The awesome trip

Oj.. hur ska jag beskriva vår resa till the Big Easy (New Orleans)? Det var så mycket upplevelser och vi hade så himla kul. Jag har för första gången varit på Philadelphias fina flygplats samt Dallas och Chicagos eftersom vi mellanlandade både på vägen dit och hem.

Vi har träffat en massa roliga människor, australienare och Manhattan-bor. Blivit filmade för tv haha. Sett vilda alligatorer i träsket! Ätit New Orleans kända maträtter. Festat på galna Bourbon Street. Sett Mississppi-floden. Har en massa bilder, men berättar lite i taget så blir det bäst :D

 



Greetings from New Orleans


Nu är vi hemma! New Orleans har varit helt sjukt kul. Jag och Stefi är en massa erfarenheter rikare på bara några dagar. Nu har jag en dag att vila upp mig på sen är det dags för nyårsfirande i NYC!

Heading to Louisiana

Julafton har varit helt ok. Var med värdfamiljen i kyrkan och sen åt vi på ett jättefint (och jättedyrt) hotell. Har aldig ätit så god kyckling och potatismos! Blev bjuden på baileys hemma också och pojkarna "trackade" tomten online. Man kan tydligen följa honom var han är just nu haha. Han hade redan varit i Sverige såg vi, (men det visste jag ju redan hehe).

Imorgon bär det äntligen av, så missar det egentliga julfirandet här. Men vad gör det! Jag och Stefi mellanlandar i Texas innan vi kommer till New Orleans, Louisiana!


We're going to the Souuuth

God Jul!!!


Det är okej Rebecca är med på mitt julkort va? ;)

God Jul till Sverige! Hoppas det blir en trevlig jul hemma! Njuuuut av svensk julmat och av att umgås med de bästa.

När jag vaknar ska jag:
- Åka och klippa mig
- Fira jul (=skypa)
- Packa resväskan
- Slå in paket
- Välja en "formal" outfit

På kvällen ska jag ut med värdfamiljen och äta middag på nåt fint ställe. Var är Janssons och köttbullarna??.. Nejdå, det ska nog bli bra.

Day before Christmas Eve

Ohh my.. jag insåg tidigare att jag gjorde exakt samma sak kvällen före julafton för ett år sen. Jag åkte nämligen till Willow Grove Mall. Det ligger längre ifrån mig nu än när jag bodde hos den andra familjen, men ändå åkte jag dit. Affärerna öppna till elva på kvällen. Julstämning. Fast då var jag där med Julia, är ganska säker på det. 

Så jag har redan skapat min egna tradition här haha!


Day before day before Christmas Eve

Wow, om två dagar är det julafton. Eller jag vet inte hur jag ska räkna? Svensk jul eller amerikansk. Och sen är klockan över tolv så egentligen är det den 23:e december. Äh, det spelar ingen roll. Jag har fått liite julkänsla men ändå- tänk jag firar med en familj som var helt okänd för mig för mindre än ett år sen!

Alla julklappar är iallafall inköpta. Folk stressar i mallet. Inne på Victoria's Secret är det numera en massa män som alla ser lite generade och diskreta ut. Alla pratar om att snart kommer Santa. Barnen TROR verkligen på tomten här haha, kanske för att de aldrig får se honom (och masken).

Jaa, detta blir min andra jul i USA..

PS. Vädret är konstigt också, för nån dag sen var det 19 grader ute klockan 11 på kvällen, whats up with that??


So American







För tankarna till... Homer Simpson?

Pregame



5 dagar till svensk julafton
6 dagar till New Orleans
12 dagar till nyår

From Philly to NY

Igår (lördag) blev det utgång i NYC igen efter flera veckor. Förfest på något ställe som
hette PopBurger?, tänkte först att vadå är det nåt McDonals eller? Men när man kom in där var det riktigt coolt. Sedan vidare till franska klubben J'adore som var helt ok. Dansade till tidigt på morgonen, ut i kylan för att käka pizza och sen ta bussen hem 6.30.

Var hemma 10-11 nån gång (bor ju inte inne i Philly utan ska ut till förorterna också) och sen sov jag tills 7 på eftermiddagen, oj. Men bästa: vi har fått biljetter till NY:s bästa nyårsparty!! I meatpacking district. Biljetterna kostar egentligen tusen svenska, men vi fick de gratis!

Sååå, Times Square och klubb i New York City på nyår! Kan det bli bättre? :D

Lussebak

Det är lite stressigt nu innan jul. Köpa julklappar, boka nyår, hitta nyårsklänning, förbereda för New Orleans, boka semestervecka för februari, osv..

Men jag och Sofia har hunnit med att baka lussebullar! Det gick! Vi använde recept som man kunde ta på IKEA så det var liksom anpassat till att baka i USA.


Visst blev de snygga? Goda också fast man behöver lite mer saffran än vad som står

Written test- check



Eeeasy! 18 frågor och man fick ha max 3 fel. Så när jag kom till femtonde frågan så var jag godkänd.

Och frågorna är såna som man kan lista ut svaren på själv t.ex "vad kan man förvänta sig att barn som leker på sidan av vägen gör?". Rätt svar (av 4 alternativ): de kan springa ut på gatan utan att kolla sig för. Vem hade inte gissat sig fram till det?!. Varför har de inte svårare test när de ska låta 16-åringar få köra runt på vägarna?

