Börjar tröttna

Nej nu börjar jag tröttna på det här, det känns tillräckligt. Det kryper i kroppen och jag känner mig instängd!

Vad jag menar är att jag vill göra annat än att spendera all tid med värdfamiljen. Visst, vi är vid härliga stranden, men jag har inga kompisar här. Det blir liksom familjeliv och det är inte direkt det som jag vill göra. Jag längtar tills vi åker tillbaka till Collegeville, även fast det skulle jag aldrig säga till dem. De är så snälla och vill att jag ska ha kul också. Men om tre dagar så!

Nästa vecka är det förresten 4th of July här och förhoppningsvis blir det stort firande!

Lillegrabb

Skype-samtal mellan Amerika och Småland! Jo jag skypade med lille Isak som hade två-års-kalas idag, eller ja, vi försökte i alla fall. Han är ju så klåfingrig så först försvann kameran och jag hörde hur de försökte stoppa busungen men till slut så bröts hela samtalet.


Mitt lilla gudbarn- yes I'm the godmother! En stolt sådan!

I tidningen


Midsommarfirandet hamnade i Expressen, sen läste jag någonstans att detta är det 3:e största midsommarfirandet i världen!

On the boardwalk

Fy vad jag är trött (läs: lat), så har inte lust att blogga egentligen. Det hände inget speciellt idag heller- jag åt en peanut-butter glass, haha. Peanut butter är standard här. Igår däremot kikade jag runt i de små butikerna längs med "boardwalken" (strandpromenaden?) och hittade massa saker som jag blev inspirerad av!



Jersey shore


Här spenderas min vecka!

Det finns massvis med saker som gör att jag gillar stranden på östkusten:

* Vattnet är varmt - värdfamiljen sa att det var lite kyligt i vattnet så jag var lite tveksam till att bada först, men sen när jag väl doppade mig märkte jag att det är mycket varmare än i Sverige, och det kommer t.o.m bli varmare här!

* Vågorna + surfare - jag vill också!

* Delfiner (har inte sett de ännu men de ska tydligen vara svarta!)

* Sandstranden

Ok, man kanske inte kan jämföra med Florida, men många tänker nog inte på att det är fint på östkusten också, på västkusten t.ex. är vattnet mycket kallare. Go East coast!


Sol vind och vatten

En annorlunda midsommar, minst sagt!

Fredag morgon började med att jag bussade mig in från Sea Isle City - Ocean City - Atlantic City - New York City. Jag håller på att bli riktigt duktig på USA:s ganska så kassa lokaltrafik.

Inne i NYC mötte jag upp Emelie och vi gick till vårt hostel för att checka in. Vi hade fått tag på rum på YMCA West Side och tja, det var väl inte superfräscht, men ok för en natt. När man gick i korridorerna bland rummen kändes det lite som att befinna sig på en anstalt eller något.

Sedan begav vi oss nedåt för att möta upp Emma och Sandy på Times Square. Forever 21-butiken hade en kamera ut över gatan så vi såg oss själva på storbildsskärm, yay!

Vi tog tunnelbana ner till Battery Park, längst ner på Manhattan, och det var där midsommarfirandet skulle börja! Vi var där tidigt men sakta så började parken fyllas med folk och vi hörde mer och mer svenska.



Folk började droppa in till midsommarfirandet



De hade massa svensk mat- här med äkta svensk jordgubbstårta!



Trots att vädret var mulet och trist blev det rätt packat med folk. I bakgrunden syns Frihetsgudinnan.



Oj hehe.. men vad gör man inte när alla blommor var slut? Notera att skylten är på svenska, enbart för dagen!

Men gud vad kul det var! Vi dansade runt midsommarstången, gjorde midsommarkransar, åt nypotatis och köttbullar och lyssnade på svensk musik. Folk verkade fira extra mycket just för att det var i utlandet och när vi dansade runt midsommarstången kan vi bara tänka oss hur roligt det måste ha sett ut för amerikanerna.

Lite senare drog jag och Emelie vidare för att fixa till oss inför kvällen. När vi var klara på hostellet tog vi en taxi till Pacha. Vi hade inga biljetter, men med våra midsommarkransar tog de oss för givet. Det var fullt ös där inne, massa svenskar. Musiken var perfekt mix så att vissa låtar var svenska och då sjöng alla svenskar med som galna.

Senare på kvällen kom Alcazar dit och sjöng ett par låtar. Ett sånt svenskt party inträffar nog bara en gång per år i NY!



På Forever 21:s storbildsskärm. Ser ni mig och Emelie?


Fixade inför kvällen. Vi gick runt med midsommarkransarna hela dagen så vi fick en massa blickar, frågor och komplimanger för dem!


