Klocka på bloggen

L är sjuk och hemma från skolan idag. Han vilar och kollar på Nickelodeon så jag underhåller mig med att fixa på bloggen lite, satte in en klocka så ni kan se vad tiden är här :D




där ser ni den ------------------------------------------------->

AM= förmiddag
PM= eftermiddag

Höstigt

Nya tröjor från Forever21, håller verkligen på att bygga upp en kärlek för den affären. Var nog lite skeptisk i början men tusan vad bra (och billiga) saker man kan hitta där.


Färgen!


Älskar knäppningen i ryggen på denna tröjan (snyggare på!)

Bloggh*lvete

Känner inte alls för att skriva något idag! Det ska ju inte bli en last det här med bloggen. Men just nu är allt bara vardag. Dagen bestod av jobb, shopping, lunch på Panera, jobb, Starbucks. 

Blir också irriterad på både det ena och det andra, tyvärr. Jag behöver ny inspiration!


Kickbox

Eftersom jag inte skrev upp mig på en college-kurs denna terminen har jag en himla massa ledig tid varje dag. Kanske var dumt det där att inte skriva upp sig på något. Men det får bli en weekend class istället, i november.

Så dagens räddning blev kickbox på gymmet. En erfarenhet rikare och om jag inte har träningsverk imorgon så gahh då blir jag sur. Trots löjligt lätta vikter var mina armar heelt slut. Och det var så kul! Kanske dags att skriva upp mig där på gymmet nu? 29 dollar för en månad? Känns som att jag har smygit in gratis allt för många gånger.. Nä, fredag är bring a friend for free, så hänger med Sofia då också ;)


Premiere

Var hemma hos Phini och kollade på säsongspremiären av Gossip Girl. Massa skandaler of course! Har den börjat i Sverige ännu?

Efteråt gick det säsongspremiären av en annan serie- Hart of Dixie. Rachel Bilson har huvudkaraktären och den var faktiskt riktigt bra.

Sen vet jag att det var premiär av Modelljakten i Sverige så ska se om det går att kolla på kanal5 play, hoppas! Och så måste jag se avsnittet av Svenska Hollywoodfruar såklart.

Det börjar en massa nya serier varje vecka här i USA så man blir helt förvirrad. Det finns så många kanaler och förkortningar på dem. Sen visas en massa program två gången på grund av tidsskillnaden (3 timmar från öst till väst). Tänkte inte på det först men de ha ju liksom ingen enhetlig tid om alla i landet hade viljat kolla på Idol t.ex. Undra hur de gör med röstningar och sånt?


Varför ser de också ut som vampyrer??


Dagens tips

Ett tips till de som ska bli au pair: välj en familj där du har tillgång till egen bil! (om du inte kommer bo inne i en stor stad) Idag har jag varit ganska så strandsatt i huset förutom nu på kvällen då vi kollade på film hos Sofia.

Under veckorna när min värmamma jobbar i Texas har jag alltid bilen, men på helgerna när hon är hemma är det liksom hennes bil i första hand. (och det är då jag behöver den som mest!) Egen bil betyder frihet och man slipper fråga, be andra hämta upp en osv.

Men äh, jag ska se det positivt- bilen är ju grym och jag behöver aldrig betala för bensinen..


Bobesosvovikokelolsose

Idodagog ånongogroraror jojagog momigog goganonsoskoka momyckoketot övoveror vovadod jojagog soskokrorevov omom totysoskokarornona igogåror. Opopålolitotloligoga vovaror orordodetot. Inongogenon okoktotoboberorfofesostot alolloltotsoså...

Lollo räddade med bio- Abduction. Åhh, Taylor Lautner ;) Den var bra faktiskt!


Kan ni rövarspråket?

Oktoberfest

Är ganska awesome!! Är så glad över att jag har träffat mina tyska vänner här. Det är i och för sig inte så svårt att träffa tyskar eftersom nästan alla au pairer i detta området är från Tyskland, men jag har träffat de bästa. Jag är också glad över att jag har läst tyska i skolan, haha. Svårt att förklara varför men på något sätt är det bra att kunna när man t.ex. inte vill säga något högt på engelska. Ungefär lika skönt som det är att kunna prata svenska utan att någon förstår, älskar det!

Imorgon blir det bier, lederhosen och prost igen!


LOL

Blogglust: 0. Så i brist på annat- laugh out load! Thanx Lollo!













OMG

Hej från Obama och Den ondskefulla clownen (?). Aka me and Melly. Ska bara köpa en kostym så är Halloween-kläderna fixade hehe.