Nu ska jag boka tid för körtestet så får vi se hur det går till också :)


Driver's license på G

Pluggar inför att ta det amerikanska körkortet, mitt internationella gick ut för nån vecka sen eftersom det var bara giltigt i ett år.. Så jag ska troligen åka (köra haha) och göra skrivtestet imorgon. Får se om det är lika löjligt enkelt som de andra säger. En himla massa billigare än det svenska iallafall ;)

Christmas Village


Julgranen vid Love Park i Philly. Här har de byggt upp en liten marknad som de kallar för Christmas Village. Rätt fint och mysigt. Brända mandlar satt fint! Snart är det juuul och jag känner mig som grinchen..

Resa bokad!!

Jag kommer varken spendera julafton hemma eller med värdfamiljen detta året.. utan i New Orleans med min vän Stefi!

Vi bokade idag och åker den 25, stannar fyra nätter så kommer hem innan nyår. Oooj, det är bara två veckor kvar insåg jag nu! Men detta är första gången jag kommer till södern så ska bli spännande att se hur annorlunda det är och om man förstår deras dialekt.




Vet inte riktigt vad jag ska skriva om New Orleans ännu, det är känt för jazzen, franskt inflyt, trevligt folk, Mississippi-floden och kanske mest av allt nattlivet som verkar crazy. Så vi får se när vi kommer dit hur det verkligen är!


Anledningen till att vi åker den 25:e är att det var billigast. Men det gör verkligen inget att jag "missar" julen här, det är ju ingen jul för mig eftersom den inte alls är som en svensk jul, så ska bara bli kul att få göra något annat!

A change

Ja det var för ett år sen som jag träffade Jenny och Kat på förberedelsekursen när vi precis kommit till USA. Vi delade rum på hotellet och gjorde sen samma resa ut till värdfamiljerna i Philadelphia. Spenderade ett år här och fastän vi inte bodde grannar precis så visste man att de alltid fanns där när det jämt kom och åkte andra au pairer i de andra familjerna..

Nu är "vårt" år slut och vi tog alla olika beslut. Kat åkte nämligen hem till Nya Zeeland i tisdags.. Jenny åkte också samma dag, men för att förlänga 6 månader i Kalifornien.. Jag förlänger 6 månader i samma familj

Vi alla gjorde det som kändes rätt för oss, men det känns konstigt att nu är det bara jag som fortsätter här och de är på heeelt andra ställen, lite sorgligt. Men som sagt inget varar för alltid och speciellt inte när man är au pair. Nu längtar jag tills jag kan hälsa på Kat i NZ i framtiden, hon bor precis vid stranden så hade varit så himla kul! Och i Sverige blir det troligtvis reunion med svenskarna nästa sommar! 


Top of the Rock, NYC, dec 2010- känns som sååå länge sen


På choklad-restaurang i Philly, sep 2011

Boka resor

... gud vad svårt det är!! Jag blir stressad!! Har jätteroliga planer men berättar mer när allt är klart ;)

Tur jag inte åker hem nu för jag har inte alls sett allt som jag vill. Här har jag varit än så länge: 

Philadelphia
New York
Niagarafallen
Washington DC
Baltimore
Jersey Shore
Connecticut
Silver Bay (räknas det som resa?)

1 år !!!!



För idag är det exakt ett år sedan jag satte mig på ett plan till USA. Och jag är så jäkla glad att jag gjorde det!

Nu under andra året kommer jag att vara med om vissa högtider "igen"- julafton (iof inte i samma värdfamilj), nyår, St. Patricks Day, mm. Fast nu kan jag göra saker annorlunda och även hinna med saker som jag missade förra året.

Jag stannar alltså till juni/juli och det känns perfekt att komma hem till sommaren! (nackdelar som att jag inte är hemma på julafton andra året i rad kan vi ta en annan gång..) I'm happy!

In the city

Från helgen..


Svensk lucia på American Swedish Historical Museum. Var rätt fint, barnen var nog halvsvenska/amerikanska för ibland hörde man lite amerikansk brytning när de sjöng.


Stan


Stora julgranen inne på Macy's i Philly, är helt amazing och det ser ut som tusen stjärnor som glittrar bakom!


Glad 2:a advent

(de har inte "advent" här, men ändå)

Helgen avslutades med att jag was laughing my ass off. Detta cluster meetinget var det bästa hittills! Berättar om helgen imorgon för nu måste jag sova. 



Är det något speciellt ni vill läsa om, USA, au pair, annat??

Snart börjar ett nytt kapitel

Gud nu är det redan december och jag har snart varit här i ett år! Om några dagar hade jag kunnat vara påväg hem. Men nej, jag stannar lite längre än så och det är jag himla glad för just nu. Håller nämligen på att planera lite roliga resor inför nästa år (jag och Rebecca ska boka snart, kan ni gissa vart det bär av?) och detta nyår ska ganska så säkert spenderas i NYC. Förra året var sämst haha.

På lördag blir det lite svenskfirande i city. Lucia och svensk julmarknad på swedish american museumet. Har jag sagt att jag har varit där innan förresten? Riktigt kul att de ordnar sånt här i Philly iaf.

Sen så kommer det bli ett sista hejdå till både Kat och Jenny, och det kommer inte bli kul. Söndagskvällen ska troligen avslutas roligt dock med au pair-träff och julfest.

Beer pong


'cause we know how to do it :D

Det var absolut inte första gången jag spelade beer pong i helgen, utan det är så vanligt här så det är sällan någon har ett house party utan det. Riktigt amerikanskt. Jag kunde inte reglerna innan jag kom till USA dock, kan ni som inte varit här? Kommer inte ens ihåg om jag kände till det innan! Om jag är bra? Njaaa, det är faktiskt svårt!

RSS 2.0