längre "ha koll" på vilka alla är. Hej kontrollfreak..



Ny arbetsuppgift:

.. ut och springa med 12-åringen några dagar i veckan. Tur att jag tycker om att springa och nu kan jag dessutom inte skjuta upp det haha.


Idag var jag klädd i ett gult nytt linne från Charlotte Russe!

I just came to say Hello

Jag kan aldrig sluta tjata om hur stort King of Prussia-köpcentrumet är. Traskade runt där med nya tjejen Emilia (från Sverige woho!) idag och hade det riktigt trevligt. Det är nog det största köpcentrumet jag någonsin kommer att besöka och det är super att få bo så nära som 20 min ifrån.. shoppingmöjligheterna är något av det bästa med att bo just här ;)


8 månader


8 månader sedan jag kom till Staterna. Love to Philly!



Till alla dom som korsat Atlanten
visat att det går
Och världen tittar på
när vi gräver guuld i U S A


Thirsty Thursday



Hahahhah, igår blev det torsdags-häng med Julia och gänget! Det var hennes sista kväll innan hennes resemånad börjar så vi var tvugna att fira lite.



Vet ni vad jag gjorde idag förresten? Köpte lemonade från en pojke som sålde vid ett litet bord jämte gatan! Vi var på väg hem från poolen och jag var bara tvuungen att stanna, kostade 25 cent ;)


Dunkin donuts



Sooo America ;)

Monopoly

Jag har spelat Monopol med värdbarnen nästan hela dagen. Det skiljer sig lite från svenska versionen dock, i den vi spelar nu kan man köpa både Disney World i Florida och Waikiki Beach på Hawaii. Dyrast är Times Square i NYC haha. Visste ni förresten att monopol uppfanns av en amerikan i Germantown här i Pennsylvania?

Hemma i Sverige väntar dessutom en oöppnad Philadelphia-version på mig, hemskickad med familjen!


Sightseeing NYC

När jag var i NY med min familj åkte vi en sådan här buss, "hop-on, hop-off", och fick se de flesta sevärdheter på Manhattan (från Central park och neråt).


Sitta på taket och kolla ner på alla genom NYC är härligt!

Vi åkte bland annat förbi dessa sevärdheter (jag har tagit alla bilder själv, visst är de fina?)


Macy's, världens största varuhus


Empire State Building, NY:s högsta byggnad! Man kan åka upp på toppen :)


Flatiron building


Ground Zero, där de bygger upp det som ska bli högsta byggnaden, högre än tvillingtornen!


Mican och Frihetsgudinnan i bakgrunden, ett tips om man vill ha en fin utsikt över Frihetsgudinnan är att ta Staten Island färjan fram och tillbaka- gratis ;)


Brooklyn Bridge- som jag vill gå över någon dag!


Chinatown, där har jag vistats tillräckligt mycket redan haha


FN-byggnaden


Magnolia Bakery, från Sex and the City, hit måste jag också för att smaka en cupcake


Smygtitt in i södra delen av Central Park


Någon som frös i nästan 40 plusgrader?


Storstadsruset på Manhattan (man skymtar Radio City music hall)!

Det finns så sjukt mycket att se i New York! Jag rekommenderar att ta en sightseeing buss, speciellt om man bara har en dag eller så eftersom man slipper att gå och man hade inte hunnit se lika mycket annars- plus att man har en guide som berättar lite.
I <3 NY

Live from Cali

Detta kan man hitta inne på kalifornien-inspirerade klädbutiken Hollister. En live-skärm från en strand på västkusten, så att man kan stå och titta när folk badar, right now. Hur roligt som helst!


Summer

Helgen har bestått av hawaii-party, sista Harry Potter-filmen på IMAX i 3D  och avsked för Julia på Cheesecake Factory (dock inte sista gången innan hon far hem).

Det har kommit en massa nya au pairer nu också och fler är på väg. Ett lass varje vecka. De flesta åker nämligen som au pair nu i slutet av sommaren så det blir lite lustigt att vänja sig vid att det bor helt andra tjejer här omkring. Inget varar förevigt!



Sen har jag hängt med Lollooo, happy I have my Swedish team mate here!



RSS 2.0