Sol vind och vatten

En annorlunda midsommar, minst sagt!

Fredag morgon började med att jag bussade mig in från Sea Isle City - Ocean City - Atlantic City - New York City. Jag håller på att bli riktigt duktig på USA:s ganska så kassa lokaltrafik.

Inne i NYC mötte jag upp Emelie och vi gick till vårt hostel för att checka in. Vi hade fått tag på rum på YMCA West Side och tja, det var väl inte superfräscht, men ok för en natt. När man gick i korridorerna bland rummen kändes det lite som att befinna sig på en anstalt eller något.

Sedan begav vi oss nedåt för att möta upp Emma och Sandy på Times Square. Forever 21-butiken hade en kamera ut över gatan så vi såg oss själva på storbildsskärm, yay!

Vi tog tunnelbana ner till Battery Park, längst ner på Manhattan, och det var där midsommarfirandet skulle börja! Vi var där tidigt men sakta så började parken fyllas med folk och vi hörde mer och mer svenska.



Folk började droppa in till midsommarfirandet



De hade massa svensk mat- här med äkta svensk jordgubbstårta!



Trots att vädret var mulet och trist blev det rätt packat med folk. I bakgrunden syns Frihetsgudinnan.



Oj hehe.. men vad gör man inte när alla blommor var slut? Notera att skylten är på svenska, enbart för dagen!

Men gud vad kul det var! Vi dansade runt midsommarstången, gjorde midsommarkransar, åt nypotatis och köttbullar och lyssnade på svensk musik. Folk verkade fira extra mycket just för att det var i utlandet och när vi dansade runt midsommarstången kan vi bara tänka oss hur roligt det måste ha sett ut för amerikanerna.

Lite senare drog jag och Emelie vidare för att fixa till oss inför kvällen. När vi var klara på hostellet tog vi en taxi till Pacha. Vi hade inga biljetter, men med våra midsommarkransar tog de oss för givet. Det var fullt ös där inne, massa svenskar. Musiken var perfekt mix så att vissa låtar var svenska och då sjöng alla svenskar med som galna.

Senare på kvällen kom Alcazar dit och sjöng ett par låtar. Ett sånt svenskt party inträffar nog bara en gång per år i NY!



På Forever 21:s storbildsskärm. Ser ni mig och Emelie?


Fixade inför kvällen. Vi gick runt med midsommarkransarna hela dagen så vi fick en massa blickar, frågor och komplimanger för dem!


Alcazar inne på Pacha!

När vi kom tillbaka sov vi kanske 4 timmar tills någon väckte oss genom att knacka jättehårt på vår dörr. Städerskan? Vi var för trötta för att reagera snabbare så vi vet inte. Efter amerikanska pannkakor till frukost på ett diner åkte vi tillbaka till våra värdfamiljer. Bra, annorlunda midsommarhelg!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Tack för en toppen midsommar! :) Kunde inte ha blivit bättre! :)

2011-06-27 @ 17:09:52
Postat av: MARIA - mode, outfits & inspiration

Gud vad kul med midsommarafton i USA! Åååh, vill tillbaka dit!

2011-07-04 @ 15:30:29
URL: http://mmiaas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0