Starbucks Coffee

Något på mammas att-göra-lista här i USA var fika på Starbucks. Haha! Men det var inget svårt krav eftersom det finns ungefär lika många Starbucks som McDonalds här. Och vem säger nej till en fika?




Mamma och Mican fick äntligen sitt Starbucks-besök



Dricker man inte kaffe så går hot chocolate bra



Fika!

Bye bye

Lite sorligt att lämna av familjen på tågstationen i Norristown. Det är nog jobbigare att vara den som står kvar och säger hejdå än att vara den som åker. Nästa gång vi ses vet jag inte, eftersom jag inte har bestämt om jag vill förlänga eller inte ännu. Heelp. Life changing decisions.

Nej nu ska jag uppdatera vad vi har gjort denna veckan :)

At the mall

Är för trött idag igen, vi har shoppat på King of Prussia idag- stort stort köpcentrum och vi hann väl knappt hälften av det. Imorgon blir det Six Flags!!


NYC

Har spenderat hela dagen här: på vackra Manhattan/NYC! Nu är vi helt slut men ska se om jag kan lägga upp fler bilder imorgon :)


Södra delen av Manhattan

Sverigeveckan

Med Sverigebesök försöker vi att göra så mycket amerikanskt som möjligt! Vi har shoppat, ätit pretzels, ätit på Cheesecake Factory, ätit donuts från Dunkin Donuts, ätit american pancakes, ätit... hm. ÄTIT!

Men vi har också gjort sightseeing i Philly, shoppat på outletet, sett kollibris och eldflugor, kört på mororvägen och imorgon tar vi en heldag i the Big Apple :D


För de som undrar så är min värdfamilj iväg på semester och jag och min familj kan därför bo i huset denna veckan!


LOUD

Nattuggla som jag är måste jag bara säga att Rihanna-konserten var awesomeee. Rihanna är en sån grym artist, älskar hennes självsäkra stil. Medan jag och Mican var på konserten var resten av da famillia på fotboll, Real Madrid vs. Philadelphia Union. Våra arenor ligger jämte varandra så det var perfekt.


Rihannaaa


Sen måste jag bara säga att det som har hänt i Norge är hemskt, fruktansvärt, allt.. läste det i förrgår på FB först, sen aftonbladet och sen såg vi det på amerikanska nyheterna. Så onödigt och helt ofattbart.

Reunion

Da family is here! Vi ar pa hotell i NY men aker till Philly imorgon. Efter 7 manader kanns det konstigt att se de in real life. Lite vimsiga ar de dock i det nya landet, exempel:

Pappa pratade med taxichaufforen och sa att "vilka typiska amerikanska skorstenar det finns har": smoke pipes (haha??)

Mamma har packat ner 4 langarmade trojor (till 40graders varme) och 4 par sockor (hon har bara sandaler med sig).

D maste stanna var tionde meter for att kopa en cola.

Mamma sa till M att i New York bor det lika manga manniskor som i Sverige, Micans svar "Va? 90 miljoner eller?"


:D nej, nu ska jag sova, imorgon ska jag skrala med till Only girl in the world- Rihanna- Well's fargo center!!

Imorgon




Sista skype-samtalet och chatten med syster innan vi ses imorgon. Möter de på flygplatsen i NY, wihoo!

Hett hett hett

Sommarvärmen på östkusten är krävande. För en gångs skull är jag tacksam för att de har AC inomhus överallt (annars brukar det vara svinkallt).

Imorgon ska det bli 37 °C och på fredag 39°C (och med luftfuktigheten sa de att det kan kännas som 45, ughh!)


Nästan för varmt för att sitta i skuggan!


- 2 dagar kvar tills Sverigebesök, 3 till Rihanna!


FAIL

Jag sitter och skypar med mamma och syster, och plötsligt så sätter M på någon störig musik.

Jag: Men stäng av den skitmusiken.
Mamma: Det är Rihanna.

Jag dog, haha. Bara för att nämna det så ska jag se Rihanna på lördag. Bra att jag tycker om hennes låtar då va, bra va, bra att jag överhuvudtaget känner igen dem. Nej, Rihanna är awesome och jag lägtar tills konserten :D

Sällskap

Jag skrev ju att jag hittat en tjej som bor nära, nu har jag träffat henne! Hon heter Laura och kommer från Mexiko och hon tycker att vi kan fixa fake-id:s tillsammans. Haha, men härligt att man känner till fler au pairer här ute i no-where.