Hahahha asså denna bilden..

Dagen har bestått av shopping med Sofia på outletet, var där innan 10 så var trött imorse haha. Fyndade på Forever21. Sedan lite jobb bestående av att hämta J och hans kompisar från träningen, hjälpa L med läxorna och sedan ta J till tandläkaren. Ikväll var det som varje onsdag Starbucks-häng. Två amerikanare kom fram och började prata med oss så vi umgicks med de också resten av kvällen, folk är så sociala!

September



Jaa, vi trappar upp inför Halloween. Bilden är tagen i "provrummet" i en butik, haha. Till helgen blir det troligen oktoberfest med tyskarna, eller NYC. Känner också för en hel del shopping, har blivit så inspirerad av allt höst-mode :D

Jag har också gjort the decision.. de rätta papprena är ifyllda och inskickade!

In da neighborhood


Jag glömmer ibland bort hur stora husen är här i USA. Stora! Och även om stort inte alltid betyder fint så finns det vissa drömhus här runtomkring. Ska ta lite bättre bilder nån dag!


Hard Rock Café PHILLY

I lördags kväll blev det utgång på ett ställe som hette The Arts Garage i Philadelphia. Det var.. udda? Ingen av oss hade varit där innan så först undrade vi nej, tänk om detta ligger i ghettot, eller nej, tänk om det bara är för mörkhyade (ja, vissa ställen känner man sig utittad på om man kommer fel). Men nej, vi passade väl in i åldersgruppen och så. Men det finns så mycket som förvånar kan jag säga!

Idag, söndag: Philly again! Vi hade au pair cluster meeting på Hard Rock Caféet och jag har inte varit där innan så det var rätt kul även om 16 bucks känns lite mycket för den maten man fick (och servicen). Lånade bilder från Rebecca :D


Rocky! Ska göra ett collage av alla bilder jag har med han sen haha


Logan square


Allie, me, Rebecca (varför får man alltid en ful namnlapp på alla au pair-möten? "Hi my name is...")


Drive-in movie

Yes, America's got it all. Ikväll mötte jag upp Rebecca (svensk supertevlig tjej!) och åkte på drive-in-bio på colleget. Vissa satt i bilarna, andra utanpå. Man kunde gå ut och köpa korv och pretzlar. Själva filmen, Green Lantern (ny superhjälte film), var dock rätt tråkig om man inte är så mycket för action-filmer. Men det var ändå tufft att prova på drive-in, som man bara sett i filmer innan!

3D, IMAX, matbio, drive-in bio.. vilka fler typer av bio finns det kvar? :D


Skärmen var ju mycket närmre i verkligheten, vissa bilder ljuger faktiskt

Froyo step by step

Såhär går det till när man äter frozen yogurt på Kiwi!

1. Välj storlek på bägare.


2. Fyll den med en eller flera smaker av frozen yogurt.



3. Välj toppings!







6. Väg och betala


7. ÄT!

Panera Bread


Dagens lunch @Panera Bread: Broccoli cheddar-soppa i en brödskål, sjukt gott!!

Hittat!

Kolla vad jag hittade! En bild på mig och Emelie från midsommar-firandet på nattklubben Pacha i NYC. Fast egentligen var det inte en utan vi dök upp på hela 4 bilder, haha! Hur gick det till?


Midsommar


Första steget mot Halloween

Halloween-butikerna har öppnat! Ja, redan! Så idag var jag, Melly, Marnie och Janika och tittade i en av dem. Eftersom det var mitt på dagen var det bara vi fyra där, så vi gick runt därinne och kollade på dräkter och maskar, valde ut, provade och ett butiksbiträde hjälpte till.

Även om det är över en månad kvar så kommer tiden att gå så sjukt snabbt. Jag är så taggad för haunted houses, hay rides, halloween parties mm! :D


Elsa


Jag har läst ut de två första Elsa-böckerna! Nu väntar jag på att den tredje ska komma ut OCH på att det ska bli tv-serie av serien :D

9/11

..eller 11/9 i svenskt datum. Exakt 10 år sedan terrorattentatet i NYC inträffade.

Kanske lite fånigt, men det kändes bäst att stanna hemma och inte åka in till Philly eller NYC idag- man vet ju aldrig om det skulle hända något igen och speciellt inte efter bin Ladens död..

Finally froyo!

