Vardag

Även jag har en vardag.. så måndag och tisdag har det inte hänt så mycket. Värdfamiljen är fortfarande bästa någonsin, och jag har ingen hemlängtan, men vädret hade kunnat vara lite roligare! Det var ju jättevarmt för någon vecka sedan och nu känns det som vinter igen. Blää.. kom igen Pennsylvania, vår tack!


Awesome

Philadelphia 76ers vs. Sacramento Kings

Gud vad basket är kul!! Detta var min andra match och denna gången var jag mer inne i spelet. Även om sixers återigen förlorade (någon beskrev det väldigt bra - "you suck!", haha) så var det väldigt underhållande. De är verkligen bra på att tagga till publiken för i pauserna är det fullt ös och stämningen är toppen.


Här satt vi! (dock såg man mycket bättre än vad det ser ut som på bilden)


Pizza night

Full fart hela dagen! Var ute och sprang imorse, känner mig alltid så duktig när jag gjort det, sen åkte jag för att träffa I och S. Vi körde runt för lite ärenden ända fram till vi körde till mig och började förbereda för "gästerna". Hade huset för mig själv ikväll så hade bjudit över lite tjejer (hade frågat v-familjen innan då). Jag har en förmåga att alltid få hit mer än vad jag räknat med- det blev dubbelt så många som jag hade tänkt. Men vi hade jättekul, pizza, en uppskattad kladdkaka, biljard och hip hop. Imorgon- NBL match i Philly!

Bowling n' Applebees

Kvällen tillbringades med ett gäng au pairer + två amerikaner. Först bowling som började braaa, fick kommentaren "wow, i didn't expect that" när jag satte alla på första, men sen gick det lite sämre. Sen vidare till Applebees och eftersom jag redan ätit middag så blev det en efterrätt. Alla var väldigt förundrade över min Audi när de såg den ;)

Bra kväll, jag älskar helger!


Franco Sarto

Fyndade dessa Franco Sarto-heelsen på Outletet, 70% rea!





















Godnatt

Nej nu lägger jag på. Tänkte skriva ett intressant blogginlägg här, men jag är alldeles för trött och det blir bara en tråkig röra. Så tänkte jag att "nä nu lägger jag på" (haha?). Trött var det ja..


Förresten dagens roliga:
På en baby lotion-flaska: "Keep away from children". hahaha

Pancakes

Brunchade på IHOP med Stefi och Lisa. Det blev amerikanska blåbärspannkakor och hot chocolate :D


Life's unfair

Fyfan vad hemskt. Kom hem från college för en stund sen där vi fick reda på att en kille i vår kurs hade dött- han var en av de två som dog i chinabuss-kraschen. Den som jag skrev om för någon dag sen. Jag har ju sett honom i klassrummet varje vecka, men idag var han inte där..


Tiles


Tiles and patterns in the Magic Gardens


Social security card

Nu har jag ansokt om ett social security card, ska bli en riktigt amerikan! Haha, nejda, men det kan tydligen vara bra att ha det dara numret. I vantrummet var nastan all text pa spanska och de flesta sag ut att komma fran typ Mexico. Men tycker det ar lite skrammande att man alltid ska fylla i vilken "ras" man ar, why liksom??

Ursakta for att det saknas bilder och svenska bokstaver, men nu ar datorn klar sa ska hamta den senare idag!

Happy B-day

Grattis till mamma och Mican!!!

Skulle satt in en stor bild pa er har, men min dator ar hos "the computer guy". Hoppas anda ni far en toppen fodelsedag! :)

We're just watching

I fredags var det upp till 26 grader har!! Och jag fick arets forsta solbranna- i mars :) Nu ar det dock lite kallare, men varen kommer snart sager de!

