Äventyr i NYC

New York med Kat och Lollo

Vi åkte till New York med kinesbussarna mellan Chinatown i Philadelphia och Chinatown i New York. På vägen upp blev jag av med min mobiltelefon (den amerikanska). Vi hittade och åt på "min" restaurang, Da Nico, i Little Italy. Jag har insett att även kineser kan vara läskiga. Vi har gått på Times Square och i Central Park. Dagen har varit så bra, och jag längtar till nästa helg!


NBA game

Igår var jag på plats och såg basketmatchen mellan Philadelphia 76ers och Memphis Grizzlies. Phillys lag ligger i botten och förlorade även idag, men stämningen var på hög nivå!

Musik, cheerleaders, kaninmaskot, skräpmat, dansande publik.. riktigt amerikanskt och riktigt kul!




Jag i Wells Fargo Center, samma arena som Flyers spelar ishockey i!


Let's-go-Sixers, let's-go!


New York New York

Nu på söndag ska jag åka till New York igen, för tredje gången. Det går inte annat än att älska den staden!

Såhär såg det ut när vi åkte genom Manhattan med au pair-bussen. Klockan var närmare 11 på kvällen. Detta är staden som aldrig sover.


Snödag

Dagen har varit väldigt lång eftersom skolorna stängde på grund av snön, au pairernas mardröm eftersom det innebär jobb hela dagen (10-timmar non-stop är jobbigt!). Amerikanerna verkar nästan rädda för snö- de kör i 15km/h, stannar hemma från jobbet och stänger skolor. Det är inga jättemängder snö det handlar om heller så jag tycker de är lite dåliga på att hantera det.

Jag och pojkarna var i alla fall ute en liten stund och byggde två snögubbar och en snöhäst. Sen gjorde jag varm choklad till dem som de älskade ;)



Jag och Frosty Junior

(får tyvärr inte visa bilder med barnen på i bloggen)

Mistakes

Klart det har hänt att jag har sagt (eller säger) fel saker på engelska, men man lär sig hela tiden. Sa t.ex. "make the table" till duka bordet, "receipt" till recept, ibland slinker också svenska ord som "asså" in mellan meningarna. Men det största misstaget var när jag inför fyraåringen kallade Spiderman för BATMAN, hahaha! 


















Batman??


Planering

Ungefär såhär ser min vecka ut

Månd: Claudia 21 år
Tisd: Karaokekväll
Onsd: B&N frukost
Torsd: Gym
Fred: Basketball game- Philadelphia 76ers vs Memphis Grizzlies
Lörd: SOVA? Elin 20 år
Sönd: New York City

 :D

Sen jobb såklart och träffa vänner emellan detta, toppen!


Philly

USA:s 6:e största stad

Nu har jag äntligen varit i Philadelphia! Igår (lördag), åkte jag in dit med Lollo och Louise. Kallt som tusan men kul ändå och jag gillar faktiskt staden. Vi gick mest runt och såg de kända byggnaderna, Love park och Rocky-trappan. Jag måste se Rocky-filmerna nu för att se när Rocky faktiskt springer i trapporna. Vi sprang också, har det på film ;)


Moahahaha


Under den kända Love-skylten


ÄLG <3


Vid Rocky-statyn (vem är Rocky? haha)


Philly!

Gott


Oh no, mer mat? Oh yes. Kladdkakan fick tummen upp både av Lollo och värdfamiljen :)


College / au pair / life

Mitt liv - au pair livet - kommer att bestå av jobb, college och fritid. Så vilken av dessa är roligast att läsa om? Jag ska gå på college cirka tre timmar i veckan, så det är ju inte så mycket. Men everything together makes the au pair life.

Ok, vi kör på det sistnämnda idag:

Jo, idag hade jag möte med franskaläraren på college. Vad jag inte visste var att hon skullle ge mig ett flera sidor tjockt test för att testa min franska. Hann inte ens göra klart det eftersom jag skulle hämta M från skolan. Så nu väntar jag på ett mejl om jag ska få gå denna kursen, hoppas! Men om jag inte får.. hm.. jobbigt läge.




Au pair!


Over the ocean

Jag pratade med en annan au pair som hade varit och besökt amishfolket. När hon sa att hon kom från Tyskland hade de frågat hur hon kom hit:

"Oh, did you go with the big balloon over the ocean?".

Haha, how cute!

Vårterminen

College-besök nr 3. Failed. Imorgon ska jag dit igen, tur att det ligger nära haha!

Men det var kul att gå dit idag i alla fall eftersom det var terminstart och det var massa studenter där. Haha, vilka roliga människor jag och Fanny såg. Det finns verkligen alla möjliga, som i filmerna!!