Alcazar inne på Pacha!

När vi kom tillbaka sov vi kanske 4 timmar tills någon väckte oss genom att knacka jättehårt på vår dörr. Städerskan? Vi var för trötta för att reagera snabbare så vi vet inte. Efter amerikanska pannkakor till frukost på ett diner åkte vi tillbaka till våra värdfamiljer. Bra, annorlunda midsommarhelg!

Glad midsommar

Oj, vad sent det blev. Men jag och Emelie från Connecticut bokade hostel i NY tills imorgon, så jag har packat. Gud  vad mycket jag packar hela tiden haha! Efter midsommarfirandet i parken tänkte vi nämligen fortsätta firandet på en klubb i city, om vi kommer in! Biljetterna var slut men det går ändå. Det ska bli värsta Swedish midsummer partyt ju!

Imorgon kommer jag även att får se lite av Atlantic city eftersom jag tar bussen därifrån in till New York. Spännande! De säger ju att Atlantic City är östkustens svar på Las Vegas ;)

Till er i Sverige: glad midsommar!

Smile


"Smile, you're in Sea Isle City"

Vet ni vart jag befinner mig just nu? Strandhuset i Sea Isle. Vi stannar lite mer än en vecka, jag kommer bli taaanned. I övermorgon är det midsommar och det ska firas med massa svenskar i Battery Park, NYC- det måste bli awesome!


Lightning bugs

Det går inte att visa på bild vad jag upplevde ikväll- eldflugor! Tusen glittrande eldflugor i mörkret på baksidan av huset. Jag kunde inte slita blicken därfirån. Jag har aldrig sett eldflugor innan och deifinitivt inte så många! Det var som om någon satt upp tusen små lampor som blinkade i mörkret, men dessa lampor var levandes. Det går inte att beskriva hur fint det var, ett wow-moment :)

(Eldflugor, fireflies, lightning bugs, lysmaskar- samma sak?)


Midsommardröm


Denna fina klänningen hittade jag på Macy's! Hade varit perfekt att ha på midsommar, och även om inget är bestämt ännu så hoppas jag verkligen att det blir NYC.. Varken jag eller de som jobbade där hittade priset på klänningen, så till slut frågade butiksbiträdet hur mycket jag ville köpa den för, 15 dollar sa jag (ungefär 100 kr)- och den var min! Vilket kap, lite skillnad från när jag råkade köpa en klänning därifrån för 1000 svenska kronor (den lämnades dock tillbaka och jag skyller på att jag inte hade lärt mig räkna i dollar då..).

Yeeees

Sverigebesök 22 juli, om bara en månad möter jag upp min familj på John F Kennedy-flygplatsen i New York!! :D



Jag skriver en lista på saker jag saknar från Sverige som ni tar med, låter bra va? ;)


Adventure aquarium

Igår var jag sjuk, förkyld, och det suger såklart. Men jag har faktiskt inte varit sjuk en enda dag sedan jag kom till USA, så det kändes okej att bara vila ut.

Såhär var lördagen på akvariumet:


Kat simmade med hajar, om man nu kan kalla det "simma"- de satt i vattnet och kollade på dem


En svärdfisk. De hade alla möjliga fiskar och vattendjur: hajar, sköldpaddor, pinguiner, sälar, flodhästar, massa fiskar, bläckfisk, magneter, mm.


Föreläsning om hajar


Förvånade? Förundrade? Häpna?


Söta små sjöhästar


Kat och favoritfisken #1


Adventure


Tog färjan över till det stora akvariumet i Camden! Nu är jag sjuk och behöver sova, berättar mer imorgon om jag mår bättre.

Happy b-day Kat

Ikvall ar vi firat min van Kat's 20th birthday! Hon bor narmare city sa jag stannar har tills imorgon. Da ska hon simma med hajar och jag ska fota, spannande!

Eastern time

..efter 6 månader ställer jag om klockan på min dator till tidszonen här på östkusten (GMT -5). Smart.

Update: Men nu känns det som att jag inte längre har någon koppling till Sverige, jag är van vid att kolla klockan nere i hörnet och veta hur tidigt eller sent det är hemma, att hålla koll och veta vad ni ungefär gör vid denna tiden, och om det är lönt att kolla skype eller inte..


Nude


Dessa nya skorna kommer från Franco Sarto, deras skor sitter alltid så bra! Den beiga färgen är så snygg till bara ben och typ jeansshorts eller en sommarklänning. Sweet.

Dessvärre så har jag shoppat alldeles för mycket de senaste veckorna, så här kommer en confession: När jag kom hit hade jag med mig 5 par skor (typ ett par av varje- träningsskor, vinterskor, osv.). Vet ni hur många skor jag har här nu? 12!!