Igar var jag inne i city med Kat, var nere pa South street dar det sags finnas lite mer "crazy people". Jo, haha, nastan varannan bil var en polisbil, fast det var anda ratt lugnt dar. Jag at min forsta Philly cheesesteak och vi sag the Magic gardens ocksa :)

Idag var jag och Irantzu pa Outletsen. Dagens roligaste: vi var inne i en affar och kollade pa klockor, sa kommer butiksbitradet och fragar om vi behover hjalp med nagot, Irantzu sager: "No, we're just watching", hahahah!!! och det roligaste var att hon var helt serios ocksa :D (watch=klocka).


Virus!!

Stralande sol och helg- firas med virus pa datorn, how could it happen?? :(
Naja, man ska val anda inte sitta vid datorn nar det ar sa fint vader..

Very safe china bus..

På nyheterna sa de att en av chinabussarna mellan New York och Philadelphia hade kraschat och två personer, som satt längst bak i bussen, hade dött. Jag tänkte direkt på att det hade kunnat vara jag och mina kompisar när vi åkte med de. Vi satt också längst bak i bussen.

Bara för någon dag sen hade en annan chinabuss också kraschat och då hade 15 personer dött! De bussarna alltså.. det är extremt billigt, men säkerheten är inte på topp. När vi åkte upptäckte vi ju att det var lite annorlunda också. Har hört att dörrar har öppnats under färden och allt??

Kanske ska ta någon annan buss än the chicken bus (de är alltid fullpackade) nästa gång?


2011

Jag vill ska:

* Gå på Broadway show
* Besöka Madame Tussaudes
* Ha picknick i Central park
* Besöka Washington, Florida, Kalifornien, Boston, Chicago, Las Vegas, mm.
* Se NHL match
* Six Flags i New Jersey
* Jersey shore på sommaren
* Museum i Philly
* Åka på roadtrips

Listan kan göras lång, USA, I love you.

Love Philly

Dagen började rätt kul eftersom jag och Irantzu körde runt i den mindre trevliga orten Norristown utan att hitta tågstationen. Tur man var där på dagen för det stället asså.. varannat hus har ju en soffa eller annan möbel slängt utanför dörren. Men sen hittade vi, eller ja, den hittade oss kändes det mer som och vi åkte in till city.

Lunch i Chinatown, St. Patricks day paraden, och ännu lite turistande är vad vi hunnit med. Jag börjar hitta ganska så bra där nu tycker jag. Vi kom också på att om man är vilse, så är det bara att ta upp kartan och se lite frågande ut, så kommer det någon och förklarar vägen. Funkade varje gång!



Tadaaa, at the famous love sign!


Street stop


Träffade nya kompisar på gatan!


Kat också. Nämnde jag att de var basketspelare?


Swan Lake in Philly

Philadelphia var galet idag!

Började redan på tåget jag åkte in med. Det var fest! Fullt med gröna och glada människor som skulle in till Philly. Eftersom man firar St. Patricks dag denna helgen ska man klä sig i grönt (har något med Irland att göra).

På stationen mötte jag upp Kat, min vän från Nya Zeeland och vi gick mot Kimmel Center för att se Swan Lake- min första balettshow! Det blev bokning av biljetterna igår kväll men är så glad att det blev av för dagen blev super :) Föreställning var toppen!

Efteråt åt vi sandwiches från Subway och vandrade runt lite, bl.a. bort till Rocky statyn. Philadelphia var verkligen på topp idag och det gillar vi. Imorgon åker jag in igen för au pair brunch i Chinatown samt kolla på paraden!

Förresten inatt ställer man fram klockorna här i USA, så nu blir tidsskillnaden 5 timmar tills ni också ställer fram de i Sverige.


Nuclear power plant

Vid outletset kunde man också se the Nuclear power plant som är med i Simpsons (där Homer jobbar haha), dvs. ett kärnkraftverk. Stooora var de också!




