Cape May

Sista dagen at the shore- imorgon kör vi tillbaka till Collegeville, eller ja, Collegeville och Collegeville, vi bor ju t.o.m. utanför Collegeville, nästan i skogen, så vet inte vad jag ska kalla stället haha.

Vädret har varit strålande och jag skulle kunna bo här hela sommaren.. Jag har nästan läst klart Elsas Mode (som är den enda bok jag tog med mig från Sverige) och tänkt att jag vill bli lite som huvudkaraktären Elsa. Och någon gång i livet bo i en etta i New York! 

Efter stranden idag var vi nere vid New Jerseys nedersta punkt, Cape May, och åt sea food (vad heter det på svenska? havs-mat?). Det var kul när L kom tillbaka från toaletterna, så sa han "The sink don't work". "Doesn't", rättade hans mamma honom. "It don't work", skämtade han. "Where do you get that from?", frågade mamman honom. "It's Nicolina's fault!", sa L. Haha, de tar tydligen efter min, inte helt felfria, engelska.


Stranden

Sea Isle är awesome! Jag har fått en ganska så fin solbränna (eller nej vad jag ljuger, jag är lite halvröd/bränd men äh ändå!) och njutit av att inte behöva tänka på så mycket. Jag kom på att jag sparar en hel del pengar också när jag bara hänger med värdfamiljen haha. Imorgon ska jag upp tidigt och springa längs stranden, sedan äta frukost, ner till stranden och sola, träna Cooper gå i koppel lite och jag kunde låna en cykel så jag vill cykla och köpa glass!! Jag har inte cyklat sen jag kom till USA, fem månader sen (men det är nästan omöjligt ändå eftersom de inte har några cykel/gångbanor..)!


Yaay!!

Nu är det bokat: den 23 juli, i Philly- Rihanna!!



Beslutsångest

Vad det än handlar om så får jag beslutsångest när det gäller att välja mellan två saker! Nu gällde det om jag skulle följa med värdfamiljen till strandhuset imorgon eller stanna hemma över helgen (Memorial weekend).. Om jag stannar här kan jag hitta på en massa roligt med de andra au pairerna. Men.. det blir Jersey shore! Ibland behöver man lite kvalitetstid med sin värdfamilj, och denna helgen passar faktiskt bra :D

Imorgon eftermiddag alltså- the shore!


Lose yourself

You better lose yourself in the
music, the moment
You own it, you better never let it
go



Amish paradise

Kolla vad jag hittade! Ni vet amishfolket som bor här i närheten? Detta beskriver deras liv på ett kul sätt. En parodi på "Gangsta's paradise". Ärligt talat så gör folk lite narr av de. Men de lär väl aldrig få se detta ändå eftersom de inte har elektricitet! Detta känns så "Pennsylvania"..



Good bye party

Det blev inget universitet idag (jag får sluta skriva vad jag ska göra i förväg för planerna ändras alltid haha). Istället var jag på Claudias good bye-party. Hon åker på onsdag! Det är lite sorgligt för Claudia är en sån som känner alla, kanske inte så konstigt med tanke på att hon varit här i 2 år, så vi var rätt många där.

På tisdag blir sista hejdå:et som firas på karaoken!

En rolig sak: Min värdfamilj försökte skaffa mig kontaktuppgifter till en norsk biljonärs son som bor i Philly, HAHA!!


Sunny day


Soligt ute idag! Jag och tre av mina tyska vänner hade picknick i en park, hyrde trampbåt och på kvällen satt vi på en uteservering i Doylestown. Inte så illa när man väntat sig världens undergång? Vi håller på att planera in Rihannas konsert, Niagarafallen och Six Flags. Imorgon kanske vi ska spana in status-universitetet Princeton!


Judgement day

Idag är det tydligen jordens undergång! Jag har faktiskt inte hört så mycket om det, men andra här säger att det är jättemånga som varnar för det och sätter upp skyltar och allt. Vi får se om vi fortfarande lever på söndag. Godnatt USA, god morgon Sverige!