Btw; 4 dagar kvar!

Pool party

Vad gör man på helgerna nu på sommaren, jo man går på POOL PARTIES! Vi var på ett både förra helgen och ett nu i fredags, och hoppas på att det dyker upp fler. Jag visste inte hur roliga pool partyn var förrän nu!


Julia kanske inte är så glad över bilden, men det var den bästa av ett par få haha

Peanut butter jelly time

Peanut butter jelly sandwich, världens lustigaste smakkombination, men faktiskt helt ok.





Längtar



Det är en vecka kvar tills min familj kommer på besök, en vecka!
Dagen efter är det Rihanna-konserten, yeeey! (Jag har förresten en biljett för mycket, om någon vill ha?)

Sen verkar det som att Emelie kommer på besök i augusti!

Och nästa vecka ska jag och Lollo se sista Harry Potter-filmen på IMAX! Jag blev så irriterad idag för J avslöjade slutet, jag har ju kämpat för att undvika det. Men självklart gick det så enkelt som att: reklamen visas på tv, jag säger att den filmen vill jag se och J kläcker ur sig hur den slutar. Men jag låtsas att jag inte hörde OCH han kan ju ha fel, eller hur?

Transformers 3

Robotar och aliens? Eller utomjordingarna var robotar? Jag var och såg filmen med mina värdbarn men annars hade jag nog inte betalat för den. Det var för mycket "krig" och jag störde mig på tjejen i filmen. Hon ändrade skor och hår varje gång de ändrade kameravinkel!

Jag har i och för sig inte sett de förra filmerna (big surprise), så jag vet inte om den är bättre om man känner till storyn bättre. Jag ger den två au pairer av fem.


Grattis Lollo

20 år! Jag är så glad att jag har lärt känna dig här, men som alltid- synd att vi inte bor närmre. 30 min och scheman som inte alltid passar ihop. Men nästa vecka måste vi ses! :)


Gud vad svårt det var att hitta en bild då, haha. Men den här hoppbilden från Central park är ju fin!

Statue of Liberty

New York och Frihetsgudinnan såklart!



Jag och Julia åkte in till NYC igår, tidigt. Det var hett ute, men vi var inte på Times Square där de flesta turisterna håller till, så vi överlevde gott och väl.

Dagens mål var Frihetsgudinnan som står på Liberty Island, så vi tog färjan som går dit och fick möta henne face to face. Tyvärr kunde vi inte gå upp i kronan (ja, de har öppnat den igen! Det är också anledningen till att det är slutsålt i månader (år?) i förväg..) Men det var ändå coolt att vara där och ta massa bilder.

Därefter åkte vi vidare till nästa ö, Ellis Island. Det var dit alla immigranter kom och fick veta om de fick komma in i landet och få sin american dream uppfylld eller inte. Jag kunde inte låta bli att också känna lite mig som en immigrant hehe. "Halsa dem Darhemma" stod det på en skylt.

Tillbaka på Manhattan tog vi subway upp till underbara underbara Central Park. Vi köpte med oss fika och satte oss i skuggan. Efter massa bilar, avgaser och folk är det så skönt att sätta sig där inne bland alla träd och gröna gräsmattor. Trots att det är så mycket folk där inne som joggar, cyklar eller ligger i gräset är det ändå så sjukt avslappnande stämning!

Innan vi skulle hem ville vi gå till slottet som ligger i parken. Vet ni hur stort Central Park är egentligen? och visste ni att det finns både ett slott, en stor sjö och en "swedish cottage" därinne? Alltså är det inte lätt att hitta och det gjorde vi inte heller när vi skulle till slottet. Vi kan skylla på tidsbrist också.

I central park tror jag också att jag såg en svensk kändis. Han kom gåendes med två barn som cyklade och på tröjan stod det Sverige. Jag liksom fastnade med blicken där. Han såg professionell ut men jag kan inte säga vem det var. Någon sportkändis kanske? Som bor i NYC? Och har barn? Nää kanske det var någon helt annan..