Sommardagar


Här kommer mina jobbdagar under sommaren att spenderas, vid den offentliga poolen!

Det bästa av allt är att barnen är tillräckligt stora för att bada själva. Jag kan sitta och läsa en bok eller sola ^^. Nästa vecka får J och L nämligen sommarlov och även om jag inte längre kommer att vara ledig mitt på dagen så kommer det som ni ser inte att bli så ansträngande.

Förresten, midsommarfirande i NYC, vad sägs om det? :D

Boka punkt nu

Jag pratade med mamma och pappa på skype tidigare idag- de håller på att kolla upp flygbiljetter hit. Boka nuuu! Jag har inte sett min familj på 6 månader, så ett besök hade varit på tiden :)


Niagarafallen

Efter lite nattliga bravader på fredagskvällen kom jag, Julia och Thais fram till NY. Och efter frukost på Starbucks tog vi en yellow cab (!) till Chinatown där den guidade bussturen upp till Niagarafallen skulle börja.


In the taaaxi

Det var väl vi och sen ungefär 50 indier på bussen (även vid Niagarafallen var det hur många indier som helst, vi vet fortfarande inte varför denna platsen är så speciell för de att besöka?). Men åtta timmar senare var vi iaf framme och såg ja, Niagarafallen. Vi åkte med någon båt (Maid of the Mist) så vi kom riktigt nära. Vi var också endast en bro bort från Kanada, och när vi åkte med en annan båttur korsade vi också den kanadensiska gränsen, så jag har varit i Kanada, fast det räknas inte riktigt hehe.


Julia, me, Thais

Även om det var ett billigt chinabuss-företag (taketours.com om någon är intresserad ^^) så var resan mycket bättre än vad vi förväntat oss. Reseguiderna sa allt två gånger, först på engelska och sen på kinesiska, men de var så roliga! Det var också organiserat med tiderna och allting, super verkligen, så rekommenderar!


Med Kanada i bakgrunden


Båttur genom the Thousand Islands, med fina slott på öar


Niagara falls


Blev lite blött..

Hela resan avslutades med att någon random kvinna på tågstationen hemma i Philly gav oss finaste blombuketterna. Hur konstigt låter inte det?? Men det var sant haha :D

Thumbs up



Hela resan har varit myycket bra! Nästan 24 timmar spenderades på bussresa men det var det värt. Imorgon ska jag sova ut och sen kommer en update!

See ya later alligator

and I'm off to Philly-NYC-Niagara falls


Aurielle-Carryland


Grönt är skönt! Det är inte bra att shoppa med Irantzu, vi sporrar varandra till att köpa alldeles för mycket. Imorgon ska vi till outletet, jaaa! En gång i veckan är standard.

Dagens..

Dagens vill ha: Ipod touch!

Jag behöver en, nu. Jag fick ungefär tio mejl av värdföräldrarna idag så det kan ju vara smidigt att kunna kolla det på ipoden. Jag vet det måste finnas wi-fi för att koppla upp sig, men det finns det ju typ överallt här och när man är hemma såklart. Ska seriöst fundera på att köpa en!

Devon Horse show

Förra lördagen var jag på Devon Horse show med min kompis Kim från Holland! Åh, sån hästnörd som jag är så var det härligt att se ryttare, hästar och känna doften av häst :)

Det var ingen super "horse show", men vi såg iallafall en hoppklass och någon bedömnings-tävling av några amerikanska hästraser.

Jag granskade ryttarna i hopptävlingen och jämförde med Sverige:
- Majoriteten använder vojlock och inte schabrak
- Nästan inga hästar hade benskydd
- Ryttarna var väldigt försiktiga med hjälperna och hade lätt sits- de såg ut som nybörjare (fast det var de ju inte)
- Hästarna gick med sänkta huvuden och var inte alls som de hetsiga hästarna på tävlingar hemma utan jättelugna
- På prisutdelningen kom de in gående jämte hästarna (som inte längre hade sadel på sig)


Hej här kommer jag..


Devon horse show är tydligen USA:s största och äldsta utomhustävling där flera olika hästraser deltar


Liten amerikansk marknad- "country fair"


The winner takes it all..


Drömhästen (superglansig in real life)

HAHA, nu såg jag att hästen på översta bilden (typ den enda jag fotade när de hoppade) är samma som vann!


But I might..


Lite nytt från i fredags! Jag kan ju säga att de vita shortsen inte såg så fina ut efter i lördags kväll. Men med lite tvättmedel och en massa andra hjälpmedel ser de nästan nya ut igen!