Lite onödigt ja..

Om man betalar 145 dollar för att endast FÄRGA håret så borde det väl bli perfekt? Fan..

I went to..

Ulta! Jag tyckte ju inte mitt hår var fint.. så idag gick jag lite små-desperat till Ulta (kedja som har allt inom hårvård, kosmetika osv.) där jag hittade lite produkter för att få det "bra". Egentligen vill jag inte lägga mina au pair- pengar på dyra hårvårdsprodukter, men jag hade rabatter där så det var väl inte hela världen :)


Conditioner, leave-in treatment, silverschampo och plattång (!)

Happy Bday Dennis

Grattis till lillebrorsan som inte är så liten längre, 18 bast! :D


BUMPERS please

Bowling med värdbarnen var kul! Dock blev det lite fel när Jack döpte oss till "Me", "Luk" och "Nicolina". Vi skulle sätta upp galler, men hur gör man det? Så jag råkade trycka på en knapp som kopplade mig till receptionen. Hon var helt galen. Hon frågade vad barnen hette, men varför ska hon veta det tänkte jag och det blev lite missförstånd. "WHAT'S THE KIDS' NAMES?", skrek hon. "JACK AND LUKE!", skrek jag tillbaka. "Actually, it's Me and Luke", ändrade jag mig till, "Me and Luke want bumpers", HAHA. "I'm Nicolina, the others want bumpers", sa jag till slut och det löste sig. I kassan när vi betalade senare gastade hon om några andra barn "They are monsteeers, really, they are!" sa hon helt seriöst till mig och en annan mamma. Ok? 

Hemma gjorde jag svenska pannkakor till lunch, som de inte tyckte om. Älskar inte alla barn det? Nu kan jag inte laga det igen ju..

Sen åkte vi och såg Fast Five, andra gången för mig! Ni som har sett den, ni missade väl inte sista scenen som kommer efter de visat lite av eftertexterna? Det var rena slumpen att vi inte missade den sist jag såg filmen, eftersom vi sölade oss och nästan hade gått ut när den kom. Som idag lämnade flera biosalongen igen innan de visade den. Den är viktig!! :D


Haircut

Fy för hårfrisörer här i USA. Jag har varit på tre olika ställen nu och blir inte nöjd nån gång, jag har fortfarande slitna toppar.. Fast ska ta och lägga slingor i det om någon dag så då kanske det känns finare!

Imorgon verkar bli en rolig dag, pojkarna är lediga från skolan så vi ska bowla och se Fast Five på bio. Jaa, jag har ju redan sett den, men vad gör man inte för sina värdbarn? ;)


Fint hår en gång i tiden...

Culture Fest

Denna månadens cluster meeting var en "culture fest" där de visade lite saker från olika länder och vi au pairer var där och hjälpte till. Eller ja, hjälpte och hjälpte.. jag träffade iallafall massa folk jag känner. Senare såg jag och Lollo Bridesmaids på bio- mycket rolig film!


Baltimore

Good morning Baltimore (som ligger i Maryland)! Jag, Wiebke, Lisa och Thais åkte buss dit i lördags och vi spenderade rätt mycket av tiden på just bussarna. Innan man kom in i centrum med lokalbussen åkte vi igenom lite ghetto-områden. Det var bara mörkhyade folk vi såg och även på bussen. På Starbucks spelade de "gangster/ghetto-musik" (vi frågade en pojke på bussen vad han lyssnade på och han sa just "some gangster music", haha).

Men det var så kul för vi visste inte riktigt var vi skulle hoppa av, här, säger någon. Då stängs dörrarna och vi håller på att missa det, men då börjar alla i hela bussen humma om att detta var bästa stället att gå av på och hojta till föraren. Alla bussåkare blev plötsligt engagerade, väldigt amerikanskt haha.

När vi åkte in till Baltimore körde vi också förbi den största kyrkogården jag någonsin sett. Den var helt enorm så det går inte ens förklara!! Lite otäckt på något sätt, tänk att gravar är det enda du ser så långt ögat räcker!