Mäktig!


Manhattans skyline


Jag var ju tvungen att visa att Sverige var in da house


Har vi snapple hemma? Godaste!


Guess who

Kan ni gissa vart jag har varit och vem jag har träffat idag? Här får ni en hint ;)


Det är inte så lätt..

Jag får verkligen spel just nu, ingenting funkar! Jag och Julia bestämde tidigare att vi skulle göra något ikväll, något kul. Vad gör vi? Jo, klockan tio i tio sitter vi vid fejjan och har fortfarande inte kommit fram till något.

Missförstå mig inte, det är inte så att vi är veliga och inte vill göra saker. Vi är inte kräsna, vi åkte ju till NY mitt i natten, efter festande och ingen sömn på ett helt dygn. Men ibland så går det inte.

Julia bor 40 min från mig. Därför måste vi bestämma vad vi ska göra, eller snarare att vi ska göra något, innan vi träffas. Det är alldeles för långt för en av oss att köra hela vägen till den andra, för att sedan inte göra så mycket innan den där ena av oss kör hem igen.

För det andra så är vi underage, vilket är det sämsta (värsta!) här. Jag har inget riktigt fake-id heller, än. Så vad ska man göra en fredagskväll när man inte kan gå till en pub eller gå ut och dansa?

För det tredje, så har vi våra värdfamiljer. I alla fall jag måste alltid höra mig för innan jag tar bilen någonstans. Vilket betyder att jag inte kan köra någonstans och sen spontant bestämma mig för att sova där, om jag nu skulle vilja det. Det gör det i alla fall lite mer komplicerat.

Skulle vi nu trots allt bestämma oss för att ta oss in till city för att försöka komma in på en klubb, så är ingen av oss två tillåtna att köra bil downtown. Det går inga tåg tillbaka så sent heller, vilket alltså gör att vi är fast här ute i Pennsylvania-skogen.

Jag gillar verkligen Philadelphia. När man åker in till city på kvällen och ser skylinen och de upplysta båthusen längs med floden är det verkligen AMAZING. Man kan inget annat än att älska staden då, men ibland suger det att allt ska vara så komplicerat.


The Hangover part II

Bio med min nya sydafrikanska vän Carissa (inte hon som bodde 1 min ifrån mig, henne har jag inte träffat ännu), vi såg: Baksmällan 2.

Eftersom jag inte har sett ettan av Baksmällan, så kan jag inte jämföra, men jag har känslan av att ettan är bättre (am I right?). Jag kunde nästan känna hur de repeterade saker från förra filmen fastän jag inte har sett den.

Det var inte så att man skrattade rakt ut, som på Bridesmaids (se den!). Men ja, den var väl inte dålig heller. Handlingarna är väldigt crazy!

 


Sommarschema

Jag tänkte att någon säkert vill ha en uppdatering av hur mina jobbdagar ser ut nu på sommaren. Barnen är ju inte i skolan längre och deras "camps" har inte börjat än. Ni vet alla barn i USA åker ju på sommarcamp som kan vara antingen som dagläger eller där de bor borta hela veckor.

Jo, vi har ett schema med tider som vi följer varje dag. Jag börjar jobba klockan 9. Då ska J och L äta frukost och göra sig iordning, klockan 10 ska de läsa, sedan göra lite matteuppgifter mm, sedan träna (röra på sig) innan det är dags för lunch. Därefter åker vi till poolen, de leker med kompisar eller gör något annat kul. Sedan gör jag middag och efter det så "slutar" jag runt 6.30 18.30 (här blev det amerikanskt haha), eller tidigare om jag behöver det.

Det är väldigt enkelt eftersom jag inte behöver göra så mycket. Bara se till så att pojkarna gör det. Men visst föredrar jag ju när jag har ledigt på dagarna!


7 månader

Åhh my gawwd, jag..kan..inte..fatta.. att jag har varit här i 7 månader nu. Men om man tänker efter så är det faktiskt 5 månader kvar, minst. Och jag kan faktiskt säga att Philly is growing on me, hela tiden :)




Jaa

Nu blev jag glad! Jag "hittade" en au pair som bor 1 min från mig. Yees!