Då har jag äntligen smakat det som alla snackar om- frozen yogurt eller "froyo". Det smakar och ser ut som mjukglass, fast det är nån typ av yoghurt. Det är självservice så man tar först en bägare och fyller med yoghurt, man kan ta en eller flera smaker. Sen strör man över toppings, vilket är allt från bär till chokladbitar till sega gummibjörnar. Sen kan man ta nån sås/sirap över om man vill. GOTT!!


Frozen yogurt, dagens lunch @Kiwi

Tack Sofia som visade mig :D

My city



9 månader

... i US & A. Idag!



Pojkarna har äntligen börjat skolan igen och jag är off på dagarna. Nu kan vi åka på frukostar och sånt igen= pancakes!! Jag funderar på att läsa en kurs på college också som förbereder en för TOEFL-testet. Någon som vet om det är bra att ha på CV:t även om man inte ska plugga utomlands? Känns som att höstterminen kommer att bli bra ändå :)


I valet och kvalet




vs.




Sa jag att jag hade bestämt mig? Isåfall ljög jag för nu ångrar jag mig igen, iiih. Värdfamiljen har sagt att jag får gärna stanna så det är upp till mig. Har knappt två veckor på mig tror jag.

New York, New York..

Sämsta dagen i NYC, haha! Klantskallen Lollo tappade bort sin väska på Forever21-butiken (4 våningar). Panik! Vi letar igenom överallt men inser att någon har tagit den.. Till slut har de fått in den i kassan och vi blir överlyckliga. Vi frågar var de hittade den- i fotobåset... = dåligt tecken, vi har inte varit i fotobåset. Lollo öppnar och märker då att hennes mobil och plånbok är borta. Helvete. OCH våra broadway-biljetter som vi köpt bara någon timme tidigare. Vi skulle ha sett The Addams Family..

Såg inte mer av dem och ni kan ju tänka er att bli av med en hel plånbok med massa viktiga bankkort, körkort, kontanter och en check där hennes värdmammas kontonummer står.. oops!

Vi fick iallafall ändå njuta av New Yorks atmosfär; folkhavet, en brasiliansk gatufest och Central Park. I staden där allt är möjligt..


At Times Square


Lollo too


Musikalen vi tänkte se..


Dessa LOVE-skyltarna verkar ju finnas lite överallt, men orginalet är den i Philly- "the city of brotherly love", you know

Ändå en bra dag :D att tappa väskor är ju tyvärr smällar man får ta..

Philly gurls

Philly idag, med världens bästa Jenny och Kat! Vi har varit här i 9 månader nu så vi har pratat lite om vad som händer för var och en av oss efter att vårt första år är slut. Sorgligt men sant att vi bara har tre månader kvar tillsammans.


Vi åt på Max Brenners choklad-restaurang!

Imorgon blir det the Big Apple med Lollo! Kanske Broadway show :D älskar att spendera helgerna i storstäderna!

Bowling a la USA

Klockan tolv på natten, midnatt åkte jag och ett antal tjejer för att bowla! Ja, vi är i USA, man kan bowla 24/7 på vissa ställen. Jag är lite halvduktig och det känns okej, höhö. Bowling ska liksom vara underhållande. Jag råkade slunga iväg min ring när jag släppte bowlingklotet en gång, så den for över till grannens bana. De blev lite förvirrade när jag förklarade att jag ville gå och hämta min lilla ring haha.

Ett par amerikanare kom också fram och började prata med oss helt random. Folk är så sociala här (det hade varit jätteweird i Sverige), men jag är van vid det nu. Och det är alltid lika kul när man berättar att man kommer från världens alla hörn. Idag var vi Sverige, Frankrike, Tyskland, Mexiko och Australien. Kulturkrock? Nä!

Nu ska jag sova för imorgon blir det city!

Första dagens outfit!



Jacka: H&M, topp: Forever 21, skor: Nilsson, väska: Urban outfitters

Yaay! Jag lyckades ta en outfit-bild (flera faktiskt), hur svårt är inte det? JÄTTEsvårt! Men det gick (hyfsat)! För är man bloggare måste man väl lägga upp en "dagens outfit"-bild för varje dag? Dock undantag för oss au pairer, som inte alltid orkar lägga ner så mycket tid på kläderna när man kanske bara ska vara hemma och leka med barnen, hehe. Men ibland är det kul att leka bloggare ;)

Världens svåraste val

Det gör ooont. Inombords. Jag dras mellan två platser och mitt beslut, vad jag än väljer, kan inte bli perfekt.. Jag tror ändå jag har bestämt mig.


RSS 2.0