Bussresan hem var också bäst, jag tror jag dog ett antal gånger. "You went two hours with bus... from Germany?!" helt seriös fråga, HAHA. Jag älskar att folk är så öppna här, hela bussen brast ut i gapskratt och jag tror alla lämnade den med ett leénde på läpparna :)


Helt ok att öppna fönstrena i bussen


Hamnen var rätt fin :D


Kanonkul?


Vakter fick leda oss tillbaka till busstoppet!


S'mores


Jag och Lollo käkade smore's på Cosi. Man grillar själv marshmallows och lägger det på ett grahamkex med choklad som smälter. Mums! Imorgon blir det nya äventyr, då ska jag faktiskt till Baltimore!

Chill

Vi har sommarvärme!! Svensk sommarvärme dock- här kommer det att bli ännu varmare om någon månad. Så om dagarna chillar jag mest omkring utomhus.

Ikväll var jag och såg Fast Five! Lika grym som de andra filmerna såklart och med tanke på slutet så lär det komma en till ;)

Pretzel

Detta är en pretzel!


En mjuk pretzel. Det finns hårda också, vilka är typ som våra
salta pinnar, fast formade som kringlor. Tror inte det finns en enda amerikanare som inte äter pretzels..!


Madame Tussauds

Så jag och min kändistokiga New Zeeländare Kat var alltså på Mdm Tussauds vaxkabinett! Det jag var mest förvånad över var att alla kändisar var så smala, man ser ju upp till de, så vissa kändes rätt klena. Den som förvånar mest är nog Lady Gaga och det har jag hört innan också. Hon var mycket mindre än vad man trodde fast att hon hade jättehöga klackar. "Is this Lady Gaga?" frågar någon misstroget och granskar henne nerifrån och upp, haha.

Här kommer lite bilder, lägger fler på FB!


Jag och Edward.. eh, jag menar Pattinson.


Obamas ständiga sekreterare!


Fick Elvis Presleys autograf


Usher!


Mosad av the hulk!


Sjöng "All the single ladies" med Beyoncé

Vi gick också igenom något som skulle likna Scream 4 filmen, satan i gatan vad vi skrek. Tur jag inte sett filmen innan haha!

No place in the world

...that can compare, put your lighters in the air, everybody say yeah yeah


Vi träffade kändisar på Madame tussauds, satt i solen på times square-trappan, träffade svenskar, såg en filminspelning som vi stalkade och sedan när de började filma så "råkade" jag och Kat gå förbi vid varje tagning så vi måste finnas på varje klipp. Jag blir sur om vi inte kommer med haha! 



Vi såg den nakna cowboyen och en massa andra New York-typer. Vi försökte komma in i MTV-studions byggnad, men då kommer en vakt och säger att nej, de filmar bara på veckodagar. Vi fick fråga runt för att veta var det låg, det fanns inte ens någon skylt utanför.



Vi besökte världens största varuhus, Macy's och den rulltrappan de hade där såg ut att vara världens äldsta, i trä! Vi åkte igenom alla våningar och åt sedan Ben & Jerry-glass på the 4th floor.





När vi skulle hem var våran buss försenad och vi blev allt mer och mer stressade när bussen aldrig stannade utan körde runt för att hitta en parkering i Philly, mitt tåg går fem minuter före Kat's men till slut blir klockan 8.25 och jag ger upp hoppet..

Kat har 4 minuter på sig för att hinna till sitt när bussen stannar. Vi är först ut ur bussen och faaaaan vad vi sprang- rakt över vägen och in genom centralstationen. Kat först och jag hack i häl med andan i halsen, typ "Kat...(pust) wait..".