Jag har ju i och för sig inte träffat henne ännu, vi kanske inte passar bra ihop alls. Men ändå! Enda sedan jag flyttade hit har det varit lite frustrerande att det inte finns några au pairer nära. Alla mina vänner är ju kvar minst 30 min bort. Men nu kanske jag har någon att umågs med på kvällarna, let's see!

Welcome America

USA:s födelsedag, som de kallar det, var party on the Parkway! Typ som en folkfest om man ska låta svensk.

Jag tog tåget in till city och mötte upp de andra tjejerna. Vi var nästan de enda som var lite uppklädda med USA:s färger, och vi är inte ens amerikaner haha! Fast senare så såg vi fler människor som var mer patriotiska.


Jag, Captain 911 och Julia


Det var alltså lite som en gatufest längs med Ben Franklin Parkway, som leder hela vägen till The Art Museum. Det bästa var nästan att man fick så mycket gratis- Wawa's isté, t-shirt, keps, frukt, mm. Sen lyckades jag åka gratis med tåget- fram och tillbaka, sånt höjer alltid humöret hehe ;)

Något annat roligt var en scen där hela folkmassan dansade tillsammans, alltså alla gjorde precis samma danssteg och rörelser, vi också! Önskar att jag filmat det för det var sååå kul. Här är musiken iallafall:


Den som sjunger säger vilka danssteg man ska ta!



Michael Jackson lever visst det!

Sen satte vi oss på gräset och väntade på att konserten skulle börja. Artisterna var väl inte mina favoriter precis (Earth Wind & Fire, Estelle o sen har jag glömt resten), men ändå härlig stämning med glada amerikaner.

Avslutningen var fyrverkerierna, nja lite av en besvikelse. Trodde det skulle vara mycket mer/häftigare. Eller så stod vi för långt ifrån.




Jag känner hur många au pairer som helst nu känns det som, idag var vi från Tyskland, Sydafrika, Peru, Belgien, Schweiz och SVERIGE


Fireworks!



Men dagen var toppen! Grattis på födelsedagen USA (haha).


U, S and A

You just gotta ignite the light,
and let it shine
Just own the night,
like the 4th of July




Hemma efter en heldag i Philly, skriver mer imorgon!


4th of July

USA:s största dag att fira: 4th of July, Independence day!

Nu bär det av in till city för att fira med bl.a. den största gratis-konserten i hela USA och fyrverkerier ikväll. Jag är taggad!



Dåligt slut

Fy fy fy.. gårkvällen fick ett dåligt, hemskt, förfärligt slut. Det hände inte mig eller mina vänner något, men vi var där och den bilden när jag kollade ner mellan betongväggarna på andra våningen kommer att sitta i min hjärna ett tag framöver.

From the Jersey shore


Sista dagen på stranden, men efter över en vecka känns det ok att åka hem imorgon! 

Det bästa här är frukost på ett ställe vid bukten. Deras amerikanska blåbärspannkakor är heaven! Synd att de är så himla goda för jag blir alltid proppmätt och på stranden vill man ju känna sig liite smidig.

På tal om stranden- jellyfish! Idag låg det några s-t-o-r-a magneter, jag menar maneter, i vattnet, fy. Men man varnar varandra. "There's a jellyfish behind you", sa en man. "Waaah", säger jag och tar ett skutt fram i vattnet, "-they're scary". Lite längre bort ser jag en unge peka i vattnet, grimasera och skrika "Jellyfiiiiish!!", innan han i nästa sekund är på väg in mot land. 

Ikväll cyklade jag för att kolla in Sea Isle's got talent. Alla sjöng så man kan väl kalla det en sångtävling. Lite roligt var att jag blev stoppad av polisen när jag skulle cykla tillbaka. Hej hej varför vinkar du hann jag tänka innan jag såg att det var en polis. Man fick inte cykla där jag cyklade "but you can walk here", sa polisen. Ja då fick jag göra det då för man bråkar inte med den amerikanska polisen.

Suri Cruise

Kan ni gissa hur gammal flickan på bilden är?



Svar: 4 (egentligen 5 år, men bilden togs tidigare). Klackskor och napp känns ju som en helt vanlig kombination..

RSS 2.0