It's official!!

Jag åker till USA den 6 december och kommer att bo i Lower Gwynedd, Pennsylvania :D

Lower Gwynedd, PA locator map



Detta blev bestämt i förrgår, familjen ville ha mig som au pair. Dagen innan pratade jag med deras tyska au pair och hon var jättetrevlig. Så allt känns hur bra som helst!

The call



... gick bra! Fick panik lite före den tiden vi skulle prata eftersom jag inte kom in på Skype, men jag hade bara glömt lösenordet så det löste sig. Fick prata med + se hela familjen och de var jättetrevliga. Var faktiskt inte svårt alls att förstå vad de sa, men det var mycket att ta till sig. 

Hittar inget som säger emot alls. Bara massa plus! Egen bil, nära till tågstationen som tar en in till Philadelphia, många au pairer i närheten, kommer inte ihåg allt nu men bra saker var det.

Sen hade mamman själv haft två hästar och det fanns tydligen nåt ställe man kunde rida på i närheten, är inte det perfekt? :)

Ska prata med deras nuvarande au pair också, sen hoppas att de vill ha mig som au pair, det verkade så! Blir i början av december isåfall :)

Match nr 2

Famil i Philadelphia, PA

Äntligen!! Har nu fått min andra match och blev verkligen hur glad som helst :D Familjen består av mamma, pappa, pojke 10 och pojke (snart) 4. Verkar vädligt trevliga, brevet var lite mer personligt än förra.

Ska prata med mamman imorgon på skype :D just nu ser jag bara fram emot det men kommer säkert vara nervös när det närmar sig. Kanske detta kan vara något? :) 


Lockande

Det var då denna annonsen jag nappade på ;)



Låter ju bra va? Nej men, jag åker med SI (Skandinaviska institutet) och jag valde de eftersom de verkade absolut bäst. SI går genom programmet Au pair in America, har för mig att det hade blivit utsett till det bästa i USA. De är inte störst bland de som åker iväg i Sverige, men ger enligt mig mest fördelar, hittar faktiskt inget negativt! De är bland annat billigast eftersom de tar högre betalt av värdfamiljerna. Vilket betyder ju att de familjer som vill ha en au pair inte bara tar det billigaste utan kan tänka sig att betala mer för att få en au pair genom en bra förmedling. Sen är de verkligen hjälpsamma och jättetrevliga!

Känns på nåt sätt som att jag inte ska skriva om sånt här ännu. Tänk om jag inte kommer iväg? Lite pinsamt isåfall eftersom jag sagt till alla jag känner att jag ska åka. Men jag är 100 procentigt inställd!! Väntar bara på nästa familj, ahh har kollat mejlen hundramiljoner gånger nu.

Amerikanerna

Var på biblioteket för en stund sen och lånade Amerikanerna, som SI (förmedlingen) tipsade om.

Man tänker sig ändå att amerikaner är rätt lika en själv, att de tänker ungefär detsamma och så. Som i filmer, där ser ju deras liv inte helt olikt ut om man jämför med vårt. Men det är nog en mycket större skillnad än vad man tror egentligen, som det står: "Det finns inslag i det amerikanska samhället som aldrig syns utanför landets gränser." Hoppas den är bra!




1st season

Ska börja kolla på denna nu, har faktiskt inte sett de första avsnitten. :)


19

Sista året som tonåring nu. Ångest!


Småbarn

För de som inte vet så jobbar jag just nu som springvikarie på dagis. Idag var jag på småbarnsavdelningen för första gången (1-2-åringar). Så söta! Men jag tror faktiskt att jag föredrar de som är iallafall 3 och lite äldre. Iallafall när det är många på en gång, då kan det vara jobbigt när man inte förstår allt de försöker säga. Det blir säkert ännu svårare med amerikanska småbarn då som pratar bebis-engelska, hur ska man förstå det? Men samtidigt sött, haha. Känns som att mitt liv kommer att handla ganska mycket om barn framöver, men det är helt okej :)

Speciellt när de är såhär roliga:


Statistik

Är lite nybörjare på att blogga, men först när jag hade gjort bloggen kollade jag runt massa och hittade statistiken. Min kommentar var; "WOW, har jag haft 87 besökare?", men sen såg jag att det bara var antalet sidvisningar. Antalet unika besökare var 1. Så det var tydligen jag själv som hade klickat mig in på min sida 87 gånger, haha. När jag fixade med designen säkert, fast fattar fortfarande inte hur det gick till.

Har iallafall inget nytt att komma med på au pair-sidan, vilket egentligen är syftet med min blogg. Men men, får bli lite annat så länge..


Jag vill ha en ny matchning!

Det jobbigaste är att inte veta! Och att vänta.. Det är svårt att beskriva känslan, men när man har bestämt sig för att åka som au pair och verkligen vill det så vill man också veta NÄR. Om några veckor eller om flera månader? Jag hoppas på det första, jag vill ju åka nu!


Temperaturvetaren

OMG, jag kände att jag hade feber så jag hämtade temperaturvetaren och såg att jag hade 36,8 grader.

Haha, nej skämt åsido men känner mig iaf förkyld som de flesta andra verkar vara. Helgen har spenderats i växjö och det jag kan säga är att jag suger på att bowla.


Missnöjd, haha..

Förövrigt så vill jag ha en ny match nu!

Match nr 1

Familj i Atlanta, Georgia

I söndags, nån dag efter att min ansökan blivit godkänd, kom min första match med en au pair-familj. De hade två pojkar på 3 och 7 år och skulle snart flytta till Atlanta, Georgia. Hade nog inte hört talas om den staten innan, men den gränsar till Florida så det lär vara varmt. De verkade iaf vara en toppen familj men nackdelen var att de hade två hundar, labrador retrievers. Och jag är egentligen allergisk. Jag brukar oftast inte känna av den allergin och undviker aldrig hundar precis, men man vet ju aldrig hur det blir där så nej, fick bli ett nej tack.. 

Ahh, ångrar nästan detta lite för barnen var perfekt åldrar, en i skolan och den andra hemma, de skulle bo i ett område med pool, lekplats och massa aktiviteter och de verkade verkligen bry sig om sina au pairer då de ville att man skulle göra saker med dom osv. Men nej, får vänta på nästa match istället!



Fixat blogg

Okej, då har jag både fixat blogg + design, stolt! Men hade tänkt fixa till den lite till sen när jag har tid :)

Jag ska då blogga när jag åker iväg som au pair till USA, så att de här hemma kan följa min resa. Men jag börjar skriva lite nu innan, så att de som vill kan läsa om mina förberedelser, tankar osv. Det är inte bestämt när eller var jag ska åka än, men snart ;) 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0