Springfield Nuclear Power Plant


Premium outlets

Här i närheten ligger Philadelphia Premium outlets med etthundrafemtio affärer med rea! Love! Jag och Irantzu åkte dit idag och även om vi inte hann så mycket så hittade jag en scarf och en mascara. Alla affärerna ligger utomhus, så det är som ett "outdoor mall". Kommer absolut åka hit flera gånger :D



Vem har snyggaste bilen på parkeringen? (a)


Mc Födelsedag

Hur firar man ett födelsedagsbarn i USA? Man kör till McDonalds! Idag fyllde den äldsta 12 år och det firade vi med att köra mcDrive och han fick beställa vad han ville. Det var en höjdpunkt för de äter tydligen vääldigt sällan på McDonalds här. Är vi inte i Amerika? Hehe..


Jag drack en milkshake med mintsmak som såg ut såhär (lite godare). Finns bara under en begränsad tid nu när det snart är St.Patricks day. Gott! Och säkert ännu godare om man gillar mint mer än vad jag gör.


On the radio

På radiokanalen jag lyssnade på tidigare idag så spelade de plötsligt låten The Look med Roxette (Per Gessle & co). Såå skönt att få höra en svensk röst här, även om de sjöng på engelska.

Haha, nej skojar bara.. Men de spelade Roxette ^^


Fettisdagen

Finns det några semlor i USA? Svaret är Nej! Kanske på något svenskt café någonstans här i USA, men inte här i närheten.. Jag och Elin ska dock troligen baka själva denna veckan, så vi får hoppas det blir gott!

Det är nu man lär sig vad som är svenskt och inte. Man lär sig vad som saknas och inte. Som falukorv, leverpastej, filmjölk, knäckebröd och kebab! Kebab är i och för sig inte svenskt, men vi äter ju det så mycket i Sverige så man tycker att det saknas här. Nej, det finns verkligen Inga kebabpizzor eller kebabrullar här. De vet inte ens vad kebab är :(


Lingonsylt är svenskt, men det hittade vi inne på Fresh Market. Felix lingonsylt, importerat från de svenska skogarna med en svensk flagga på topp!


Target

Idag har jag sprungit runt på Target för ärenden åt min värdfamilj! Skillnad mot förra värdfamiljen här: min värdmamma blir jättetacksam för att jag gör det, hon frågar om jag skulle kunna göra lite shopping, osv. Den förra var mer, "du ska", och om jag gjorde fel skällde hon. 

Tändstickor var det enda som var omöjligt att hitta fastän jag frågade flera som jobbade där. De visste själva inte var de fanns.. Men det mesta blev nog rätt inköpt. Det tyckte iallafall värdbarnen när jag råkade komma hem med "vanlig" (god) äppelmos istället för den sockerfria som föräldrarna brukar köpa, haha.

Senaste nytt på nyheterna här är att Charlie Sheen får sparken från Two and a Half Men. Så nu blir det One and a half..?


King of Prussia mall

Så idag var jag äntligen på King of Prussia mall för första gången, vilket nu bara ligger 20-25 min från mitt nya hem. Det är nog det största på USA:s östkust så man kan lätt så vilse där bland alla butiker, men jag och Lollo gick mest från affär till affär utan att leta. Det fanns allt från billiga kedjor som Forever 21 till dyra märkesbutiker som Gucci och Burberry. Är väldigt nöjd med det jag shoppade, kan visa sen!

Efter mallet gick vi på IMAX bio- I am Number Four. Det speciella med IMAX är att skärmen är gigantisk och ljudet är bättre så hela bioupplevelsen blir mer "på riktigt". Visst var det bra, skärmen tar ju upp nästan hela synfältet, men ändå inte såå mycket bättre än vanlig bio. IMAX + 3D får det bli isåfall nästa gång.

Imorgon har jag sovmorgon igen, sen tänkte jag faktiskt gå ut och springa i State parken som ligger precis bakom huset.. om det är fint väder :)


Det regnade (ovanligt), så var perfekt för shopping!


De har Cheap Monday (svenskt ju!) här i USA, vi hittade ett bord med deras saker på Urban Outfitters!


