Italy

Kul att folk fortsätter läsa fastän jag är tillbaka ;) Det är så lätt att gå tillbaka i gamla vanor här hemma. Allt är sig likt men samtidigt ser jag på saker annorlunda. Funderar på att lägga upp lite bilder från resemånaden. Men inte förrän jag är tillbaka från nästa resa, åker nämligen till Italien imorgon!
 
PS, kanske ska byta namn till nicolinainolofström.blogg.se, spännande va?
 
 

Reverse culture shock

Culture shock-- is the anxiety, feelings of frustration, alienation and
anger that may occur when a person is placed in a new culture.
 
Reverse Culture Shock-- returning to one's home culture after growing
accustomed to a new one can produce the same effects as described above.
This results from the psychosomatic and psychological consequences of the
readjustment process to the primary culture. The affected person often
finds this more surprising and difficult to deal with than the original
culture shock.

Hemma

Efter en lång resa kom jag hem igår. Tillbaka till lilla Olofström. Det är nog första gången jag har insett att jag bor verkligen på landet! Allt är så lugnt och tyst. Inte mycket har förändrats. Det känns också så konstigt att alla pratar svenska runt en. Och vår dialekt! Har aldrig funderat på det innan haha. Jag känner att jag kommer bli uttråkad här ganska snabbt. Jag saknar USA, mina vänner och min värdfamilj!
 
 
Så nu när jag är hemma igen- tack till er som har följt bloggen! Och speciellt ni som läst den från början! Vet inte om jag ska blogga mer nu när jag inte är i USA längre. Eller någon som vill det? ;)
 
Och till de som funderar på att göra ett år som au pair- ÅK!!! Bästa tiden i mitt liv.

I'm leaving on a jet plane

 
Nu är min tid i USA över. Imorgon åker jag hem från samma flygplats som jag landade på för över 1,5 år sen. Med samma kompis som då, Emelie. Det är verkligen jättesvårt att förstå att jag åker hem nu. Jag tror att imorgon ska jag vakna upp till vilken dag som helst här, men så är det inte.
 
Så en note till mig själv:
Du har inte varit i Sverige sedan december 2010. Du har varit utomlands i 19 månader. Du är van vid att nästan alltid prata engelska. Äta amerikanskt, handla med dollar, köra på amerikanska vägar, osv. Du har inte sett din hemstad (hrm, by) på jättelänge. Eller din familj, dina vänner, släkt.
 
Kommer nog blogga imorgon på flygplatsen, JFK. Har några timmar att ta död på där, så ska se hur jag känner DÅ.

PACKAR

 
Det här är inte så lätt hahah. Jag kommer verkligen inte kunna ta hem alla kläder, men ska jag vara ärlig så känns det ändå skönt att rensa ut sånt som jag inte använder. Är sommaren i Sverige fin? Jag hoppas det för här är det varmare än på Hawaii, runt 34 grader och det är så torrt ute så det är bara jobbigt.

It's never a right time to say goodbye

Vi är hemma från resan! Hawaii var underbart som sista destination och efter en natt på San Franciscos flygplats kom jag äntligen hem till Philly. Spenderade helgen med Rebecca och Emilia. Åt min sista cheesesteak och frozen yogurt. Idag hade jag mitt goodbye party för fina vänner. Det är inte klokt vad fina människor jag har lärt känna här. Imorgon ska jag försöka packa färdigt, köpa lite sista saker och stänga mitt bankkonto. Sen kanske jag åker redan på tisdag, till Emelie i CT. Flyget till Sverige går på onsdag klockan 5.30 pm och jag landar i Köpenhamn torsdag morgon.
 
 
 

RSS 2.0