Till helgen bär det av till Niagarafallen och det kommer bli crazy!! Vi ska dra med våra packade väskor på party på fredag kväll, sedan kl 2.40 på lördag morgon tar vi bussen till New York från Philly. Klockan 8 går bussturen från NY upp till Niagarafallen (forfarande i staten New York). Vi kommer vara döda, men förhoppningsis kan man sova på bussen!

Och min fina tatuering skrubbade jag bort i veckan, den höll visst inte så länge.. ^^

Phillies game

Phillies vs. LA Dodgers


Nu har jag varit på min första riktiga baseboll-match! Att komma ni på stadion var rätt häftigt, nästan lite svindel där uppe där vi satt och läktaren stupade nedåt. En massa folk var det där också och det är bara en vanlig tisdag.



Men jag kan säga att jag kommer nog aldrig att bli ett baseboll-fan. Reglerna är komplicerade (kan man inte de så har man ingen aning om vilka som leder) och hela spelet varar i ungefär tre timmar. Fast vi hade kul ändå :)

Så hur slutade matchen? Nja, Phillies förlorade..


Nanny

När jag checkade in äldsta värdbarnet på skolan idag (sen ankomst) så lät det såhär:

Receptionist: You have the cutest nanny Jack.
Jack: Thanks. (hahaha)
Receptionist: Where are you from?
Jag: Sweden.
Receptionist: Could have guessed ^^

Go Rockies


Spenderade eftermiddagen med att kolla på L:s baseball-match. Så amerikanskt det kan bli (amerikanernas motsvarighet till fotboll). Imorgon hoppas hoppas hoppas jag att jag kan gå på Phillies game!

6 av 12 / Nationaldagen

HALVA MITT AU PAIR-ÅR har gått! Oh nooo.. jag är inte färdig här. Tur det finns alternativ att fundera på ;)

Idag var det ju också nationaldagen, hur firade ni? Hissade en flagga i smyg och hoppades på att grannarna inte skulle tro ni är rasister? Haha, nej men där kan svenskarna ta efter amerikanerna lite, kommer bli kul att få fira 4th of July här!


Jag var också lite diskret.. haha


The tattoo

Och jag har någonting att visa från förra veckan- min tatuering!! :D Jag våågade göra den, och jag är jättenöjd!! Min första :)




Frat party

Ahhh, what an awesome party last night! Inbjudna till ett frat (fraternity) party på Drexel university och jag har aldrig sett något liknande. Ni vet i ett sånt klubbhus de har i filmer som inte vem som helst kan bli medlem i, med de grekiska bokstäverna. Inte alla får komma in på festerna heller, man måste stå på en lista- eller komma med någon som är vip. Vi var där och det var hääftigt!


BJ Cinnamon buns


Hur tror ni att kanelbulleglass smakar?


Good bye Claudia



Såhär såg det ut på sista karaoken för Claudia. Hon hade verkligen många vänner här för alla vi på bilden sjöng Aerosmiths "I don't wanna miss a thing" så fint så att tårarna rann på henne. Imorgon kväll är det dags för ännu ett good bye party, Katja (den första au pairen som jag träffade här) åker om några dagar!

Just can't get enough

Min värdfamilj åker bort över helgen och även om jag tycker om de så är det skönt med lite home alone-tid. Så morgondagen ska spenderas i King of Prussia mall, har nämnt innan att det är ett av östkustens största köpcentrum. Perfekt!

Förresten så viskade en fågel i mitt öra att prinsessan Madeleine kommer till Philly på söndag, det får man ju inte missa!


Bra trafiklysen va?

Såhär ser det ut på vissa ställen här runtomkring. Trodde de skojade med mig när jag hittade denna korsningen för första gången!


Vilken ska man kolla på liksom?


On the news

Just nu tittar jag på nyheterna.. men tror inte jag kommer att göra det igen!

Man blir ju rädd av det som händer här haha. En tonårsflicka stucken med sax av en hemlös kvinna i city, en bilkrasch vid King of Prussia mall dit jag egentligen hade tänkt köra ikväll plus lite andra våldsamma nyheter.

Och vi hade en tornadovarning här idag! De får i stort sett aldrig tornados här, men den som kom till östkusten idag drabbade tydligen Massachusetts istället, med 4 personer döda.

- Och nu läste jag något roligt. I Chester här i PA har de infört en lag om att alla som är under 18 år har "utegångsförbud" från 9 på kvällen till 6 på morgonen. De får inte vistas på gatorna. Vilket liv de stackars ungdomarna kommer få!

- Och ännu en chinabuss-krasch med en kvinna död. Alltså vad är det som händer här?!

Livin' in America



Det är inte så kul att ta fel beslut, så därför har jag funderat ut två planer. Plan A och plan B. Nu behöver jag bara lite tid till att tänka på dethära :)

RSS 2.0