Fanny är förresten en ny au pair, från Tyskland, och nu är jag den som får visa henne runt. Jag är inte längre den nyaste och det känns lite kul.

Förövrigt- imorgon är det jobb igen eftersom snart kommer min värdfamilj hem från sin semester!


Matbloggen

Ska jag behöva ändra namn till Matbloggen? Haha! För jag har märkt att jag alltid skriver om mat nuförtiden ^^ Men det är ju en stor del av det som skiljer sig från Sverige, så går ju knappast att undvika att skriva om!


Närbild på den amerikanska hamburgaren ;) Nej, den smakar inte som i Sverige!


IKEA

Nu har jag besökt IKEA här i USA!

Jo, jag och Elin skulle till IKEA ikväll och jag hade som vanligt skrivit ner vägbeskrivning från Google maps eftersom jag inte har någon gps.

Så kör vi tills vi börjar närma oss där det ligger. "Är det inte den vägen?" frågar Elin och säger att där körde hon sist. Nejdå jag har ju min vägbeskrivning, säger jag och fortsätter rakt fram. Sen kommer vi in på mindre vägar och vi blir lite fundersamma, hmm ligger IKEA verkligen här? Jag är hoppfull ända tills vi kör in på sista vägen som leder oss fram till en mystisk byggnad i slutet av en återvändsgränd haha.

Det var den vägbeskrivningen det! Vi vänder och kör fram och tillbaka på vägarna hundra gånger innan Elins värdmamma till slut hjälper oss på telefon att hitta fram. Då var klockan åtta och de stänger om en timme.

Men vi var i alla fall på IKEA och jag kände mig hemma. Det var hemmakänsla, jag känner ju IKEA, så ingen kulturchock här inte!

Vi gick först till restaurangen för jag ville så gärna äta de svenska köttbullarna med potatismos, lingon och brunsås. Och det var faktiskt gott även om moset såg lustigt ut. Och jag kan nog säga att det smakar som i Sverige!

Sen gick vi till matavdelningen och jag köpte Marabou, Kexchoklad och vanillinsocker (så jag kan baka).

Det får bli ett besök här snart igen, och då även inne bland möbelavdelningarna :)


Svenskarnas tillflyktsort utomlands!


Amish people

Igår drog jag och tjejerna iväg till Lancaster för att besöka amishfolket. Ett folkslag som kom från Tyskland från början och nu lever de en väldigt gammaldags livsstil. Allt från klädsel till att klara sig utan elektricitet.

Först trodde jag att det skulle vara väldigt turistaktigt, men nej så fel jag hade. Vi var verkligen ute där dessa människor bor och det kändes så overkligt när de körde förbi med dessa svarta häst- och vagnskärror. Inget för att locka turister, utan deras vardagliga väg att ta sig fram.

Det första vi gjorde var att gå på en guidad tur, inte i ett riktigt amish-hus, men i ett som är likadant inrett. Det var kanske fyra personer till så nästan inga turister alls förutom oss! Guiden sa att amish aldrig tar foton på varandra, man får inte ta kort på deras ansikten. Vad var inte det första vi hade gjort då? Jo, när vi kommit körandes och såg en av de första vagnarna körde vi upp jämte och Wiebke stack ut kameran mitt framför ansiktet på amishmänniskorna i vagnen och smällde av en blixt. Deras miner nu när jag tänker i efterhand- oskyldiga och frågandes.

Efter turen hittade vi ett ställe där man kunde åka med i en amish-vagn och hon som körde hästarna berättade lite mer om folket.



Mot Lancaster!


Vår guide och här ser ni den typen av kläder amish ALLTID har på sig.


Först såg vi denna skylten..


... sen knackade vi på och frågade om man kunde åka med!


Lollo, jag, Marlene


De tar sig alltid fram med häst- och vagn, :D

Ni kommer tro att jag är galen nu, men efter amish åt vi på en restaurang med buffé. Och jag är ärlig när jag säger att jag åt iallafall lite av allt detta:

Potatissoppa, chilisoppa, bakad potatis, chicken nugget, pommes, grönsaker, frukt, kyckling, potatismos, mac & cheese, skinka, kycklingpastej, bagel, bröd, våffla, glass, chokladdopp, blåbärspaj och en kaka.

Hahaha, vi höll på att dö efteråt. Hem var också ett litet äventyr, med Marlene bakom ratten, men så kul vi hade!


Today

Idag har jag varit och sett amishfolket! Är alldeles för trött nu så ett inlägg kommer upp i morgon.