När vi kommit till mitten av den stora byggnaden stannar hon. Vi har sprungit åt fel håll. Sen går det minst lika snabbt tillbaka åt andra hållet enda tills vi kommer fram till tavlorna med tågtiderna. Mitt tåg är 4 minuter försenat= jag kan hinna!! Vi rusar vidare och vid min rulltrappa upp skriker vi hejdå till varandra och jag kommer upp och lättnaden sköljer över mig när tåget nästan precis rullar upp! Kat skickar ett sms att hon hann på sitt också.



ÄVENTYR!

Detta var söndagens NY lite kortfattat, lägger upp mer bilder på fejjan!


The Big Apple


Favoritstaden framför allt? Ett inlägg kommer imorgon, när jag har fått min skönhetssömn (igen).


This is how we do it

Jag har varit så sjukt upptagen hela helgen så här kommer en snabb uppdatering på vad jag har gjort: Jag har sagt hejdå till Jannie (buhuu), varit på konfirmation, varit på riktigt amerikanskt house party (världens bästa, precis som i filmer var det), flirtat till mig en gratis pretzel på Philly pretzel factory (var så stolt över det haha), varit på Outletet igen, haft min 5-månadersdag i USA, hjälpt till med family party och IMORGON BLIR DET NYC med Kat äntligen!!

Allt detta har hänt på 3 dagar, hur hänger det ihop? Nu ska jag se om jag kan smita ifrån familjepartyt här för att sticka iväg och träffa lite friends :D Äh, behöver sova, kom på att jag måste upp kvart i 6 imorgon för att hinna med tåget in till city, så stannar hemma och planerar lite inför imorgon istället, verkar som det blir Madame Tussauds!

Lauren



ÄLSKAR min nya tröja från Ralph Lauren. Orange gör dagen lite gladare (inte för att jag brukar ha tråkigt, men ändå).

Nu måste jag sova, det känns ju lite pinsamt att säga att värdbarnet var tvungen att väcka au pairen, vilket hände mig igår. Panik! Nu får jag börja ställa två väckarklockor igen.


Such a sure thing

Har äntligen hittat min favoritkanal på radion här- the Heat! Jag har fått en liten crush på denna låten:


Miguel- Sure thing


Min (nya) hobby

Denna helgen shoppade jag upp hela veckolönen! Grymt!
Detta är en liten del av allt nytt i garderoben..


Sommarskor! Dessa hade varit perfekta till studenten... från Fergalicious by Fergie.

 
Något oranget..


och något från HM:s Conscious collection!

Da house

Jag hade ju glömt att visa hur huset ser ut! Tadaaa:


Tog bild på det igår eftersom de hade trädgårsarbetare här som fixade till det :D


Uppfarten och brevlådan


Här väntar vi på skolbussen!


Liten del av en stor baksida

Ja, jag känner mig som hemma här, värdfamiljen är toppen så det gör ju mycket. Visst är det fint?


Tomorrow!

Vill ni se hur huset jag är au pair i ser ut? Kolla in imorgon så lägger jag upp bilder! Haha försöker locka lite läsare här va..


10 års väntan

Någon som har missat nyheten om att Usama är död? Amerikanerna är glada, de firar. Och jag förstår dem, (jag förstår inte de svenskar som tycker synd om Usama som inte fick någon rättegång, wtf?? Jag hade fått ont i magen, tänk på alla de liv han tog när han planerade 11/9 attentatet, ofattbart!).

Grannen jag träffade imorse sa dock att hon inte visste om hon skulle vara glad eller ledsen, för nu kommer de kanske att attackera USA igen. Jag förstår det också och hon har rätt, det kanske aldrig tar slut. Men bin Laden kommer jag aldrig att skänka en sorgsen tanke till.

Come and go

Denna veckan åker en av mina vänner här hem och det känns så jobbigt. Igårkväll var vi ute på party downtown, (vilket för övrigt var sjukt kul!!), och sedan hängde jag med Jannie fram tills idag eftermiddag. Hon får inte åka! :( Alla kommer ju att åka hem förr eller senare och det kommer bli så jobbigt när de åker en efter en..

Till de som funderar på att åka som au pair: var beredd på ett år med massa blandade känslor!!

RSS 2.0