Thanks for a good weekend :)


B-day party

Mitt ena värdbarn fyller tolv denna veckan, så i lördags hade vi släktkalas för honom. Familjens släkt är jättetrevliga och även Lollo fick komma hit! Vi spelade biljard med deras kusiner, Sverige vs. USA, haha. Det blev 2-1 till oss. Sedan åt vi en mycket god chokladtårta.

På kvällen kollade jag och Lollo på Black Swan. Obehaglig men jättebra film, Natalie Portman är sjukt bra! Därför hon vann en Oscar ;) 

När alla hade gått och lagt sig smög vi ner för ännu en omgång av tårta + glass + choklad + Ahlgrens bilar. Jag har säkert gått upp 10 kg denna helgen :(


Jag visar mina skills


Spelade med dessa tjejerna


Smygtitt på tårtan


3 av 12

Nu idag var det 3 månader sedan jag lämnade Sverige.  Tiden går fort. När jag tänker tillbaka så kommer jag ihåg allt som hände den dagen: På flygplatsen före avresa där jag träffade Emelie och Celina. Alla timmar i flyget. Förväntansfulla. Och när vi kom fram på kvällen- först såg vi New York långt därnere från planet och sedan för första gången satte vi fötterna på amerikansk mark. Nu är vi här, och det kan vara svårt att förstå ibland. :)



6 december 2010 - hej USA


Skiing

Då blev det skidåkning denna säsongen ändå, tack vare min grymma värdfamilj :) Jag var lite nervös över hur det skulle gå först, eftersom det var ett år sedan jag åkte sist och jag kommer ihåg i början när jag ramlade heeela tiden. Men det satt i! Skidåkning är så kul!

Skillnad att åka här i USA? Hm.. kanske att folk pratar mer med varandra överallt. En kille i liften sa något om att mina boots inte var knytna. Jag kollade ner och funderade över om jag inte hade spänt de ordentligt. Halvvägs upp förstod jag att det var ett skämt.. hehe.























Bilden är dock gammal


Mardröm

Min stora skräck i detta landet- chips med lime-smak! Usch!


Au pairs

Idag har jag träffat en ny tjej här i närheten, från Spanien kommer hon och var väldigt trevlig! När året är slut kommer jag att ha kompisar över hela världen ;) Haha.

Det finns faktiskt väldigt många au pairer runt omkring. I mitt "cluster" (som är ganska stort) så finns det 55-60 au pairer. Av de är vi bara 3 svenskar. Sen finns det hur många tyskar som helst, och en stor del brasilianare.

Och det finns mer au pairer än så, det finns ju de som åker med andra organisationer än min. Men de umgås jag inte med. Hahaha, skojar Lollo ;D


Limousine

Nu börjar jag bli sugen på New York igen :D

Något jag aldrig kan få nog av är alla tuffa limosiner man ser där, som påminner om hur flashigt vissa lever. Jag kommer ihåg när vi alla au pairer från förberedelsekursen var där på den guidade turen. Vi gick förbi en limosin som stod parkerad och började ta massa foton jämte den. Då öppnade chauffören dörren och var jätteglad och ville att vi skulle hoppa in och alltihopa. Alla au pairer blev glada och exalterade, tills vår guide kom där "NO NO NO, come on girls!". Haha.




Denna var det som ville öppna till oss! (bilden ovan)





Sushi

Mitt arbetsschema är så himla slappt. Denna veckan jobbar mamman från hemma, så hon sa att jag kunde sova ut hela veckan och då jobbar jag alltså bara från ca 15-18 varje dag :O Men jag ska försöka hjälpa till så mycket som möjligt ändå!

Idag träffade jag Elin för lunch, det var längesen vi sågs, men nu sen min flytt bor vi bara 10 min ifrån varandra! Jag åt sushi, känns lite exotiskt sådär haha.

Förresten, svaret på min viktuppgång: 4 kg. Trodde ni inte va? Inte jag heller...


RSS 2.0