Bio x 2

I USA kan man göra som jag och Lollo gjorde idag. Se två filmer på bio, betala för en. När man har köpt biljett till en film kollar de nämligen inte biljetten mer när man väl är inne bland biosalongerna. Så efter att vi hade sett The Green Hornet "smög" vi in till Country Strong. Gratis är bra ;)

Sedan åt vi på Ruby tuesday's!



Min första amerikanska hamburgare!


Lollo the trakasserare, hahahah


Driving

Såhär ser bostadsområdet ut där jag bor i Lower Gwynedd! Detta är filmat innan vi fick mer snö :)




Fri

Vad har hänt idag? Jo, på morgonen åkte min värdfamilj iväg på semester till Mexiko. Jag var uppe lika tidigt och sa hejdå och sedan hade jag frukostshow för min syster på skype.

Så nu är jag ledig fram tills onsdag när familjen kommer tillbaka och jag har hela huset för mig själv!

Senare hade jag ett par au pairer över och vi gjorde tacos. Stannar de fram till ett på natten betyder det nog att det var lyckat! Lite dåligt samvete hade jag dock eftersom jag inte kunde bjuda in alla jag ville, men jag vill inte få problem med värdfamiljen :(

Igår, torsdag, var jag hemma hos Lollo och där träffade jag även två svenska killar som är au pairer, ovanligt! Imorgon blir det the movies :D



Efterrätt: Cookie dough ice cream och tårta!


Swedish pancakes

Skolorna är stängda idag på grund av snön (jättelöjligt), så jag var hemma hela dagen med fyraåringen. Först blev det pulkaåkning, och när vi kom tillbaka gjorde vi PANNKAKOR! Ja, svenska pannkakor! Blev väldigt gott och M tyckte om dem.


Smakade som i Sverige :)


Franska?

Jag måste anmäla mig till att läsa en kurs på college nu i veckan, så igår var jag där med Pauline från la France. Dock blev det inte den kursen jag tänkte- ingenting verkar längre bli som jag tänker, eftersom den var full. Så ska troligen dit imorgon igen och funderar jag på att ta franska istället. Så Pauline skulle testa mig hur mycket jag kunde eftersom jag ändå läst det innan.

Hon ställer lite frågor, på franska då, och så frågar hon vad jag tycker om att göra. "J'aime fair du cheval", dvs. jag tycker om att rida. Hon vänder sig om och kollar på mig "ME TOO!" Haha, kul! Sen åt vi lunch hos henne och hon lovade att nästa gång jag kommer ska hon göra en riktig fransk maträtt :)


Jag tar knappt några bilder längre, vad vill ni se? Önskemål? annars kommer det bara bli massa egopixlar haha!


Ost, massa ost

Jag har insett att USA är också = cheese

Cheeseburger
Mac & cheese
Cheesecake
Bacon, egg & cheese
Cheese-it
Scrambled egg & cheese

Plus att de har ost i typ alla maträtter! Inte så lätt för den som inte gillar ost..

Mer förslag som kan läggas till på min ostlista?? :)

Jag tror jag dör

Skidåkningen får bli en annan dag. Även skridskoåkningen som plötsligt dök upp. Istället stannade jag hemma när värdfamiljens släkt kom hit för att ha ett försenat julparty. H-e-r-r-e-g-u-d.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Alla som kom drack, alla skulle köra hem. Jag fick reda på allt från hur mycket min värdmamma tjänar(!) till att Nicolina är ett vanligt namn i Italien, visste ni det mor och far? Och vissa fick lite för mycket vin.

Vi hade också lite snack om Sverige. Jag får frågan om alla tjejer i Sverige är blonda, "Noo.." börjar jag, "YES" utbrister värdpappan och värdmamman instämmer, de säger de har ju varit i Sverige och sett det själva haha.

Förutom detta en del saker (många saker) som jag tyvärr inte kan skriva här.


Swedish fish? Eller amerikanskt påhitt? För vi har inte de i Sverige. Rätt goda ändå.


Little Fockers

Planer dyker upp, planer ändras, man får börja om, fråga runt, men oftast löser det sig till slut. Dags att ta nya tag! Det blev inget Philadelphia idag, det blev bio med roliga tjejer på Regal. 

Imorgon ska jag få med mig Elin och Fernanda på skidåkning! Tror ni att jag lyckas? Hm.. vi får se :)
































Filmen rekommenderas, var grymt rolig!


Vi ser det snöar...

Idag kom det en del snö till Pennsylvania och de är verkligen dåliga på att hantera sånt här. Pappan ringde till M:s skola tre gånger för att försäkra sig om att de inte stängde den.

Det är många au pairer som inte får köra när det snöar, men jag fick. Gissa varför? För jag kommer från Sverige! T.ex. så fick deras förra tyska au pair inte köra i snö, men de hade till och med sagt det innan jag kom att ja, den nya au pairen (jag) skulle nog få köra i snö, bara för att hon är svensk, haha!

De ser det som en självklarhet, liksom du är svensk, du kan köra i snö.


Nicooo

Blev glad idag när fyraåringen sa "I wanna sit next to Nicooo" när vi skulle äta, haha så söt, börjar verkligen lära känna ungen och nu vet jag också att man måste kunna ha kul med barnen för att trivas som au pair!

1 av 12

1 månad i USA idag, tiden har gått så snabbt, känns som att jag kom igår.

Nu måste jag göra upp lite planer, på lördag blir det iaf Philadelphia!


Här är huset som jag bor i! Stort och väldigt amerikansk stil.


Dagens

Brunch på Starbucks med svenska tjejen Lollo, gjorde upp lite roliga planer :D

Mathandling på Genuardis, från och med nu är jag tydligen alltid mrs. L när jag handlar där. Som kassörskan sa idag "Thank you so much mrs. L***, have a nice day."

Letade efter flip flops/badskor överallt men blev en plånbok på Marshalls istället, från Jessica Simpsons-kollektionen.

Jobb jobb jobb, vilket innebär bus med fyraåringen, lösa mattetal på engelska, skjutsa runt på två skrikandes barn i baksätet och lära de säga "tack" på svenska.



Genuardis! Där jag får göra matinköpen då och då..

 


USA = mat

Älskar att prova på alla matkedjor som finns här i USA, idag åt jag frukost på Barnes & Noble (som också är en bokaffär) och senare blev det cheesecake på Cheesecake factory. Vill också gå till Dunkin donuts, Panera bread, Applebees, mfl.

Apropå mat... jag hörde någonstans att au pairer går upp i genomsnitt 7 kg. Kanske borde ta före- och efterbilder för undra hur jag kommer se ut när jag åker hem isåfall haha!

Inspiration


Tycker att detta ger rolig inspiration, fick den av Eliisa/dagis innan jag åkte!


Married

Jag använder min värdmammas klubbkort på Genuardis (en matvaruaffär), så när jag var där och hade dragit kortet i kassan:

Kassabiträdet: So you are... mrs. L***?
Jag: Ehm. (tänker efter om jag måste använda hennes namn).. yes.

HAHA, undrar hur det såg ut för han, han trodde väl ändå inte att jag var gift! Men han bara "ok".

King of Prussia

För någon dag sedan hade jag ett ärende av min värdfamilj till King of Prussia mall. Det är världens 9:e största köpcentrum!! Alltså gigantiskt! Och jag bor bara 45 min därifrån ;)

Jag har inte varit där innan, men skulle nu köra dit själv för att hämta upp en sak. Men det som hände var att jag missade att svänga av till köpcentrumet, och fortsatte istället ut på motorvägen, the highway! Vilken till slut blev fyrfilig med massa avfarter hit och dit och jag var helt vilse! Visste inte var jag skulle svänga eller vilket håll jag skulle tillbaka eftersom den delade sig i massa vägar.

Kan ju säga att det var lite läskigt där ett tag, men till slut lyckades jag hitta tillbaka och svänga av rätt. Dessutom parkera helt perfekt utanför den ingången jag skulle till! Köpcentrumet är verkligen enormt, men ändå lyckades jag hitta en parkering bland parkeringsvåningarna närmare rätt ingång än vad man brukar göra när man ska till Maxi.

Väl därinne hann jag inte gå i så mycket affärer, men jag kan ju garantera att det verkligen är bra shopping där!

Förresten! Jag har nu sett det första ghettot! På vägen till och från King of Prussia kör man nämligen igenom ett samhälle som ser hemskt ut. Dit vill man inte köra vilse. Husen, affärerna och till och med människorna ser udda och förfallna ut. Och detta är ändå ingenting om man jämför med de som finns närmare Philadelphia, med hög kriminalitet och allt... Tur man inte bor där haha!

Nyårsafton

Hej 2011. Kvällen spenderades i ett hus i Phoenixville. Kan bara säga att de är dåliga på att fira nyår här. Man får inte smälla raketer hemma som i Sverige, så vid tolvslaget var ingen ute och jag såg inte en enda raket, dåligt! Nyårsafton här är faktiskt inte så stort som man kan tro. Om man inte är i NY då kanske.. Men men, vi fick fina bilder iallafall :)



Elin och jag
 


Jag och Fernanda


Colie, Ee and Fay

- Klänningen jag har på mig köpte jag på Forever 21, egentligen är det en topp i storlek L, men funkar som klänning på mig!


RSS 2.0